Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020

Φαγούρα στα μούσια, αυτή η τραγωδία! Πως να απαλλαχτείς;

Σας αφορά...

2 Μαΐου 2019 16:09
Φαγούρα στα μούσια, αυτή η τραγωδία! Πως να απαλλαχτείς;

Το αίσθημα της φαγούρας από τα γένια, είναι ενοχλητικό και εκνευριστικό και μπορεί να εκδηλωθεί ανά πάσα στιγμή ανεξάρτητα από το μήκος της τρίχας στα γένια σου.

Υπάρχουν πολλαπλές αιτίες που πιθανά ευθύνονται για την εκδήλωση φαγούρας, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αν ακολουθήσεις κάποια απλά tips και βασικούς κανόνες υγιεινής η φαγούρα θα εξαφανιστεί:


1.Κράτα καθαρά το πρόσωπό σου και τα γένια σου. Ο τακτικός και σε καθημερινή βάση καθαρισμός είναι απαραίτητος για να απομακρύνονται βακτήρια και να μην ευνοείται η ανάπτυξη μυκητιάσεων που συχνά προκαλούν φαγούρα. Αν έχεις μακριά γένια στην αγορά θα βρεις και ειδικά καθαριστικά για μούσια.


2. Απέφυγε να πιάνεις συχνά τα γένια σου. Τα χέρια σου, συχνά δεν είναι καθαρά και μεταφέρουν βακτήρια στο πρόσωπό σου, Φρόντισε να έχει καθαρά χέρια και προσπάθησε να αποφύγεις νευρικές κινήσεις όπως το τρίψιμο του πηγουνιού σου.


3. "Μαλάκωσε" τις τρίχες του προσώπου σου. Οι σκληρές τρίχες προκαλούν ερεθισμούς και φαγούρα. Για να "μαλακώσεις" τις τρίχες σου καλό είναι να φροντίσεις να χρησιμοποιείς ένα conditioner για γένια, δηλαδή μια μαλακτική κρέμα που ενυδατώνει τις τρίχες σου ή ένα μαλακτικό λάδι που θα το εφαρμόζεις κάθε φορά που πλένεις το πρόσωπό σου ή λούζεσαι.

undefined


4. Απέφυγε το ξύρισμα και το τριμάρισμα, όταν αφήνεις τα γένια σου να μακρύνουν. Αν θέλεις να μεγαλώσεις το μήκος στα μούσια σου, θα πρέπει να αφήσεις την τρίχα να μεγαλώσει φυσιολογικά. Αν συνεχώς ξυρίζεις ή τριμάρεις τα γένια σου, οι τρίχες σου "αγριεύουν".


5. Πες όχι στα καλλυντικά με πολλά χημικά. Πολλά προϊόντα ανδρικής περιποίησης περιέχουν χημικά ή πολύ οινόπνευμα που ευνοούν και προκαλούν ερεθισμούς. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς κρέμες ξυρίσματος, afte shaves ακόμα και αρώματα με όσο το δυνατό πιο φυσικά συστατικά.


6. Ζήτα τη συμβουλή ενός δερματολόγου .Αν τηρείς τους βασικούς κανόνες υγιεινής και η φαγούρα επιμένει τότε πρέπει να επισκεφτείς ένα δερματολόγο, ο οποίος θα εντοπίσει μια πιθανή δερματοπάθεια (όπως έκζεμα, μυκητίαση ή κάποια φλεγμονή ή αλλεργία κ.λπ.) και θα σου χορηγήσει την ανάλογη φαρμακευτική αγωγή.

Δώσε τέλος στη φαγούρα! - Τα 3+1 κόλπα για να ανακουφιστείς σε χρόνο dt!

Δώσε τέλος στη φαγούρα! - Τα 3+1 κόλπα για να ανακουφιστείς σε χρόνο dt!

Πώς θα σταματήσεις την ανεπιθύμητη φαγούρα;

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και τα κουνούπια...δίνουν και παίρνουν!

 

Men

Ροή ειδήσεων

Share