Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ζώδια και θετική ενέργεια: Ποιό φυτό ταιριάζει στο σπίτι σου ανάλογα με το Φενγκ Σούι

Βελτιώστε την ενέργεια του σπιτιού στο έπακρο

26 Μαρτίου 2023 14:10
Ζώδια και θετική ενέργεια: Ποιό φυτό ταιριάζει στο σπίτι σου ανάλογα με το Φενγκ Σούι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν τα φυτά στην υγεία μας και μια από αυτές, είναι η ικανότητά τους να φιλτράρουν τον αέρα, αφαιρώντας τους επιβλαβείς ρύπους. Έχουμε μιλήσει, επίσης, για τα τυχερά φυτά του Φενγκ Σούι καθώς και για το φυτό που ταιριάζει σε κάθε ζώδιο. Με την ευκαιρία, δείτε τα ζώδια που θα δουν ευχάριστα στις τσέπες τους μέσα στον Απρίλιο.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, αυτές οι γνώσεις να «ενωθούν» και να εξειδικευτούν ακόμα περισσότερο. Ποιο φυτό πρέπει να επιλέξεις με βάση το ζώδιό σου για να ευεργετηθείς από τους κανόνες του Φενγκ Σούι; Η expert Clara Leung που έχει καταφέρει να συνδυάσει τις γνώσεις της για τα φυτά με αυτές της πανάρχαιας κινεζικής πρακτικής, έδωσε τις συμβουλές της στο Pop Sugar.

«Με τα φυτά εσωτερικού χώρου και το Φενγκ Σούι, θα επιτρέψεις την ανεμπόδιστη ροή της θετικής ενέργειας σε κάθε γωνιά του σπιτιού σου», γράφει στην ιστοσελίδα της η Clara Leung για την οποία τα φυτά, λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και η χωροταξία των επίπλων -για την προώθηση της θετικής ενέργειας.

Επομένως, η επιλογή ενός φυτού εσωτερικού χώρου με βάση το ζώδιό σου, μπορεί να διασφαλίσει ότι αυτό το φυτό εκπέμπει μια ενέργεια που «κουμπώνει» άψογα με τη δική σου.

Ποιο φυτό να επιλέξεις ανάλογα με το ζώδιό σου, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Κριός – Αλόη

Για ένα ζώδιο τόσο τολμηρό, αποφασιστικό και παρορμητικό όσο ο Κριός, η αλόη είναι το ιδανικό φυτό, καθώς συμβολίζει τη δύναμη και τη γενναιότητα.


Ταύρος – Παχίρα

Οι Ταύροι τείνουν να είναι σταθεροί και εργατικοί και μια παχίρα (money tree) ταιριάζει τέλεια στον χαρακτήρα τους, σύμφωνα με τη Leung. Αυτό το φυτό αντιπροσωπεύει την οικονομική ευημερία και την αφοσίωση.


Δίδυμοι – Φιλόδεντρο/Monstera deliciosa

Ο αισιόδοξος και ομιλητικός Δίδυμος αξίζει ένα φυτό που συμπληρώνει την ευγενική και στοχαστική του φύση. Η Leung προτείνει το φιλόδεντρο (αλλιώς monstera deliciosa) για το απαραίτητο μπουστάρισμα της θετικής ενέργειας και της ευτυχίας.


Καρκίνος – Κρασούλα

Η Leung λέει ότι οι διαισθητικοί, στοργικοί και ευαίσθητοι Καρκίνοι, θα τα πήγαιναν τέλεια με μια κρασούλα, η οποία συμβολίζει την ειλικρίνεια, την προσοχή και την προστασία.


Λέων – Μπουκαρνέα

Γεμάτοι περηφάνια και χαρά, το καλύτερο φυτό για έναν Λέοντα είναι μια μπουκαρνέα που σύμφωνα με την Leung και το Φενγκ Σούι, αντιπροσωπεύει την ευτυχία, τη φαντασία και αυξάνει τη θετική ενέργεια.


Φενγκ Σούι: Παρθένος – Φίκος

Σταθερός και αξιόπιστος, ο Παρθένος είναι ένα ζώδιο που σπάνια τα παρατάει. Για τον λόγο αυτό, η Leung προτείνει την επένδυση σε έναν φίκο, για την αύξηση της θετικής ενέργειας και της οικονομικής ευημερίας.


Ζυγός – Μονστέρα

Οι ρομαντικοί Ζυγοί που αναζητούν την αρμονία στη ζωή τους, θα επωφεληθούν από την ευχαρίστηση και την ευτυχία που εκπέμπει η Μονστέρα, σύμφωνα με την expert του Φενγκ Σούι.


Σκορπιός – Δράκαινα

Με χαρακτηριστικά, όπως η αποφασιστικότητα και το κυνήγι μιας ζωής με πάθος, η καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει ένας Σκορπιός σύμφωνα με το Φενγκ Σούι και τη Leung, είναι η Δράκαινα που συμβολίζει την προστασία και την ευτυχία.

Ζώδια και θετική ενέργεια: Ποιό φυτό ταιριάζει στο σπίτι σου ανάλογα με το Φενγκ Σούι


Τοξότης – Αλοκάσια

Η Leung λέει ότι ένα η Αλοκάσια, που συμβολίζει την προστασία και την προσοχή, είναι η ιδανικότερη επιλογή για τους ανεξάρτητους και ιδεαλιστές Τοξότες.


Αιγόκερως – Μπονσάι

Γνωστοί για την υπεύθυνη, παραδοσιακή και ρεαλιστική τους φύση, οι Αιγόκεροι είναι τα κατάλληλα ζώδια για τη φροντίδα ενός μπονσάι, το οποίο προωθεί την οικονομική ευημερία και την αφοσίωση, λέει η Leung.


Υδροχόος – Πόθος Marble Queen

Ένα ζώδιο τόσο γοητευτικό, δημιουργικό και ιδιόρρυθμο όσο ο Υδροχόος, αξίζει ένα φυτό με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά. Η Leung προτείνει τον πόθο Marble Queen, ο οποίος θα προωθήσει την ευτυχία, τη θετική ενέργεια.


Ιχθύες – Φίκος μπέντζαμιν

Σύμφωνα με τη Leung και το Φενγκ Σούι, ο φίκος μπέντζαμιν που συμβολίζει την τέχνη και το κίνητρο, συμπληρώνει τη ευγενική και καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία που χαρακτηρίζει τους Ιχθύς.

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share