Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023

Ποιο ζώδιο είναι άξιος αντιπρόσωπος του "Σκρουτζ Μακ Ντακ"; Όλοι θα συμφωνήσετε με το αποτέλεσμα

Τα καβούρια και οι σπάγγοι του ζωδιακού

8 Δεκεμβρίου 2022 14:43
Ποιο ζώδιο είναι άξιος αντιπρόσωπος του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν δύο κατηγορίες τσιγκούνη ανθρώπου: αυτός που δουλεύει και δεν ξοδεύει με την δικαιολογία να βάλει στην άκρη και αυτός που δεν δουλεύει και έχει πάντα μια δικαιολογία για να μην πληρώσει ή να μην ξοδέψει.

Δείτε επίσης γιατί προειδοποιεί σήμερα η Λίτσα Πατέρα

Υπό αστρολογικής απόψεως, υπάρχουν κάποια ζώδια που τείνουν να κρατάνε ζωντανή την ιδιότητα του τσιγκούνη!

Αφού η τσιγκουνιά σχετίζεται με υλική, οικονομική αξία και κατοχή, μιλάμε για έννοιες που σχετίζονται με τον 2ο οίκο, ζώδιο του οποίου είναι ο Ταύρος και κυβερνήτης η Αφροδίτη.

Στην αστρολογία όμως, όλα λειτουργούν διπολικά και απέναντι από το ζώδιο του Ταύρου, έχουμε το ζώδιο του Σκορπιού που είναι το 8ο σπίτι που ζωδιακού και σχετίζεται με τους οικονομικούς πόρους των άλλων και κυρίως των συντρόφων, καθώς επίσης και με κληρονομιές, αποκτήματα μεγάλης αξίας… κ.ά.

Ποιος είναι στην κορυφή;

Θέση Νο. 8 Τοξότης
Κεφάτο, άνετο και χαρούμενο το παιδί του Δία. Με άπλα ψυχής σας αφήνει χώρο για τις δικές σας ασχολίες και ενδιαφέροντα. Αγαπά την ελευθερία και την προσφέρει απλόχερα! Ο δρόμος προς την πνευματική αναζήτηση είναι μοναχικός, καθώς και τα έξοδά του. Πιστεύει στις ξεχωριστές προσωπικότητες συμπεριλαμβανομένων και των ξεχωριστών τσεπών. Ο καθένας τα δικά του, γιατί ο δρόμος προς την αυτογνωσία περνά από το στενάκι της οικονομικής ανεξαρτησίας και της δικαιοσύνης, με την φιλοσοφική έννοια.

Tester: Είστε έτοιμες για το μακρινό ταξίδι –έκπληξη- που σας υποσχέθηκε; Ωραία! Βεβαιωθείτε ότι ξέρετε να στήνετε σκηνές και ότι το σλίπινγκ παγκ σας κουμπώνει κανονικά. Τα 12ποντα λουστρίνια που πήρατε από την Ερμού πιάνουν χώρο και δεν θα σας φανούν χρήσιμα. Αν τα αγγλικά σας δεν είναι τέλεια, μην ανησυχείτε, εκεί που θα πάτε την γλώσσα που μιλούν την έχετε ακούσει μόνο σε ντοκιμαντέρ. Την τραπεζική σας κάρτα ξεχάστε την. Στο μέρος που θα πάτε η κοντινότερη τράπεζα απέχει 2 μέρες πεζοπορία, μία με ελέφαντα και άλλη μία με το τρένο. Καλό ταξίδι!

Αστρολογικός Χάρτης

Θέση Νο. 7 Δίδυμος
Η αλεπού στο παζάρι δεν έχει καμία δουλειά, αλλά το παζάρι για ένα Δίδυμο είναι θέμα αρχής! Όταν τεθεί θέμα κόστους, αρχίζουν τα άπειρα γιατί. Ξέρει μέχρι και την τελευταία τρύπα της αλεπούς, όπου εκεί η τιμή είναι μισή και δεν βλέπει το λόγο να το πληρώσει καραβίσιο. Έχει την γνώμη ότι όλα είναι θέμα ενημέρωσης και δεν είναι λογικό να πληρώνεις αυτό που σου πουλάνε στην τιμή που το πουλάνε.

Γνωρίζει ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο και θα επιχειρηματολογήσει μέχρι ο πωλητής να βαρεθεί και να του το χαρίσει για να μην τον ακούει πια! Θα υπολογίσει σβέλτα το κόστος στο νόμισμα της χώρας προέλευσης, θα βρει την διαφορά, θα συμπεριλάβει τα μεταφορικά, την διαφήμιση, το νοίκι, ρεύμα, νερό, ταμεία, Φ.Π.Α και θα προσθέσει το νόμιμο κέρδος. Αν συμφωνεί η τιμή με τους υπολογισμούς του, εντάξει. Αν όχι, θα συνεχίσει την έρευνα αγοράς μέχρι τις εκπτώσεις.

