Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πως να κρυώσετε το ζεστό σας αυτοκίνητο μέσα σε δευτερόλεπτα!

Δουλεύει!

26 Ιουνίου 2019 12:56
Πως να κρυώσετε το ζεστό σας αυτοκίνητο μέσα σε δευτερόλεπτα!

Με αυτό το κόλπο κρυώσετε το ζεστό σας αυτοκίνητο μέσα σε δευτερόλεπτα!

Επιτέλους ο καιρός άρχισε να δείχνει καλός και πάλι! Αρχίζει να δείχνει καλοκαίρι επομένως όλοι αρχίζουμε να βγαίνουμε έξω για να απολαύσουμε τον ήλιο (ή την σκιά). Ίσως ήδη έχετε κανονίσει μια εκδρομή στην παραλία; Αλλά αν έχει ζέστη και έχετε παρκάρει το αυτοκίνητο σας στον ήλιο θα νοιώθετε σαν να μπαίνετε σε ένα φούρνο. Ευτυχώς, έχουμε ένα κόλπο το οποίο θα σας βοηθήσει να παγώσετε το ζεστό αυτοκίνητο σας πολύ γρήγορα!

Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα ήταν τόσο εύκολο…

Θερμοκρασία


Γνωρίζατε ότι ένα αυτοκίνητο το οποίο βρίσκεται εκτεθειμένο στον ήλιο μπορεί να φτάσει τους 50 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό του; Αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 24 βαθμοί η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μπορεί να φτάσει τους 34 μέσα σε δέκα λεπτά. Σε τριάντα λεπτά η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει στους 43 βαθμούς. Όταν βρίσκεται κάτω από τον ήλιο η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 50 βαθμούς. Αυτό δεν θα είναι και πολύ καλό για την οδήγηση σας. Πολλοί άνθρωποι ανοίγουν αμέσως το κλιματιστικό αλλά αυτό κοστίζει αρκετά σε ενέργεια. Και φυσικά μερικά αυτοκίνητα δεν έχουν κλιματιστικό! Δεν υπάρχει λόγος για πανικό όμως επειδή αυτό το κόλπο θα κρυώσει το ζεστό αυτοκίνητο σας σε πολύ λίγο χρόνο.

Κόλπο
Αυτό το κόλπο χρησιμοποιείται πολύ στις ζεστές χώρες επειδή είναι γρήγορο και αποτελεσματικό. Σίγουρα μπορείτε να ανοίξετε το κλιματιστικό για να παγώσετε το αυτοκίνητο σας αλλά αυτό απαιτεί ενέργεια και χρόνο. Επιπλέον δεν έχουν όλα τα αυτοκίνητα κλιματιστικό επομένως αυτό το κόλπο δεν μπορεί να εφαρμοστεί από όλους. Η ακόλουθη συμβουλή είναι πολύ πιο αποτελεσματική και δουλεύει σε όλα τα αυτοκίνητα.

Κρύωμα
Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε: ανοίξτε τελείως το παράθυρο του οδηγού. Στην συνέχεια πηγαίνετε από την άλλη μεριά και ανοίξτε και κλείστε την πόρτα του συνοδηγού. Μπορείτε να βάλετε και λίγη δύναμη επειδή αυτή η μέθοδος ουσιαστικά ‘πιέζει’ τον ζεστό αέρα έξω από το αυτοκίνητο. Μπορεί να φαίνεται λίγο παράξενο αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό! Το αυτοκίνητο σας θα παγώσει άμεσα.

Θέλετε να δείτε αυτό το κόλπο σε δράση; Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο!

 

Αυτοκίνητο

Ροή ειδήσεων

Share