Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η Άση Μπήλιου προειδοποιεί: Σκληρό Σαββατοκύριακο για αυτό το ζώδιο

Ζητά προσοχή η αστρολόγος

18 Σεπτεμβρίου 2021 13:23
Η Άση Μπήλιου προειδοποιεί: Σκληρό Σαββατοκύριακο για αυτό το ζώδιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Άση Μπήλιου προειδοποιεί όλα τα ζώδια για το πώς θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο για καθένα εξ αυτών, μην κρύβοντας πως ειδικά για ένα τα πράγματα θα είναι σκληρά.

Η γνωστή αστρολόγος αναφέρθηκε μέσω του asibiliou.gr στις δυσκολίες, αλλά και τις ευχάριστες στιγμές για κάθε ζώδιο, με τον Κώστα Λεφάκη επίσης να σημαίνει συναγερμό.

Κριός

Το Σάββατο οι φίλοι, οι γνωστοί, η παρέα σας γενικότερα, θα είναι το κλειδί για να περάσετε μια τέλεια ημέρα που ευνοεί την εξωστρέφεια και τις εξόδους. Οι επαφές σας με τους άλλους θα είναι πιο ευχάριστες και εσείς θα είστε σε πιο αισιόδοξη διάθεση. Η Κυριακή έχει διαφορετική αίσθηση, καθώς η Σελήνη προχωρά στους Ιχθύς και σας ωθεί να είστε πιο χαλαροί, να ξεκουραστείτε, να κοιμηθείτε περισσότερο και οι δραστηριότητες σας να μην είναι πιεστικές. Καθώς ξεκινά μια πιο απαιτητική εβδομάδα για όλους, είναι σημαντικό να έχετε ενέργεια. Ίσως μια τελευταία βουτιά, τώρα που ο καιρός το επιτρέπει, να είναι ό,τι χρειάζεστε περισσότερο για να φτιάξει η διάθεση σας και να το επιδιώξετε. Την Κυριακή μπορεί να προκύψει και μια ευχάριστη οικονομική είδηση.

Ταύρος

Το Σάββατο έρχεται με κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στο σπίτι ή τη δουλειά που ενδεχομένως δε θα μπορέσετε να αποφύγετε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα χαλάσει η διάθεση σας. Αντιθέτως, ολοκληρώνοντας τη δουλειά που έχετε να κάνετε, θα σας μείνει περισσότερος χρόνος για να κάνετε όλα σας ευχαριστούν χωρίς άγχος και ενοχές. Ενδεχομένως να υπάρχει και μια κοινωνική εκδήλωση στην οποία πρέπει να παρευρεθείτε ή ένα κάλεσμα από φίλους. Η Κυριακή είναι πιο άνετη για σας με τη Σελήνη στους Ιχθύς και ευνοεί ιδιαίτερα τη δημιουργικότητα, τις σχέσεις με το φιλικό σας περιβάλλον, τις εξόδους, αλλά και την ερωτική σας ζωή. Επειδή ευνοεί ιδιαίτερα και τις συνέργειες και τους επαγγελματικούς σας στόχους, ίσως πρέπει να διαθέσετε κάποιες ώρες να συζητήσετε μια ιδέα που μπορεί να έχετε με τους συνεργάτες σας.

Δίδυμοι

Το Σάββατο είναι μια υπέροχη μέρα, καθώς οι πλανητικές επιρροές σας ευνοούν ιδιαίτερα. Η Σελήνη στον Υδροχόο σχηματίζει τρίγωνο με τον Ερμή και στη συνέχεια σύνοδο με τον Δία, προσφέροντας σας ευκαιρίες να δοκιμάσετε διαφορετικά πράγματα και γενικώς να πειραματιστείτε σε νέες δραστηριότητες και στόχους. Όσο πιο άγνωστο είναι κάτι τόσο περισσότερο θα εξάψει τη φαντασία σας και θα σας ιντριγκάρει. Εξαιρετική μέρα για να δείτε τα μακροπρόθεσμα πλάνα σας, θέματα σπουδών, για να κάνετε μια εκδρομή ή να κανονίσετε συναντήσεις με τους φίλους σας. Το Σάββατο μπορεί να είστε και πιο ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την Κυριακή η Σελήνη προχωρά στους Ιχθύς, ζώδιο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί και η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου στις 21/9. Θέματα που αφορούν στην καριέρα θα σας απασχολήσουν περισσότερο και θα εστιάσετε στις φιλοδοξίες σας.

