Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δεν σηκώνουν κουβέντα: Αυτά είναι τα πιο οξύθυμα ζώδια σε μία σχέση

Πως τσακώνονται τα ζώδια στις σχέσεις;

4 Μαΐου 2023 14:00
Δεν σηκώνουν κουβέντα: Αυτά είναι τα πιο οξύθυμα ζώδια σε μία σχέση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάθε άτομο εννοείται πως είναι μοναδικό κι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει τις συγκρούσεις και τους τσακωμούς διαφέρει ανάλογα με τις εμπειρίες, τον χαρακτήρα και την ανατροφή του. Ωστόσο, η αστρολογία μπορεί να προσφέρει κάποια εικόνα για το πώς το κάθε ζώδιο χειρίζεται τις συγκρούσεις σε μια σχέση. Ας δούμε λοιπόν παρακάτω πόσο έντονα καβγαδίζει ένας Κριός, πόσο συναισθηματικά παίρνει τη σύγκρουση ο Καρκίνος και πώς διατηρεί τον έλεγχο ένας Αιγόκερως. Μάθετε αναλυτικά τι επιφυλάσσει η σημερινή μέρα για όλα τα ζώδια.

Τα πιο οξύθυμα ζώδια σε μία σχέση


Κριός

Οι Κριοί είναι γνωστοί για τη φλογερή και παθιασμένη προσωπικότητά τους, η οποία μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε εκρηκτικούς καβγάδες. Όταν ένας Κριός νιώθει αναστατωμένος ή απογοητευμένος σε μια σχέση, μπορεί να βιαστεί να πει τη γνώμη του και να δράσει παρορμητικά. Μπορεί επίσης να έχει την τάση να «κερδίζει» στις διαφωνίες του κι είναι πιθανό να γίνει αμυντικός αν νιώσει ότι τους ασκείται κριτική ή επίθεση.

Ταύρος

Οι Ταύροι είναι συνήθως πολύ υπομονετικοί κι ήρεμοι, αλλά όταν πιέζονται υπερβολικά, μπορεί να γίνουν πεισματάρηδες και ανυποχώρητοι. Σε μια σχέση έχουν ισχυρή αίσθηση του τι θέλουν και τι χρειάζονται, και μπορεί να είναι απρόθυμοι να συμβιβαστούν ή να αλλάξουν τους τρόπους τους. Ωστόσο, είναι επίσης πολύ πιστοί και αφοσιωμένοι και θα εργαστούν σκληρά για να διατηρήσουν μια σχέση στην οποία πιστεύουν -ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως πού και πού πρέπει να κάνουν πίσω.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι είναι γνωστοί για το γρήγορο πνεύμα και την ευφυΐα τους και μπορούν να γίνουν πολύ επιδέξιοι στην επιχειρηματολογία. Απολαμβάνουν μια καλή συζήτηση ή αντιπαράθεση, αλλά εύκολα θα απογοητευτούν αν νιώθουν ότι ο σύντροφός τους δεν τους ακούει ή είναι απορριπτικός. Μπορεί επίσης να φανούν πολύ αναποφάσιστοι, γεγονός που είναι πιθανό να δυσχεράνει την επίλυση των συγκρούσεων σε μια σχέση, αφού πολλές φορές περνιέται για αδιαφορία.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι είναι πολύ συναισθηματικοί κι ευαίσθητοι και μπορεί εύκολα να πληγωθούν από την κριτική ή τη σύγκρουση σε μια σχέση. Είναι πιθανό ν’ αναζητήσουν χώρο για τον εαυτό τους ή να κλείσουν τα μάτια τους όταν νιώσουν αναστατωμένοι ενώ ταυτόχρονα θα φανεί πως δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με παραγωγικό τρόπο. Ωστόσο, είναι επίσης πολύ στοργικοί και περιποιητικοί και φυσικά θα εργαστούν σκληρά για να διατηρήσουν μια σχέση που τους κάνει ν’ αισθάνονται ασφαλείς και προστατευμένοι.

Λέων

Οι Λέοντες έχουν πολύ έντονη αυτοεκτίμηση κι αυτοπεποίθηση και μπορεί μερικές φορές να φαίνονται αλαζόνες ή απαιτητικοί. Σε μια σχέση, δυσκολεύονται να δεχτούν κριτική ή ανατροφοδότηση και είναι πιθανό να γίνουν αμυντικοί αν νιώσουν ότι ο σύντροφός τους δεν τους δείχνει αρκετό σεβασμό ή θαυμασμό. Μπορούν επίσης να γίνουν πολύ δραματικοί και ν’ αναζητούν την προσοχή συνέχεια, γεγονός που πάντα εντείνει μια σύγκρουση και την κάνει χειρότερη απ’ αυτό που είναι.