Tester: Το δείπνο για την ονομαστική σας γιορτή πήγε περίφημα κι αν εξαιρέσουμε ότι επέμεινε πιεστικά για την απόδειξη και ρώτησε αρκετές φορές αν όντως τα θαλασσινά είναι φρέσκα… Όλα ήταν τέλεια! Την βραδιά ενδέχεται να σας την χαλάσει το προβληματάκι με την κάρτα του. Μα τι πρόβλημα υπάρχει; Σας παρακαλώ! Θα επιχειρηματολογήσει σκασμένος διπλά που θα αναγκαστείτε να πληρώσετε τον λογαριασμό, ανήμερα της γιορτής σας, αλλά δεν πειράζει γιατί θα σας επιστρέψει τα λεφτά την επόμενη φορά που θα σας δώσει και το δώρο που ξέχασε στον πάγκο της κουζίνας πάνω στην βιασύνη του να έρθει γρήγορα. Δεν θα καταλάβετε ακριβώς τι θα πει, αλλά κάτι τέτοιο θα πει. Πάντως, πολύχρονη!

Θέση Νο. 6 Ταύρος
Βαρύς, φιλήδονος, σταθερός και…αμετακίνητος! Τα λεφτά δεν κάνουν την ευτυχία, αλλά η ευτυχία του είναι τα λεφτά! Του αρέσουν οι ανέσεις και τα όμορφα πράγματα και ως πρακτικός νους, ξέρει ότι τα όμορφα πράγματα θέλουν λεφτά! Που πας Καραμήτρο χωρίς λεφτά; Πουθενά! Δουλεύει για να πληρώνετε και αυτό είναι αξίωμα! Όταν ο Ταύρος λέει ότι δεν έχει λεφτά, εννοεί ότι δεν έχει περισσέψει κάτι από το μηνιαίο του εισόδημα. Ο τραπεζικός λογαριασμός είναι κάτι σαν την «αγία τράπεζα» που για να την πλησιάσει κανείς, πρέπει να ακολουθήσει τελετουργικό. Νηστεία , προσευχή και εξομολόγηση. Τι τα θες, πόσα θες και πότε θα τα επιστρέψεις!

Tester: Ήρθε η μέρα των γενεθλίων σας και ο κουβαλητής σας Ταύρος μπαίνει στο σπίτι περιχαρής, με δέκα σακούλες του σούπερ μάρκετ και ένα κατακόκκινο τριαντάφυλλο από τον υπέροχο κήπο που περιποιείται με τα χεράκια του. Τα καλούδια στις σακούλες προμηνύουν ένα γερό τσιμπούσι με εκλεκτές λιχουδιές που θα ετοιμάσει για εσάς, πάλι με τα χεράκια του. Θα έρθουν και οι φίλοι… Θα ανάψει και το τζάκι… Υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το σπίτι με καλό φαγητό και φίλους; Τι θέλατε δηλαδή; Να πάτε στο εστιατόριο και να το πληρώσετε ξύδι; Άσε που στο σπίτι έχεις τη χαρά να κάνεις το σέρβις μόνος σου αποφεύγοντας το φιλοδώρημα και το κουβέρ. Και πάνω που ετοιμάζεσαι να πεις, ποιος θα πλύνει όμως τα πιάτα… Ντριν και το κουδούνι από το κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών. Το πλυντήριο πιάτων είναι το δώρο σας για τα γενέθλιά σας, πρώτον για να μην ανοίγουν τα χεράκια σας και δεύτερον γιατί τελικά είναι ο οικονομικότερος τρόπος ως προς την σπατάλη νερού. Μπορεί φυσικά να μην τα θέλετε πια για χεράκια, χωρίς το δαχτυλίδι που περιμένατε, όμως η λαϊκή ρήση λέει: Μας έπεσαν τα δαχτυλίδια, αλλά μας έμειναν τα δάχτυλα. Παρηγορηθείτε με μια ζουμερή σπαλομπριζόλα στα κάρβουνα και… Πάντα τέτοια!