Καρκίνος

Το Σάββατο σας βρίσκει σε διάθεση να κλείσετε εκκρεμότητες, να ασχοληθείτε με τα πρακτικά του σπιτιού ή της δουλειάς, αλλά και τα οικονομικά σας. Ενδεχομένως να μην θέλετε πολλές κοινωνικές επαφές, αλλά μόνο με εκείνους που σας κάνουν να περνάτε καλά και νιώθετε ασφαλείς μαζί τους και τους εμπιστεύεστε. Από την άλλη, είναι μια μέρα που θα σας απασχολήσουν θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά σας περισσότερο. Πολύ διαφορετική η ενέργεια της Κυριακής, καθώς η Σελήνη προχωρά στους φιλικούς σας Ιχθύς για να σχηματίσει σε λίγες μέρες την Πανσέληνο στο ίδιο ζώδιο. Θα σας απασχολήσουν περισσότερο τα μελλοντικά σας σχέδια, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί πώς εκφράζετε τις απόψεις σας και βασικά πώς κάνετε κριτική απέναντι στους άλλους. Φυσικά και θα πρέπει να πείτε τη γνώμη σας, αλλά προσέξτε πώς λέτε καθετί για να μην προσβληθούν οι άλλοι. Η Κυριακή είναι μια χαρά μέρα για να το ρίξετε λίγο έξω, ενώ το βράδυ της σας ευνοεί και σε ερωτικό επίπεδο.

Λέων

Το Σάββατο έρχεται με κάποιες υποχρεώσεις, αλλά με θετική ενέργεια ως επί το πλείστον στις σχέσεις σας. Θα μπορούσε μάλιστα να υπάρχει και μια πρόταση για μια έξοδο που θα σας ικανοποιήσει ιδιαίτερα. Από την άλλη, μπορεί να σκέφτεστε κάποια συμφωνία, να έχετε μια επαγγελματική πρόταση που σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα ή να κάνετε κάποιες διαπραγματεύσεις. Γενικά ευνοούνται οι δημόσιες σχέσεις, οι επαφές, αλλά και οι μετακινήσεις, οπότε αδράξτε την ευκαιρία του καλού καιρού για μια εκδρομή, για ένα μπάνιο και γενικώς για να αλλάξετε παραστάσεις. Η Κυριακή, με τη Σελήνη στους Ιχθύς, σας βρίσκει σε μια πιο αναστατωμένη συναισθηματικά φάση, μπορεί να νιώθετε ένταση μέσα σας ή πιθανώς να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι. Αξιοποιήστε τη μέρα για να ξεκουραστείτε, καθώς η επόμενη εβδομάδα θα είναι αρκετά κουραστική.

Παρθένος

Η Σελήνη στον Υδροχόο σε όλη τη διάρκεια του Σαββάτου δημιουργεί αρκετές υποχρεώσεις, είτε στη δουλειά είτε και στο σπίτι. Μπορεί να υπάρχουν διάφορες εκκρεμότητες από όλη την εβδομάδα που χρειάζεται να τις ολοκληρώσετε για να μην τις έχετε συνέχεια στο μυαλό σας ή μπορεί να σας πιάνει η επιθυμία να βάλετε σε μια τάξη το σπίτι σας, να κάνετε κάποιες αγορές. Προσφέρεται μάλιστα και για να κανονίσετε μια έξοδο με συνεργάτες σας. Η Κυριακή είναι πολύ διαφορετική ως ενέργεια, καθώς η Σελήνη προχωρά στους Ιχθύς για να σχηματίσει σε λίγες μέρες -και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Τρίτης- την Πανσέληνο στο ίδιο ζώδιο. Η Σελήνη στους Ιχθύς αναφέρεται στις σχέσεις σας προσωπικές, φιλικές κι επαγγελματικές και είναι πιο κοινωνική μέρα για σας. Επιλέξτε να την περάσετε με τον σύντροφό σας ή με στενούς φίλους και θα περάσετε θαυμάσια. Σιγά-σιγά μπορεί να σας απασχολούν τα θέματα μιας σχέσης ή μιας συνεργασίας αν είστε γεννημένοι στο τέλος του ζωδίου.