Παρθένος

Οι Παρθένοι είναι συνήθως πολύ αναλυτικοί και προσανατολισμένοι στη λεπτομέρεια και μπορεί να έχουν την τάση να σκέφτονται υπερβολικά τα πράγματα σε μια σχέση. Είναι επικριτικοί με τον εαυτό τους και τον σύντροφό τους, γι’ αυτό και δυσκολεύονται να αφήσουν πίσω τους μικροενοχλήσεις ή διαφωνίες. Ωστόσο, είναι πολύ πρακτικοί κι αξιόπιστοι και θα εργαστούν σκληρά και μεθοδικά για να βρουν λύσεις στα προβλήματα μιας σχέσης, γι’ αυτό και δε θ’ αφήσουν έναν μικρό καβγά να φέρει μεγαλύτερα προβλήματα.

Ζυγός

Οι Ζυγοί εστιάζουν πολύ στην αρμονία και την ισορροπία οπότε πολλές φορές αποφεύγουν πάση θυσία τις συγκρούσεις σε μια σχέση. Μπορεί να έχουν την τάση να συμβιβάζονται υπερβολικά ή να καταπιέζουν τις δικές τους ανάγκες προκειμένου να διατηρήσουν την ειρήνη -με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να σκάνε- αλλά έχουν όπως όλοι και τα καλά τους. Παραμένουν πολύ γοητευτικοί και διπλωματικοί ενώ είναι ικανοί να βρίσκουν πάντα δημιουργικές κι έξυπνες λύσεις στις συγκρούσεις τους -λύσεις που τους ικανοποιούν όλους με κάποιον τρόπο.

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι έντονοι και παθιασμένοι και μπορεί μερικές φορές να είναι επιρρεπείς στη ζήλια ή την κτητικότητα σε μια σχέση. Ακόμα, είναι πιθανόν να γίνουν πολύ αμυντικοί αν νιώσουν ότι ο σύντροφός τους δεν είναι ειλικρινής ή αξιόπιστος, κι είναι ικανοί να γίνουν πολύ πεισματάρηδες στις δικές τους απόψεις και πεποιθήσεις. Ωστόσο, είναι επίσης πολύ πιστοί κι αφοσιωμένοι και θα εργαστούν σκληρά για να οικοδομήσουν μια βαθιά κι ουσιαστική σχέση με τον σύντροφό τους.

Τα πιο οξύθυμα ζώδια σε μία σχέση

Τοξότης

Οι Τοξότες είναι συνήθως πολύ περιπετειώδεις κι ανεξάρτητοι και μπορεί να δυσκολεύονται με τη δέσμευση σε μια σχέση. Βαριούνται εύκολα, είναι «ανήσυχοι» και μπορεί να γίνουν απόμακροι ή αποστασιοποιημένοι αν νιώθουν ότι δεν έχουν αρκετό χώρο ή ελευθερία. Ωστόσο, είναι και πολύ αισιόδοξοι κι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι ενώ ορισμένες φορές γίνονται πολύ επιεικείς και γενναιόδωροι όταν προκύπτουν συγκρούσεις.

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι είναι γνωστοί για την πρακτικότητά τους και την επιθυμία τους για επιτυχία, κι αυτό μπορεί μερικές φορές να τους κάνει να είναι συναισθηματικά απόμακροι σε μια σχέση. Όταν προκύπτουν συγκρούσεις, είναι πιθανό να κλειστούν στον εαυτό τους ακόμα περισσότερο, καθώς προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο και να αποφύγουν να γίνουν ευάλωτοι. Καταφέρνουν επίσης να γίνουν πολύ πεισματάρηδες και δυσκολεύονται να παραδεχτούν το λάθος τους ή να ζητήσουν συγγνώμη.

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι είναι ανεξάρτητοι, αντισυμβατικοί και δυσκολεύονται με τις παραδοσιακές προσδοκίες μιας σχέσης. Όταν προκύπτουν συγκρούσεις, ενδιαφέρονται περισσότερο για την εύρεση μιας λύσης που να είναι λογική κι αντικειμενική, παρά για μια λύση που να λαμβάνει υπόψη τα συναισθήματα. Μπορούν επίσης να γίνουν αποστασιοποιημένοι ή απόμακροι, καθώς προσπαθούν να διατηρήσουν τη δική τους ανεξαρτησία και να αποφύγουν να επενδύσουν υπερβολικά συναισθηματικά. Ωστόσο, είναι επίσης καινοτόμοι και δημιουργικοί οπότε καταφέρνουν γενικότερα να βρουν μοναδικές λύσεις στα προβλήματα της σχέσης.

Ιχθείς

Οι Ιχθείς είναι πολύ συναισθηματικοί κι οι συγκρούσεις σε μια σχέση μπορεί να τους αναστατώσουν βαθιά. Είναι πιαθνόν μετά απ’ έναν καβγά ν’ αποσυρθούν ή να γίνουν υπερβολικά ευαίσθητοι και να δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά τα συναισθήματά τους. Έχουν την τάση να κατηγορούν τον εαυτό τους για τα προβλήματα στη σχέση, ακόμα και όταν δε φταίνε οι ίδιοι. Ωστόσο, είναι πολύ συμπονετικοί κι επιεικείς, οπότε εν τέλει δείχνουν πρόθυμοι να παραβλέψουν τα λάθη και τις ελλείψεις του συντρόφου τους.

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share