Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022

Άνδρες την προσοχή σας: Από τι σας προστατεύουν τα γένια;

30 Αυγούστου 2017 20:53
Άνδρες την προσοχή σας: Από τι σας προστατεύουν τα γένια;

Ποιος είπε ότι οι γενειάδες είναι «παρελθόν»; Ή ότι πια δεν είναι «cool»;

Λάθος, λάθος... Όχι μόνο έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι τα γένια κάνουν τους άντρες πιο γοητευτικούς, αλλά παράλληλα προσφέρουν πλεονεκτήματα όσον αφορά την υγεία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ZARA: Το τέλειο παλτό για τον χειμώνα που έχει γίνει ήδη sold out! (Photo)

Πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Κουίνσλαντ στην Αυστραλία έδειξε ότι η γενειάδα προσφέρει σε ποσοστό 90 έως 95% προστασία από τις επικίνδυνες υπεριώδεις ακτινοβολίες, με δείκτη προστασίας έως και 21.

Ο καθηγητής Parisi εξηγεί στην εφημερίδα The Independent ότι αν και οι γενειάδες δεν προσφέρουν την προστασία του αντηλιακού, «είναι βεβαίως παράγων παρεμπόδισης της υπεριώδους ακτινοβολίας».

Παράλληλα, ο δρ. Adam Friedmann ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους η γενειάδα καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης, διατηρώντας το δέρμα νεανικό και χωρίς ρυτίδες (βεβαίως αναρωτιέται κανείς τι νόημα έχει ένα νεανικό και χωρίς ρυτίδες δέρμα όταν καλύπτεται από μια θαμνώδη γενειάδα).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη η ζημιά στο Blue Star Patmos - Δεν μπορεί να ρυμουλκηθεί!

«Η έκθεση στον ήλιο είναι η υπ’ αριθμόν ένα αιτία της φωτογήρανσης και των δερματικών βλαβών, άρα έχει νόημα το ότι αν καλύπτεται το πρόσωπό σου από παχιά γενειάδα αυτή θα προστατέψει το δέρμα σου από τα σημάδια γήρανσης» υποστηρίζει ο δρ. Friedmann.

Πάντως, όπως τονίζει ο δρ. Anil, «η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία εξαρτάται από το πάχος και την πυκνότητα της γενειάδας». Με λίγα λόγια, όσο μεγαλύτερος ο θύσανος από τρίχες στο πρόσωπό μας, τόσο το καλύτερο!

Πηγή onmed

 

Men

Ροή ειδήσεων

Share