Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021

Δεν θα το πιστέψετε - Ποια... «κακή» συνήθεια κάνει καλό στους άντρες σύμφωνα με έρευνα

19 Μαΐου 2017 09:43
Δεν θα το πιστέψετε - Ποια... «κακή» συνήθεια κάνει καλό στους άντρες σύμφωνα με έρευνα

Οι άντρες επιβάλλεται να βγαίνουν έξω για ποτά με τους φίλους τους δύο φορές την εβδομάδα για να κρατιούνται υγιείς σύμφωνα με μια νέα μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η εν λόγω μελέτη διεξήχθη από τον Dr. Robin Dunbar, ψυχολόγο και διευθυντή της ομάδας κοινωνικών και εξελικτικών ερευνών νευρολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ο Dunbar και η ομάδα του, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν οι άνδρες βγαίνουν για να πιούν ποτά με τέσσερις φίλους τους, δύο φορές την εβδομάδα, καρπώνονται πλήρως τα οφέλη της ανδρικής φιλίας, που με την σειρά τους προσφέρουν ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, απελευθέρωση ενδορφινών, συνολική μείωση στα επίπεδα άγχους!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Η σκηνή Έλληνα παίκτη που "έκοψε" το τουρκικό κανάλι από το χθεσινό αγώνισμα! (photo)

Επίσης, ο καθηγητής προσθέτει ότι μια νύχτα με φίλους στα μπαρ ενισχύει την αίσθηση της ομαδικής εργασίας αλλά και της συντροφικότητας.

Η προσμονή να βγουν με τους κολλητούς τους για ποτό, τους δημιουργεί ένα όμορφο αίσθημα και προσπαθούν να «τελειώσουν» γρήγορα όλες τις εκκρεμότητες που έχουν για να μην συμβεί κάτι και αναβληθεί το ραντεβού! Ουσιαστικά δηλαδή, «κοροϊδεύουν» τον εαυτό τους και γίνονται πιο αποδοτικοί!

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, ένας στους τρεις άνδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να βρει το χρόνο να συναντηθεί με τους φίλους μία φορά την εβδομάδα και αυτό του προκαλεί θλίψη με συνέπεια να είναι στεναχωρημένος και να μην αποδίδει σωστά στην δουλειά του ή στην σχέση του!

Και επειδή οι άντρες το 20% της ημέρας τους ασχολούνται με το κινητό τους ή με τον υπολογιστή τους, τους λείπει η επαφή πρόσωπο με πρόσωπο, οπότε μερικά… ποτηράκια και μερικές κουβέντες με φίλους είναι ο καλύτερος τρόπος να… συνέλθουν!

 

Ροή ειδήσεων

Share