Ζώδια

Θέση Νο.5 Ζυγός
Ο κομψός νάρκισσος του οποίου πέσατε θύματα, είναι θύμα της μόδας και φροντίζει να είναι ενήμερος για ότι καινούργιο κυκλοφορεί. Έχει την αίσθηση της αξίας του χρήματος και το ξοδεύει για να κάνει την εμφάνισή του και την ζωή του πιο όμορφη! Ο ζυγός είναι της αρμονίας και της δικαιοσύνης. Δεν θεωρεί καθόλου δίκαιο να χαλάει την αρμονία της τσέπης του ξοδεύοντας τα λεφτά του για «άλλους». Αφού διαθέτει τα χρήματα να πάρει ένα φιρμάτο πουκάμισο, γιατί να περιοριστεί εξασφαλίζοντας περισσότερα χρήματα για «άλλους»; Είναι αυτό ισότητα μέσα στις σχέσεις;

Tester: Αφού γιορτάσατε την επέτειο γνωριμίας σας παρακολουθώντας μια αξέχαστη παράσταση μπαλέτου την οποία κανόνισε ο εκλεπτυσμένος στα γούστα Ζυγός σας… Αφού του δώσατε το δώρο που δεν τολμήσατε να μην του πάρετε γιατί εξέφραζε την επιθυμία να το έχει ξεφυσώντας ένα μήνα πριν… Φιλήστε τον σταυρωτά και πείτε καληνύχτα. Δεν έχει δείπνο για εσάς απόψε και ναι, όταν –διπλωματικά- εκθείαζε τα αιθέρια κορμιά των χορευτριών, για σας χτυπούσαν οι καμπάνες.

Θέση Νο. 4 Παρθένος
Μετά από επίπονους και εις βάθος υπολογισμούς, ξέρει πάντα ποια είναι τα πάγια έξοδά του και φροντίζει να τα πληρώνει στην ώρα τους. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και ποτέ δεν νομίζει, ξέρει(!) που ξοδεύτηκε μέχρι και το τελευταίο σεντς στον απολογισμό του μήνα. Δεν του αρέσουν καθόλου τα έκτακτα έξοδα και για να αγοράσει κάτι θα το «ψειρίσει» αξιολογώντας αν η τιμή ανταποκρίνεται στο ύψος του κόστους. Αν δεις την καινούργια συσκευή, υπό γωνία στον ήλιο, θα διαπιστώσεις ότι όντως έχει μια γρατζουνιά στο καπάκι της αθέατης πλευράς. Που το είδε ο άτιμος; Η παρατηρητικότητά του αυξάνεται όταν έχει πληρώσει. Η εξαντλητική του αναλυτικότητα καταλήγει στο συμπέρασμα πως λίγα πράγματα είναι αναγκαία στη ζωή. Τα υπόλοιπα είναι περιττά, όπως και τα περιττά έξοδα.

Tester: Την ημέρα των γενεθλίων σας, η πωλήτρια του πλεκτηρίου που ένα μήνα νωρίτερα της είχε παραγγείλει το δώρο σας, θα εύχεται να είχατε υποκύψει στην γέννα. Το ζεστό μαλλινάκι για τις κρύες μέρες του χειμώνα που διάλεξε για εσάς (χειροποίητο εννοείται), έχει δύο στραβοδεμένους κόμπους στην εσωτερική όψη! Καταστροφή! Αφού γευματίσετε στο πιο καθαρό εστιατόριο της πόλης, με την πιο υγιεινή, άρα άνοστη κουζίνα, θα σας δωρίσει μια κάρτα παραλαβής του δώρου, όταν αυτό έχει ξηλωθεί και ξαναπλεχτεί σύμφωνα με τις ακριβείς υποδείξεις του!

Θέση Νο. 3 Σκορπιός
Ερωτικός, λάγνος, μυστηριακός με βλέμμα βαθύ και διαπεραστικό. Με μια ματιά σας «κόβει κουστούμι» και μπορεί να υπολογίσει τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς σας και πιο μπορεί να είναι το μηνιαίο εισόδημά σας. Εκεί που του διηγείστε τα παιδικά σας χρόνια στο Ζούμπερι, θα σας ρωτήσει ανέμελα αν το εξοχικό είναι της οικογένειας και λίγο αργότερα αν έχετε αδέλφια (άρα το μοιράζεστε). Θα έρθει να σας πάρει έξω από το σπίτι σας και θα εκτιμήσει ιδιαίτερα το προάστιο με τα πράσινα παρτέρια και την θέα στη θάλασσα. Η στρίγγλα θεία σας με τα 34 διαμερίσματα που ακόμα και ο χάρος την αποφεύγει, είναι μια γλυκύτατη κυρία που θα έπρεπε να καταλαβαίνετε ότι είναι μια μεγάλη γυναίκα που θέλει προσοχή και εσείς την αποπαίρνετε. Θα σας μιλήσει με θαυμασμό για την καθαρότητα του μπριγιάν στο δαχτυλίδι σας και θα σας ενημερώσει για τα μυστικά της τέλειας κοπής του. Σε ανύποπτο χρόνο θα σας πει ότι η οικογενειακή βιοτεχνία σας, θέλει καλύτερη διαχείριση για να μεταμορφωθεί σε ένα κερδοφόρο εργοστάσιο. Και θα το κάνει το αρχηγόπουλο!