Άση Μπήλιου Σαββατοκύριακο

Ζυγός

Το Σάββατο είναι από τις ωραιότερες μέρες της εβδομάδας, καθώς οι πλανήτες συνεργάζονται προς όφελός σας. Η Σελήνη παραμένει σε όλη τη διάρκεια της μέρας στον φιλικό σας Υδροχόο, σχηματίζοντας τρίγωνο με τον Ερμή στο ζώδιο σας, αλλά και σύνοδο με τον Δία. Σήμερα μπορεί να έχετε μια ευχάριστη εξέλιξη ή να λάβετε ξαφνικά ένα δώρο. Είναι μια άνετη μέρα για να την εκμεταλλευτείτε στο να περάσετε καλά, να δείτε φίλους, να κανονίσετε μια έξοδο μαζί τους για το βράδυ ή να την περάσετε όλη μέρα στη θάλασσα ή αραχτοί και στο σπίτι σας. Πολύ διαφορετική η αίσθηση που θα έχετε την Κυριακή, καθώς η Σελήνη προχωρά στους Ιχθύς μετατοπίζοντας το ενδιαφέρον σας σε θέματα της δουλειάς ή της καθημερινότητας σας. Μπορεί να πιεστείτε λίγο περισσότερο σε κάποια σχέση, πιθανώς με έναν συνεργάτη σας, αλλά μη δώσετε πολλή σημασία. Επειδή οδεύουμε προς την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου χρειάζεται ψυχραιμία, ειδικά σε θέματα δουλειάς.

Σκορπιός

Το Σάββατο με τη Σελήνη στον Υδροχόο μπορεί να ακούσετε κάποια παραπονάκια από άτομα του στενού σας περιβάλλοντος, που πιθανώς νιώθουν ότι τους θεωρείτε δεδομένους και δεν τους εκφράζετε τόσο όσο θα ήθελαν την αγάπη και την προσοχή σας. Γι’ αυτό, όσες υποχρεώσεις κι αν έχετε, προσπαθήστε να αφιερώσετε χρόνο στην οικογένεια, τον σύντροφο, τα παιδιά ή τους φίλους σας. Κάποιες φορές δε χρειάζεται να κάνετε πολλά, απλά ένα τηλεφώνημα, κάτι που να δείχνει ότι τους σκέφτεστε, ακόμη κι αν δεν έχετε χρόνο να τους δείτε. Η Κυριακή είναι πολύ διαφορετική ως μέρα, με τη Σελήνη στους Ιχθύς σαφώς πιο φιλική προς το ζώδιο σας. Εκτός του ότι σας δίνει την ευκαιρία να ξεκουραστείτε, να φτιάξουν τα κέφια σας, ενεργοποιεί και τον τομέα των ερωτικών, με τη Σελήνη να σχηματίζει τρίγωνο προς την Αφροδίτη στο ζώδιο σας. Γενικότερα είναι μια ωραία ημέρα για να έχετε επαφές με κόσμο, είτε σε προσωπικό είτε ακόμη και σε επαγγελματικό επίπεδο!

