Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023

«Μαύρη» Πανσέληνος (29/09) για 4 ζώδια: Εντάσεις, νεύρα και ξεκαθαρίσματα από την Άση Μπήλιου

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

26 Σεπτεμβρίου 2023 20:18
«Μαύρη» Πανσέληνος (29/09) για 4 ζώδια: Εντάσεις, νεύρα και ξεκαθαρίσματα από την Άση Μπήλιου
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ζώδια - Άση Μπήλιου: Στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιείται η Πανσέληνος στο φλογερό ζώδιο του Κριού. Είναι ένα δυναμικό φεγγάρι που θα μας γεμίσει με θάρρος για να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε, αλλά από την άλλη μπορεί να έχουμε ξεσπάσματα θυμού αν δεν καταφέρουμε να γίνει το δικό μας ή αν κάποιος προσπαθήσει να ανακόψει την πορεία μας. Η Πανσέληνος στον Κριό θα ρίξει το φως της σε ό,τι ξεκινήσαμε τον Μάρτιο του 2023 όταν πραγματοποιήθηκε η Νέα Σελήνη σε αυτό το ζώδιο, ακολουθούμενη και από μια Ηλιακή Έκλειψη στον Κριό τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Θυμηθείτε λοιπόν τι έγινε τότε, τι σχέδια και τι σχέσεις και συνεργασίες βάλατε μπροστά και να είστε έτοιμοι να αξιολογηθούν τώρα.

Επίσης, όπως κάθε Πανσέληνος, έτσι και αυτή μπορεί να φέρει έντονες μετεωρολογικές ή γεωφυσικές εξάρσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και θέματα που μπορεί να σχετίζονται με τη φωτιά και τους κεραυνούς. Ακόμη, μπορεί να έχουμε παρορμητικές αντιδράσεις, διαδηλώσεις, διασπάσεις και εκφράσεις θυμού σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Ο συμβολισμός της Πανσελήνου

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο στον ζωδιακό κύκλο που σηματοδοτεί την αρχή, ενώ η Πανσέληνος σημαίνει το τέλος των καταστάσεων. Οπότε αυτό το φεγγάρι αφορά την αρχή του τέλους ή το τέλος μιας αρχής που είχαμε κάνει και δεν μπορεί να εξελιχθεί. Ο κυβερνήτης πλανήτης της Πανσελήνου είναι ο Άρης, ο θεός του πολέμου και της διεκδίκησης, οπότε θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις μάχες μας για να προχωρήσουμε μπροστά. Θα αναλάβουμε δράση και θα ψάχνουμε να διοχετεύσουμε την αυξημένη ενέργεια μας σε ό,τι μας ενθουσιάζει, μας εμπνέει και κάνει την καρδιά μας να χτυπά δυνατά. Τα συναισθήματα μας θα κορυφωθούν και αν κάτι ή κάποιος προσπαθήσει να παρεμποδίσει την πορεία μας τότε θα δεχτεί τα βέλη μας. Θα είμαστε πιο πεισματάρηδες, παρορμητικοί και παθιασμένοι και θα υπερασπιζόμαστε τις θέσεις και τις απόψεις μας με επιθετικό τρόπο, αφού δεν θα σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας είτε έχουμε δίκιο είτε άδικο.

«Μαύρη» Πανσέληνος (29/09) για 4 ζώδια: Εντάσεις, νεύρα και ξεκαθαρίσματα από την Άση Μπήλιου

Κρίση ταυτότητας

Ο Κριός είναι το ζώδιο του «εγώ», δηλαδή του εαυτού μας και της ταυτότητάς μας. Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου μπορεί να αναρωτηθούμε ποιοι είμαστε και πού πηγαίνουμε και τι εκπέμπουμε στους γύρω μας. Αν έχουμε καλή σχέση με τον εαυτό μας και πιστεύουμε στις δυνάμεις μας τότε θα νιώσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αν όμως υπάρχουν θέματα αυτοεκτίμησης τότε αυτό το φεγγάρι μπορεί να τονίσει τις ανασφάλειες μας και θα μας βγει έντονος θυμός.

Στόχος είναι η ισορροπία στις σχέσεις

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται όταν ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται απέναντι και στην προκειμένη ο Ήλιος βρίσκεται στον Ζυγό και η Σελήνη στον Κριό. Ο άξονας Κριού-Ζυγού αφορά τις σχέσεις, όπου ο Κριός αντιπροσωπεύει το «εγώ» και ο Ζυγός το «εμείς», δηλαδή ο Κριός έχει να κάνει με την αυτοεπιβεβαίωση και ο Ζυγός με τον συμβιβασμό. Ο Ήλιος στον Ζυγό αναζητά την ισορροπία στις σχέσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διατήρησή τους, όπως συμβιβασμός, διαπραγμάτευση, ευγένεια και αρμονία, ενώ η Σελήνη στον Κριό αγαπά να επιβάλλεται και θέλει ισχυρή αυτοπεποίθηση, ηγετική προσωπικότητα, τόλμη και θάρρος. Αυτή η Πανσέληνος λοιπόν μας προτρέπει να βρούμε την ισορροπία μεταξύ της ικανοποίησης των προσωπικών μας αναγκών και της φροντίδας των αναγκών των σημαντικών προσώπων στη ζωή μας, είναι δηλαδή η σύγκρουση της αυτονομίας και της συντροφικότητας. Και επειδή ο κυβερνήτης της Πανσελήνου είναι ο Άρης που βρίσκεται στον Ζυγό, σίγουρα δεν θα κλειστούμε στον εαυτό μας, αλλά θα θέλουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας και να διεκδικήσουμε αυτό που επιθυμούμε, αλλά το θέμα είναι να μην το κάνουμε παρορμητικά, αλλά να το πετύχουμε με συζήτηση, ενσυναίσθηση και δικαιοσύνη και όχι με εγωιστικά κριτήρια. Γενικότερα, αυτή η Πανσέληνος μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να αξιολογήσουμε το πώς αντιμετωπίζουμε τις στενές μας σχέσεις, τι ρόλο παίζουν στη ζωή μας τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τι εκτόπισμα έχουμε εμείς στη δική τους. Αν λειτουργήσουμε σωστά και συνετά, τότε θα βρούμε τον τρόπο για να θέσουμε υγιή όρια και να σταματήσουμε τους άλλους να υπαγορεύουν τις προσδοκίες τους στη ζωή μας και βέβαια να μην θυσιάζουμε την ατομικότητά μας μόνο και μόνο για να είναι ευχαριστημένοι οι άλλοι.

Ο ρόλος των εκλείψεων

Αυτή η Πανσέληνος είναι πολύ σημαντική για ακόμη έναν λόγο: είναι η πρώτη Πανσέληνος που πραγματοποιείται σε αυτόν τον άξονα από τη στιγμή που οι Δεσμοί της Σελήνης μετακόμισαν στον Κριό και στον Ζυγό στις 17/07/2023. Οπότε σκεφτείτε αυτή την Πανσέληνο ως μια «προεπισκόπηση» του τι πρόκειται να ακολουθήσει. Για τα επόμενα χρόνια οι εκλείψεις θα γίνονται σε αυτόν τον άξονα (με εξαίρεση στις 28 Οκτωβρίου 2023 που θα γίνει στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού) και οι αλλαγές στις ζωές των παρορμητικών ζωδίων (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) θα είναι πολλές. Επομένως η τελευταία «κανονική» Πανσέληνος στον Κριό μέχρι το 2025 είναι πολύ σημαντική καθώς θα σας δείξει ποια θέματα θα σας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share