Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο κανόνας των 90 δευτερολέπτων στο air condition του αυτοκινήτου!

Όλοι οι οδηγοί πρέπει να τον γνωρίζουν!

15 Αυγούστου 2019 13:27
Ο κανόνας των 90 δευτερολέπτων στο air condition του αυτοκινήτου!

Δώστε μεγάλη προσοχή αφού όλοι οι οδηγοί πρέπει να γνωρίζουν αυτόν τον κανόνα για το air condition του αυτοκινήτου!

Ένα μυστικό που μπορεί να βοηθήσει και στην οικονομία και στην καλή λειτουργία είναι και ο κανόνας των 90 δευτερολέπτων. Όταν μπαίνουμε το καλοκαίρι μέσα στο αμάξι, η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 50 με 60 βαθμούς Kελσίου.

Είναι καλό λοιπόν, να αφήνουμε ανοιχτές τις πόρτες της καμπίνας για 90 δευτερόλεπτα όσο δηλαδή χρειάζεται για να ανακυκλωθεί ο αέρας και να πέσει η θερμοκρασία.

Αυτοκίνητο air condition

Τα αντικείμενα που δεν πρέπει να αφήνετε ποτέ μέσα στο αυτοκίνητο!

Στην συνέχεια βάζουμε τη θερμοκρασία στο επίπεδο που επιθυμούμε και οδηγούμε με ανοιχτά τα τζάμια για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια τα κλείνουμε και όταν νιώσουμε πως η θερμοκρασία μέσα στην καμπίνα είναι ικανοποιητική κλείνουμε για λίγο το κλιματιστικό και αφήνουμε την ανακύκλωση αέρα.

Τι γίνεται όταν ο δείκτης βενζίνης δείξει “0 km”; Πόσα χιλιόμετρα μπορείς να συνεχίσεις;

Τι γίνεται αν δεν υπολογίσεις καλά και ο υπολογιστής ταξιδιού δείξει το επίφοβο “0 km”;

Μένεις από βενζίνη επιτόπου ή έχεις κάποιο περιθώριο να ψάξεις για βενζινάδικο. Και πόσο μεγάλο είναι αυτό το περιθώριο;

Για να απαντήσουν σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα, οι Αυστραλοί κωμικοί και παραγωγοί ραδιοφώνου Hamish και Andy έκαναν τη δοκιμή που κανείς μας δεν έχει τολμήσει να κάνει: Πήραν ένα Audi SQ5 (που δεν είναι και τόσο οικονομικό), άφησαν το trip computer να δείξει “0 km” αυτονομία και συνέχισαν κανονικά το ταξίδι τους για να δουν πόσα χιλιόμετρα θα κάνουν πριν μείνουν από καύσιμο.

Τι γίνεται όταν ο δείκτης βενζίνης δείξει “0 km”; Πόσα χιλιόμετρα μπορείς να συνεχίσεις;

Να σας θυμίσουμε οτι Πατάει "γκάζι" η τιμή της βενζίνης: Πόσο θα φτάσει μέχρι το καλοκαίρι


Φυσικά, δεν περίμεναν να πάνε μακριά και τους παρακολουθούμε να εκπλήσσονται όλο και περισσότερο με κάθε χιλιόμετρο που καλύπτουν.

Περνούν το ψυχολογικό όριο των 20 km, των 50 km, των 80 km και δεν πιστεύουν τα μάτια τους όταν το trip δείχνει 100 km. Παρ’ όλα αυτά το Audi συνεχίζει απτόητο για να μείνει τελικά μετά από… 111,9 km!

Βέβαια το περιθώριο αυτό είναι για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στις συγκεκριμένες οδηγικές συνθήκες. Αν γκάζωναν μέσα στην πόλη ή ταξίδευαν αέρα στον αυτοκινητόδρομο, προφανώς θα έκαναν πολύ λιγότερα χιλιόμετρα με «άδειο» ρεζερβουάρ.

 

Αυτοκίνητο

Ροή ειδήσεων

Share