Τοξότης

Δεν ξέρω πώς ονειρεύεστε το Σαββατοκύριακο σας, αλλά αν η ανάγκη σας είναι η ξεκούραση και η ανεμελιά φοβάμαι ότι θα σας απογοητεύσω, διότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Αντιθέτως, φαίνεται ότι μπορεί να έρχεται το ένα πράγμα μετά το άλλο που θα πρέπει να ασχοληθείτε και θα διαταράσσεται η ηρεμία σας. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα περάσετε και καλά. Απλά προσπαθήστε να μην χάνετε χρόνο, δίνοντας την ενέργεια σας σε καταστάσεις και ανθρώπους χωρίς εσείς να αποκομίζετε κάτι. Έρχεται μια απαιτητική εβδομάδα, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της, με την Πανσέληνο. Την Κυριακή ήδη η Σελήνη θα βρίσκεται στους Ιχθύς, δίνοντας σας μια πρόγευση για το τι ακολουθεί. Οι υποχρεώσεις απέναντι στη δουλειά και το σπίτι θα είναι πολλές και θα πρέπει να βρείτε και χρόνο να ξεκουραστείτε για να είστε σε φόρμα την επόμενη εβδομάδα. Αξιοποιήστε πάντως αν θέλετε για μια έξοδο ή μια μάζωξη με φίλους στο σπίτι το Σάββατο.

Αιγόκερως

Η καλή σας διάθεση και η αισιοδοξία μπορεί να σας κάνουν λίγο απερίσκεπτους το Σάββατο με τη Σελήνη στον Υδροχόο, κυρίως σε θέματα οικονομικά. Μπορεί να σας πιάνουν γενναιοδωρίες ή μπορεί ό,τι βλέπετε στις βιτρίνες να θέλετε να το αποκτήσετε. Καλύτερα όμως να το ξανασκεφτείτε πριν φερθείτε παρορμητικά με το πορτοφόλι ή τις πιστωτικές σας κάρτες. Μπορεί να περάσετε μια χαρά και χωρίς να «βγείτε από το παράθυρο» με τα έξοδα. Η Κυριακή είναι σούπερ δημιουργική, αλλά κι ευχάριστη, με τη Σελήνη στους Ιχθύς να υπερτονίζει τις επικοινωνιακές σας δυνατότητες. Είναι μια μέρα που προσφέρεται για εξόδους, για επαφές με φίλους, για να βγείτε και να περάσετε καλά, μολονότι μπορεί να σας πιάνουν και κάποιες τάσεις φυγής. Το βράδυ της Κυριακής είναι εξαιρετικό για να μαζευτείτε με φίλους ή για να ορίσετε ένα ερωτικό ραντεβουδάκι.

Υδροχόος

Με τη Σελήνη στο ζώδιο σας σε σύνοδο με τον Δία το Σάββατο ξεχειλίζετε ενέργεια, αλλά ξέρετε ότι μερικές φορές με τον Δία δεν αργούν να έρθουν και οι υπερβολές. Γι’ αυτό σήμερα το στοίχημα σας θα είναι να μην ξεφύγετε και να έχετε περισσότερο έλεγχο στη μέρα σας και το πρόγραμμα σας. Από το πρωί θα έχετε όρεξη για επικοινωνία και επαφές, αλλά μην υποσχεθείτε σε όλους ότι θα τους δείτε ή μην γεμίσετε το πρόγραμμα σας με πράγματα που στο τέλος θα εγκαταλείψετε, διότι δεν θα σας φτάνει ο χρόνος! Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε τη μέρα, απλά να έχετε μια καλύτερη διαχείριση του χρόνου σας. Αν έχετε κάτι σε εκκρεμότητα και είναι δύσκολο, το Σάββατο θα το ολοκληρώσετε με μεγαλύτερη άνεση. Η Κυριακή με τη Σελήνη στους Ιχθύς στρέφει την προσοχή σας σε πρακτικά ζητήματα και κυρίως στα οικονομικά σας. Πιθανώς να προκύψει και μια ευχάριστη εξέλιξη σε αυτό τον τομέα.

