Πέμπτη, 09 Μαΐου 2024

«Ουρανοκατέβατα» χρήματα από την Άση Μπήλιου: Αν ανήκετε σ' αυτά τα 5 ζώδια παίξτε τώρα ΛΟΤΤΟ

Η Άση Μπήλιου αναλύει τα πάντα

21 Δεκεμβρίου 2023 22:39
«Ουρανοκατέβατα» χρήματα από την Άση Μπήλιου: Αν ανήκετε σ' αυτά τα 5 ζώδια παίξτε τώρα ΛΟΤΤΟ
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Άση Μπήλιου: Ο Ήλιος περνά στο 10ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, τον Αιγόκερω, που σηματοδοτεί πάντα το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, την πιο μεγάλη νύχτα του χρόνου και την ουσιαστική έναρξη του χειμώνα για το βόρειο ημισφαίριο. Από δω και κάτω όμως μετράμε αντίστροφα, για να μικρύνουν οι νύχτες μας και να μεγαλώσουν οι μέρες και να φτάσουμε στην πολυπόθητη εαρινή ισημερία. Με το χειμερινό Ηλιοστάσιο γεννιέται το φως και η ελπίδα.

Ο Ήλιος περνά στον Αιγόκερω φέτος στις 22/12/2023 στις 05: 27 πμ και θα παραμείνει σε αυτό το ζώδιο μέχρι τις 20/01/2024 στις 16:06. Άρα, τα παιδιά που θα γεννηθούν ανάμεσα σε αυτά τα δυο διαστήματα θα είναι Αιγόκεροι.

Το σύμβολο του Αιγόκερου

Το σύμβολο του Αιγόκερου είναι ένα πλάσμα που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Η θαλάσσια κατσίκα. Μια κατσίκα με την ουρά ενός ψαριού. Ένα πλάσμα που κολυμπά στα βάθη των ωκεανών και ανεβαίνει στην πιο ψηλή κορυφή των βουνών, αρκεί να εστιάσει στον στόχο του. Αν επιμείνει σε αυτό που θέλει, τίποτε δεν μπορεί να το σταματήσει και γίνεται ανίκητο.Οι παρεξηγημένες ιδιότητες

Η φιλοδοξία, η αγάπη στην ύλη και το στάτους, η ανάγκη για δύναμη και εξουσία, η πειθαρχία, η υπομονή, η επιμονή είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του Αιγόκερου. Αν και παραδοσιακά τα αρνητικά χαρακτηριστικά του Αιγόκερου υπερτονίζονται και εμφανίζεται μονίμως σαν ο οπορτουνιστής, ψυχρά υπολογιστικός και χειριστικός τύπος του ζωδιακού, ο Αιγόκερως είναι αλήθεια ότι έχει κι αυτές τις πλευρές θαμμένες ίσως στη σκιά του. Αλλά ενδεχομένως, όπως λέει κι ο Steven Forest, ένας από τους αγαπημένους μου αστρολόγους, στο βιβλίο του «The inner Sky», αυτές οι ιδιότητες ενδέχεται να είναι παρεξηγημένες.

«Ουρανοκατέβατα» χρήματα από την Άση Μπήλιου: Αν ανήκετε σ' αυτά τα 5 ζώδια παίξτε τώρα ΛΟΤΤΟ

Ο Αιγόκερως σαφώς συμβολίζει την κοσμική εξουσία. Και θέλει να έχει δύναμη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ο άπληστος Σκρουτζ ή ότι θέλει να φιγουράρει στο εξώφυλλο των Times για να είναι ευτυχισμένος. Πόσοι δυνατοί ηγέτες, πόσοι πλούσιοι και διάσημοι ζουν σε συνθήκες ομηρίας τη ζωή τους, εξαιτίας των ρόλων που υπηρετούν δημόσια. Ο «ρόλος» έχει δύναμη. Το άτομο, πίσω από τον ρόλο, δεν έχει καμία στην πραγματικότητα. Για τον Αιγόκερω το να έχει δύναμη σημαίνει ελευθερία στη ζωή του και στις επιλογές του. Γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγει τους εγκλωβισμούς, διότι είναι πολύ εύκολο να μπει σ’ αυτούς, να χάσει το νόημα και να καταλήξει δυστυχής. Αυτό που θα κάνει πρέπει να είναι σύμφωνο με την προσωπικότητα του και τις δυνατότητες του. Πρέπει να διαλέξει έναν «ρόλο» που αντικατοπτρίζει τις προσωπικές του αξίες, τα ενδιαφέροντα και τις επιθυμίες του. Καθώς με κάποιο τρόπο η επαγγελματική διάσταση στη ζωή του ή ο κοινωνικός του ρόλος μπλέκεται με την προσωπική του ζωή σε ένα πολύ στενό εναγκαλισμό, πρέπει να μάθει να αποστασιοποιείται από την ανάγκη της αποδοχής. Δεν πρέπει να περιμένει το χειροκρότημα, μολονότι λαχταρά την αποδοχή, είτε βγαίνει μπροστά ως ένα πρόσωπο της πολιτικής ζωής, είτε ως ηθοποιός, μουσικός, καλλιτέχνης, είτε ως ένας φιλόδοξος δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος. Αγαπά την κοινωνική και επαγγελματική αποδοχή, θέλει τον σεβασμό, την εκτίμηση και φλερτάρει πάντα με αυτά τα χέρια που χειροκροτούν. Αν εξαρτηθεί από αυτό όμως, τότε η προσωπική του ελευθερία τελειώνει.

«Ουρανοκατέβατα» χρήματα από την Άση Μπήλιου: Αν ανήκετε σ' αυτά τα 5 ζώδια παίξτε τώρα ΛΟΤΤΟ

Αποδοχή και ευτυχία

Για να αποφύγει την «εξάρτηση» από την αποδοχή των άλλων ο Αιγόκερως πρέπει να γίνει ο απόλυτα κυρίαρχος του εαυτού του, να φροντίσει μόνο τη δική του ακεραιότητα χαρακτήρα. Να αγαπήσει τη μοναχικότητα του, να ψάξει την αποδοχή μέσα στην ψυχή του και να μην την περιμένει απ’ έξω. Για να το επιτύχει πρέπει να γίνει αδιάφορος απέναντι στην επιτυχία και την αποτυχία, την επαγγελματική και κοινωνική αναγνώριση. Πρέπει να κάνει αυτό που λαχταρά η ψυχή του ανεξάρτητα από το πόσο αρέσει ή δεν αρέσει στους άλλους. Γιατί αν δεν το κάνει, στην περίπτωση της αποτυχίας διακινδυνεύει να καταρρεύσει μαζί και όλη του η υπόσταση. Πρέπει από νωρίς να μάθει καθώς μεγαλώνει ότι δεν χρειάζεται κανενός την έγκριση κι ακόμη κι αν δεν υπάρχει κανένας να του πει «μπράβο» μπορεί να είναι ευτυχισμένος, να νιώθει ικανοποίηση με τις ιδέες, τις σκέψεις, τα σχέδια του.

Ο Αιγόκερως κυβερνάται από τον Κρόνο και καθώς τα γενέθλια του βρίσκονται στο τέλος του έτους και στο ξεκίνημα του επόμενου είναι η κατάλληλη στιγμή να αποτιμήσουμε τα μαθήματα που πήραμε στην προηγούμενη χρονιά και να θέσουμε τους στόχους μας για την καινούρια. Να κάνουμε τα πρώτα βήματα ώστε να επιτύχουμε στα πλάνα μας.

Διαβάστε αναλυτικά τις προβλέψεις ΕΔΩ

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share