Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Η Νέα Σελήνη φέρνει χρήμα για Παρθένους, Τοξότες κι άλλα 2 ζώδια - Χρυσή Πανσέληνος από την Άση Μπήλιου!

Η Άση Μπήλιου αναλύει τα πάντα

22 Φεβρουαρίου 2024 21:29
Η Νέα Σελήνη φέρνει χρήμα για Παρθένους, Τοξότες κι άλλα 2 ζώδια - Χρυσή Πανσέληνος από την Άση Μπήλιου!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ζώδια - Άση Μπήλιου: Στις 24 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιείται η Πανσέληνος του χιονιού στο ζώδιο της Παρθένου και είναι η τελευταία Πανσέληνος πριν από την έναρξη της εποχής των εκλείψεων. Οπότε είναι καλό να την εκμεταλλευτούμε για να εκτιμήσουμε ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα και να αφήσουμε πίσω μας ό,τι μας «αρρωσταίνει» ψυχικά και σωματικά. Είναι η ευκαιρία μας λοιπόν να βάλουμε όρια σε πρόσωπα και καταστάσεις που μας ταλαιπωρούν και να δώσουμε σημασία στον πιο σημαντικό θησαυρό που έχουμε: την υγεία μας. Ακούστε λοιπόν το σώμα και την ψυχή σας και απαλλαγείτε άμεσα από ό,τι σας καταστρέφει τη διάθεση, το μυαλό και το σώμα σας. Η Παρθένος επίσης είναι το ζώδιο που συνδέεται με την τελειότητα, την τάξη και μισεί το χάος και την έλλειψη οργάνωσης και αυτό το φεγγάρι θα μας κάνει να νιώσουμε την ανάγκη να βάλουμε σθεναρά όρια σε σχέσεις και συνεργασίες και να τακτοποιήσουμε τον χώρο μας, αλλά και τυχόν εκκρεμότητες που έχουμε σε όλα τα επίπεδα. Και επειδή η Παρθένος είναι από τα πιο παραγωγικά ζώδια, αν οργανωθούμε και βάλουμε πρόγραμμα σίγουρα θα καταφέρουμε αυτό που επιθυμούμε.

Κορύφωση και εκπλήρωση

Η Πανσέληνος συνήθως συνδέεται με ξεκαθαρίσματα και ολοκλήρωση, οπότε αυτό το διάστημα μπορεί να δούμε την αρχή του τέλους σε κάποια κατάσταση είτε στην επαγγελματική είτε στην προσωπική μας ζωή. Και επειδή η Πανσέληνος είναι η εποχή της κορύφωσης και εκπλήρωσης αυτού που ξεκίνησε τη Νέα Σελήνη που προηγήθηκε, ίσως αν κάνατε κάποιο νέο ξεκίνημα με τη Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου, δηλαδή στις 10/02/2024, τώρα να δείτε αν αυτό αξίζει τον κόπο να συνεχίσει ή αν θα πρέπει να κάνετε αλλαγές ή ακόμη και να εγκαταλείψετε την προσπάθεια. Επίσης, επειδή πάντα η Πανσέληνος αυξάνει τα συναισθήματα μας και μας κάνει πιο ευαίσθητους ψυχολογικά, ίσως κάποιοι πάρετε την απόφαση να ολοκληρώσετε σχέσεις και συνεργασίες που δεν σας προσφέρουν ευχαρίστηση. Και να μην ξεχνάμε ότι πάντα το ολόγιομο φεγγάρι συνδέεται με ακραία γεωφυσικά και μετεωρολογικά φαινόμενα και καταστροφές.

Πανσέληνος γεμάτη χρυσό για Παρθένους, Τοξότες κι άλλα 2 ζώδια - Φέρνει χρήμα η Άση Μπήλιου!

