Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Απόφαση σοκ της British Airways: Συναγερμός για όσους ταξιδεύουν

Ετοιμάζει... μπλόκο η αεροπορική εταιρεία

23 Νοεμβρίου 2021 14:35
Απόφαση σοκ της British Airways: Συναγερμός για όσους ταξιδεύουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια σημαντική προειδοποίηση προχώρησε η British Airways, η οποία απείλησε το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, ότι μπορεί να σταματήσει να πραγματοποιεί ένα μεγάλο αριθμό πτήσεων από και προς αυτό.

Η σκέψη αυτή είναι αρκετά σοβαρή και αφορά την απόφαση του αεροδρομίου να «επιβαρύνει» με ακόμη μεγαλύτερες χρεώσεις τις αεροπορικές εταιρείες, προσπαθώντας να καλύψει τις απώλειες, που έφερε ο κορωνοϊός, με μια σκληρή απόφαση να έχει έρθει προ ημερών για την British Airways.

Συγκεκριμένα, ζητά από τις ίδιες να πληρώσουν περισσότερα ναύλα για τους επιβάτες στους τερματικούς σταθμούς, κάτι που θα έφερνε μάλλον και περισσότερη αύξηση των τιμών. Μπορεί να φτάσει, μάλιστα, και το 50%, με την British Airways να αντιδρά έντονα και να εξετάζει το ενδεχόμενο να πετά από άλλο αεροδρόμιο.

Η θεαματική αύξηση στα ναύλα φέρνει... απαγορευτικές τιμές

Προς το παρόν, η εταιρεία έχει σχεδόν αποκλειστική χρήση σε έναν από τους τερματικούς σταθμούς και υποδέχεται καθημερινά ουκ ολίγους επιβάτες στο Χίθροου. Αυτή τη στιγμή, η British Airways χρεώνεται με ναύλα ύψους 22 λιρών ανά επιβάτη, με την αύξηση που ζητά το αεροδρόμιο να φτάνει έως και τις 34.5 λίρες.

Ο Λουίς Γκαγιέγο, κορυφαίο στέλεχος της μητρικής εταιρείας, International Airlines Group, είπε σε σχετική συνέντευξη Τύπου πως το Χίθροου είναι ήδη πιο ακριβό αεροδρόμιο από άλλα ευρωπαϊκά, με την άλλη πλευρά να απαντά πως το πρόβλημα δεν είναι οι χρεώσεις στις εταιρείες, αλλά η αύξηση των τιμών για τους επιβάτες, που έχουν επιφέρει αυτό το αίτημά της.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η αύξηση αυτή των τιμών που προτείνει το Χίθροου, θα μπορούσε να επιφέρει έως και πτήσεις άνω των 2.000 λιρών για τα Χριστούγεννα σε ταξίδια για τις ΗΠΑ από το Χίθροου. Άπαντες αναζητούν μια λύση, ώστε το Χίθροου να μην χάσει μια από τις πιο σημαντικές του αεροπορικές εταιρείες, επιθυμώντας να γεμίσει τις πτήσεις για τις διακοπές.

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share