Ιχθείς

Με τη Σελήνη στον Υδροχόο σε όλη τη διάρκεια του Σαββάτου θα ασχοληθείτε με όποια εκκρεμότητα έχει μείνει από όλη την εβδομάδα και θα προσπαθήσετε να χαλαρώσετε. Μάλιστα θα σας πρότεινα, επειδή έρχεται και μια Πανσέληνος στο ζώδιο σας τα ξημερώματα της Τρίτης, κάτι που θα δώσει μεγαλύτερη ένταση στο ξεκίνημα της εβδομάδας, να βρείτε χρόνο να ξεκουραστείτε, αλλά και να διασκεδάσετε. Μπορεί βέβαια να βιώνετε κάποιο είδος σύγχυσης από την Κυριακή και μετά με τη Σελήνη στο ζώδιο σας, αλλά σύντομα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Την Κυριακή βρείτε χρόνο για μια βόλτα στην πιο κοντινή παραλία κι όσες κι αν είναι οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες σας, κλέψτε λίγο χρόνο για να τον αφιερώσετε σε αυτά και αυτούς που αγαπάτε. Το τρίγωνο της Σελήνης με την Αφροδίτη στον Σκορπιό το βράδυ της Κυριακής μπορεί να αναζωογονήσει τη διάθεση, αλλά και την ερωτική σας σχέση. Αν είστε μόνοι-ες μπορεί να προκύψει μάλιστα και μια ενδιαφέρουσα γνωριμία.

Τα ζώδια που δεν ταιριάζουν με τίποτα μεταξύ τους

Δεν είναι λίγες οι φορές που στο άκουσμα ενός πιθανού συνδυασμού ζωδίων ακούγεται από κάποιον παρόντα στη συζήτηση η λέξη «μακριά», ως απάντηση σε αυτή την πιθανότητα.

Κριός με Καρκίνο; Ταύρος με Λέοντα; Δίδυμος με Παρθένο; Πόσο ισχύει το «από μακριά κι αγαπημένοι» σε αυτές τις περιπτώσεις; Ποια ζώδια δεν ταιριάζουν μεταξύ τους και τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό – εκτός από το να αλλάξεις την ημερομηνία γέννησής σου, πράγμα που είναι και αδύνατον;

Καταρχάς υπομονή και κατά δεύτερον να διαβάσεις το παρακάτω κείμενο, ελπίζοντας ότι ο άλλος θα έχει φροντίσει να καλλιεργήσει, έστω και ασυναίσθητα, τις ποιότητες και τα χαρακτηριστικά του ωροσκόπου του.

Κριός

Ο Κριός είναι γεννημένος πρωτοπόρος, είναι ο άνθρωπος που παίρνει πάντα τις καταστάσεις στα χέρια του πρώτος – δε χρειάζεται καν να έχουν προκύψει ακόμα. Η εξωστρέφειά του μπορεί να γονατίσει άνθρωπο, ενώ το ίδιο ισχύει και για το πάθος με το οποίο επενδύει κάθε τομέα της ζωής του.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, ο Κριός δεν την παλεύει πάρα πολύ παρέα με τον Καρκίνο και τον Αιγόκερω. Αφενός ο Καρκίνος δεν μπορεί να διαχειριστεί την απρόβλεπτη, αλλά και συνάμα στιβαρή συμπεριφορά του Καρκίνου, ενώ ο Αιγόκερως τρώει τα λυσσακά του που συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν και άλλα κέρατα στο δωμάτιο και ότι, κατ’ επέκταση, όταν τον έπλαθε ο Θεός, πρέπει να είχε προφανώς έμπνευση, όμως αυτή ήταν ό,τι είχε περισσέψει από όταν έπλαθε τον Κριό.

Με τον Ζυγό, ο Κριός άλλοτε «κουμπώνει» όπως το γκρι με το ταμπά, άλλες φορές όμως συναγωνίζονται διαρκώς για το ποιος θα είναι ο μεγαλύτερος σταρ του δυαριού στα Σεπόλια κι έτσι την πληρώνουν τα μπιμπελό.