Λογική και συναίσθημα

Η Πανσέληνος ουσιαστικά είναι η αντίθεση του Ήλιου και της Σελήνης και στην προκειμένη περίπτωση ο Ήλιος βρίσκεται στους ονειροπόλους και συναισθηματικούς Ιχθύς και η Σελήνη στην Παρθένο που είναι το ζώδιο της λογικής. Αντιτίθεται λοιπόν το όνειρο με την πραγματικότητα και η ευαισθησία με την ορθολογική σκέψη. Μάλιστα οι δύο κύριες όψεις που σχηματίζει το φεγγάρι είναι με πλανήτες που βρίσκονται στους Ιχθύς, τον Ερμή και τον Κρόνο, και όλη αυτή η κατάσταση θα κορυφωθεί. Ίσως λοιπόν, θα αισθανόμαστε λίγη σύγχυση, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε γειωμένοι και να ακούμε τη διαίσθηση μας που θα είναι έντονη και ισχυρή. Οι Ιχθύες συμβολίζουν τον πνευματικό μας εαυτό και η Παρθένος τα πρακτικά θέματα της καθημερινότητας μας. Επομένως αυτό το φεγγάρι μάς προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τυχόν ελλείψεις που υπάρχουν στην καθημερινή μας ρουτίνα και οι οποίες μας δημιουργούν έντονες συναισθηματικές ανάγκες. Θα αισθανόμαστε ότι ισορροπούμε σε ένα τεντωμένο σκοινί, τα διλήμματα θα είναι πολλά και οι εναλλακτικές μπερδεμένες. Μάλιστα, επειδή η Παρθένος σχετίζεται με θέματα εργασίας και υγείας, ίσως μπούμε στη διαδικασία να αναζητήσουμε διεξόδους που να φέρουν καλύτερες συνθήκες τόσο στη δουλειά όσο και στην υγεία μας σωματική και ψυχολογική. Αν λοιπόν κάτι κάνουμε λάθος, αν έχουμε επιλέξει τη λάθος δουλειά, τη λάθος σχέση ή δίνουμε την ενέργεια μας καθημερινά σε λάθος κανάλια, τότε η Πανσέληνος θα τονίσει αυτές τις αδυναμίες και θα μπούμε στη διαδικασία να πάρουμε αποφάσεις και να ακολουθήσουμε σωστά μονοπάτια που θα μας οδηγήσουν σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Το φεγγάρι αυτό θα δημιουργήσει έντονα συναισθήματα, αλλά θα πρέπει να τα εκφράσουμε και όχι να τα θάψουμε και να μας… τρώνε. Βέβαια η εξωτερίκευση πρέπει να γίνει με κάποια προσοχή και όχι με εντάσεις, νεύρα και δηλώσεις που δεν βγάζουν νόημα και είναι αποτέλεσμα χαοτικής σκέψης. Οι ξεκάθαρες κουβέντες και η εναρμόνιση με τη λογική και την πραγματικότητα θα οδηγήσουν στην ισορροπία.

Οι όψεις της Πανσελήνου

Η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων σχηματίζει δύο αντιθέσεις που θα μας φέρουν πιέσεις, εντάσεις και ξεκαθαρίσματα.

Η αντίθεση με τον Ερμή στους Ιχθύς είναι έντονη, καθώς ο Ερμής είναι ο κυβερνήτης της Παρθένου και αυτή η όψη κρύβει πολλούς κινδύνους. Καταρχάς, η Παρθένος ως ζώδιο είναι άκρως αναλυτική και λεπτομερειακή και μπορεί να αναλωθούμε σε σκέψεις και σενάρια που τελικά να «κάψουμε» τον εγκέφαλο μας και να πάρουμε αποφάσεις λανθασμένες και βασισμένες σε εμμονικές σκέψεις. Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό της Παρθένου είναι η κριτική, είτε στοχεύει στον εαυτό της είτε στους άλλους. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γίνουμε πολύ σκληροί με τους άλλους και να χαρακτηριστούμε ως «άκαρδοι», γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις λέξεις και τον τρόπο που τις χρησιμοποιούμε και αν δεν ξέρουμε πώς να εκφράσουμε την κριτική μας εποικοδομητικά, καλύτερα να κρατάμε το στόμα μας κλειστό. Ο πιο σωστός τρόπος για να εκμεταλλευτούμε αυτή την όψη που δημιουργεί σύγχυση και χάσμα ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα είναι να αποστασιοποιηθούμε, να αποτραβηχτούμε από τις πολλές επαφές και να ακούσουμε τα βαθύτερα συναισθήματα μας λειτουργώντας με κατανόηση και όχι να αυτομαστιγωνόμαστε.

Πανσέληνος γεμάτη χρυσό για Παρθένους, Τοξότες κι άλλα 2 ζώδια - Φέρνει χρήμα η Άση Μπήλιου!

Η αντίθεση με τον Κρόνο θα μας φέρει προ των ευθυνών μας, θα μας ωριμάσει και θα μας βοηθήσει να θέσουμε όρια, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία μας. Ο Κρόνος θα μας δώσει την αυτοπεποίθηση να σηκώσουμε ανάστημα και να ζητήσουμε από τους άλλους αυτό που χρειαζόμαστε και αυτό που δικαιούμαστε. Επίσης, θα μπορούμε πιο εύκολα να πούμε μερικά «όχι» σε ανθρώπους που μας πιέζουν και μας εκμεταλλεύονται. Παράλληλα όμως θα δούμε κατάματα τα λάθη που έχουμε κάνει στη ζωή μας και θα κληθούμε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για τη συνέχεια σχέσεων και συνεργασιών. Επειδή όμως αυτή η όψη κάνει την καρδιά μας «πέτρα» και μας κάνει να νιώθουμε απόμακροι, πιεσμένοι και με αρνητικά συναισθήματα, θα πρέπει ταυτόχρονα να βρούμε το κουράγιο να μην πιέσουμε καταστάσεις, διότι αν πάρουμε αποφάσεις υπό αυτή τη συναισθηματική πίεση το πιο πιθανό είναι να τις μετανιώσουμε μετά.

Αναλυτικά οι προβλέψεις της Άσης Μπήλιου ΕΔΩ

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share