Tester: Στην επέτειο της γνωριμίας σας μην περιμένετε τίποτα περισσότερο από αυτό που μπορείτε να προσφέρετε. Το δώρο σας θα είναι ανάλογο του οικονομικού σας προφίλ και αν τυχαίνει να περνάτε μία άσχημη οικονομική φάση, θα έχετε τουλάχιστον μια καλή σεξουαλική ζωή. Αν είστε άνεργη και έχετε γενέθλια, καλύτερα να μην το πείτε γιατί ο Σκορπιός σας θα περιμένει να του κάνετε το τραπέζι και δεν συμβιβάζετε με τίποτα λιγότερο από την χλιδή. Αν εξακολουθείτε να είστε άνεργη και έχει εκείνος τα γενέθλιά του… Ψάξτε επειγόντως ένα Λιοντάρι για εραστή!

Θέση Νο.2 Αιγόκερος
Τα παιδιά του Κρόνου, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν! Τους ενδιαφέρει η έξωθεν μαρτυρία και σπάνια δεν θα έχουν κάτι στην άκρη διότι είναι διορατικοί με μακροπρόθεσμα προγράμματα . Η τσιγκουνιά τους είναι επιλεκτική. Είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν «αβασάνιστα» όταν τα έξοδα αυτά μπορούν να συμπεριληφθούν στα έξοδα παράστασης, διότι τότε έχουν ένα μακροπρόθεσμο αντίκρισμα και θεωρούνται επένδυση. Η κοινωνική τους εικόνα και το υψηλό πρεστίζ, αξίζουν το κατιτί τους. Αυθορμητισμοί και περιττά ξανοίγματα να λείπουν!

Tester: Στο γεύμα της επετείου γνωριμίας σας, μην περιμένετε υπερβολές από τον καθωσπρέπει παρτενέρ σας… Το επώνυμο αρωματάκι στην συσκευασία με την κρέμα σώματος και το αφρόλουτρο, μια χαρά σας είναι! Η … «μακροκρόνια» σχέση σας, δεν έχει ακόμα νομική υπόσταση για να σας πάρει το μονόπετρο! Και εδώ που τα λέμε… Τόσο φαγητό βραδιάτικο… Μήπως να μην παίρνατε γλυκό;

Θέση Νο1. Καρκίνος

Καρκίνος ο Σκρουτζ του ζωδιακού

Ο γλυκύτατος Καρκίνος, λανθασμένα συγχέεται με την έννοια της «καβουρομάνας». Είναι λίγο «ρακοσυλλέκτες» γιατί δένονται με το παρελθόν και τα «πραγματάκια» τους. «Σαβουρομαζόχτρες» είναι η λέξη που τους ταιριάζει καλύτερα και φυσικά αρνούνται να αποχωριστούν ότι εδώ και χρόνια μαζεύουν.
Νοιάζονται για τους ανθρώπους που αγαπούν και φροντίζουν για τις βασικές τους ανάγκες. Το σπίτι και η οικογένεια είναι βασική προτεραιότητα και οι οικονομικοί τους πόροι επενδύονται πρώτα στην «φωλιά» τους. Υπάρχει φυσική ανασφάλεια και μάλλον ήταν Καρκίνος εκείνος που είπε πρώτος «μάζευε κι ας ειν και ρόγες!». Οι καρκίνοι τρέμουν την ώρα της ανάγκης! Προσέχουν για να έχουν.

Tester: Αν στην δοκιμαστική στιγμή των γενεθλίων σας, σας κάνει δώρο την αγαπημένη καρφίτσα της προγιαγιάς του (μια καρφίτσα που δεν θα φορούσατε ούτε υπό την απειλή όπλου), μην βιαστείτε να σκεφτείτε ότι σας ξεπέταξε χωρίς κόστος. Για τον Καρκίνο σας η συναισθηματική αξία της καρφίτσας είναι ανυπολόγιστη! Πείτε του ότι δεν θα την φορέσετε ΠΟΤΕ(!) γιατί δεν θέλετε να την χάσετε, μια τόσο όμορφη καρφίτσα… Και κρύψτε την καλά, για να μην την βλέπετε!

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share