Τα ζώδια που δεν ταιριάζουν με τίποτα μεταξύ τους

Ταύρος

Ο Ταύρος είναι ο Γιάννης Πλούταρχος του ζωδιακού, το «καλό παιδί» που ποτέ δεν απογοητεύει κανέναν, αυτός που πάντα θα θυμηθεί να αγοράσει στη μάνα του ψωμί από την προηγούμενη ώστε να έχει η γυναίκα να φτιάξει μπιφτέκια την επαύριο.

Είναι καλοπερασάκιας, αλλά ουχί παρτάκιας και πάντοτε αξιόπιστος και με αυτόν το χαρακτήρα δεν μπορεί να ταιριάξει εύκολα με τους Λέοντες και τους Υδροχόους. Για τη μεν περίπτωση των Λεόντων, η κόντρα συνήθως εντοπίζεται στο ότι αμφότεροι είναι τραγικές ψωνάρες και έτσι το «εγώ» τους δε χωράει στο ίδιο σπίτι, ενώ οι Υδροχόοι, επειδή κατά βάση προέρχονται από άλλο γαλαξία, εκπέμπουν σε διαφορετικό μήκος κύματος από ό,τι οι, κατά τα άλλα, πραγματιστές Ταύροι.

Μια ειδική περίπτωση ταιριάσματος που αν συμβεί, είναι καρμικό, αν όμως δε συμβεί, μπορεί να διαλύσει πολλά νεύρα, είναι αυτό του Ταύρου με τον Σκορπιό – κι αυτό γιατί οι εμμονές του τελευταίου είναι δυσνόητες για έναν άνθρωπο που μπορεί να διαχειριστεί/ τακτοποιήσει τα πάντα.

Δίδυμοι

Ο Δίδυμος, ως εξαιρετικά πνευματώδης και παρατηρητικός σε βαθμό που γονατίζει από την πιο στρυφνή συμπεθέρα ως την Carrie Mathison, είναι πάντοτε ιδιαίτερα εκφραστικός και επικοινωνιακός, ενίοτε δε και πανούργος ως προς τον χειρισμό των ανθρώπων γύρω του.

Παρότι μοιράζεται παρόμοιου επιπέδου πνευματικότητα με τον Παρθένο, αδυνατεί να κατανοήσει την ικανότητα του τελευταίου να βάζει σε τάξη τα πάντα, μέσα κι έξω του, κι έτσι το αποτέλεσμα αυτής της σχέσης είναι σαν τον στίχο «ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ». Επίσης, ο Δίδυμος αισθάνεται συχνά εγκλωβισμένος μέσα στον συναισθηματισμό και την ευσυγκινησία των Ιχθύων.

Κι αν σας φαίνεται περίεργο αυτό, με δεδομένο ότι ο Δίδυμος είναι στον κόσμο του, μην ξεχνάτε ότι το ίδιο ισχύει και για τον Ιχθύ – και αυτοί οι κόσμοι μπορούν να απέχουν πολύ μεταξύ τους.

Καρκίνος

Ο συναισθηματικός Καρκίνος που βρίσκει κρυμμένα νοήματα της ζωής ως και στην βρεγμένη απόδειξη κάτω από τον καπουτσίνο φρέντο του είναι ένας οργανισμός που θέλει διαρκώς να τρέφεται με συναίσθημα – κι όσο δίνει, τόσο θέλει να παίρνει.

Έτσι, όταν βρίσκει απέναντί του έναν Κριό, παθαίνει κλακάζ, καθώς δε μπορεί να διαχειριστεί την άσβεστη φλόγα του, καθώς και τον επικίνδυνο παρορμητισμό του, ο οποίος πηγαίνει μόνο μπροστά, σε αντίθεση με την κυκλοθυμία του Καρκίνου που τον κρατά σε σταθερή τροχιά σκαμπανεβάσματος. Ο Ζυγός πάλι, που δε μπορεί να μην ευχαριστεί όλο τον κόσμο με τη συμπεριφορά του, δε φτάνει ποτέ σε ρήξεις και έτσι ο Καρκίνος μαζί του δε μπορεί να είναι ο εαυτός του, καθώς το ένστικτό του απέναντι στις καταστάσεις πάει περίπατο.

Στην περίπτωση του Αιγόκερου με τον Καρκίνο, ενδέχεται η σχέση να μην προχωρήσει καθώς ο πρώτος περνάει από φάσεις συναισθηματικής δυσλεξίας, ενώ ο Καρκίνος βιώνει την ακριβώς αντίθετη κατάσταση και θρηνεί ακόμα και για τη μύγα που μπορεί να σκότωσε.

Λέων

Ο άρχοντας της ζούγκλας, ο «ελέγχω τη φάση», ο αίλουρος που δε χάνει ευκαιρία να επιδεικνύει τη χαίτη του, επιβάλλοντας με τον δικό του, μοναδικά γκλάμορους τρόπο τη σκέψη του, καμιά φορά χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του – όπως ο Σίμπα όταν έχασε τον μπαμπά του, Μουφάσα – και τότε κρύβεται από όλους, σαν βρεγμένη γάτα.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν ταιριάζει εύκολα με τον στιβαρό – και ενίοτε αμετακίνητο – Ταύρο, ο οποίος θέλει, αντίστοιχα, να επιβάλει τη δική του σκέψη σε όλα τα σοβαρά υπό συζήτηση θέματα. Εκεί, βέβαια, που γίνεται το απόλυτο χάος, είναι ο συνδυασμός με τον Σκορπιό, ο οποίος μπορεί να σκάσει γάιδαρο με τις εμμονές του, πόσο μάλλον να κάψει τον εγκέφαλο και να τελειώσει τη (λιγοστή έτσι κι αλλιώς) υπομονή του Λέοντα.

Υπάρχει, βέβαια, και η περίπτωση του Υδροχόου, ο οποίος αν δεν ταιριάξει με τον Λέοντα, θα είναι επειδή ο βαθμός της (φαινομενικής) ανεξαρτησίας του είναι κάτι μη διαχειρίσιμο ακόμα και από έναν εκπρόσωπο του ζωδιακού που δε σηκώνει κουβέντα για τίποτα.

Παρθένος

Αν νομίζεις ότι τα είχες δει όλα από έναν Παρθένο, κάνεις λάθος, διότι η αναλυτικότητα και η μεθοδικότητά του είναι πιο ανεξάντλητες κι από τη φαντασία της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ. Ταυτόχρονα, όμως, ο Παρθένος μένει πάντα πιστός στις αρχές του και την ηθική που ασπάζεται, ενώ διοχετεύει το πνεύμα του κυρίως στη βελτίωση – σύμφωνα με την άποψή του – της καθημερινότητας.

Ο Δίδυμος, παρότι είναι εξίσου πνευματώδης, κινείται πιο παρασκηνιακά, αν το θελήσει, και έτσι ο Παρθένος πολύ γρήγορα μπορεί να έρθει σε ρήξη μαζί του. Με τον Τοξότη, πάλι, παρότι ακολουθούν πιστά ένα συγκεκριμένο κώδικα ηθικής, δεν μπορούν να ταιριάξουν εύκολα γιατί δεν δύνανται να διαχειριστούν την υπερβολή που τους διακατέχει, καθώς και τη δογματικότητά τους.

Με τους Ιχθύες, που βρίσκονται απέναντι, αν ταιριάξουν μιλάμε για σχέση ζωής, αν όμως δεν τα καταφέρουν, αυτό θα οφείλεται στην έλλειψη εκτίμησης εκατέρωθεν. Από τη μία οι ονειροπόλοι Ιχθύες αφήνονται στο ρεύμα που τους περιβάλλει κι από την άλλη οι Παρθένοι προσπαθούν να αναλύσουν ως και το pH του νερού του ρεύματος. Ε, έτσι, δε γίνεται δουλίτσα.

Ζυγός

Ο Ζυγός είναι πάντα ο καταπιεσμένος από τον γάμο του θείος μας που γούσταρε να πηγαίνει στην Πάολα και να της πετάει με τα κασόνια τα γαρύφαλλα, αλλά η θεία μας δεν ήθελε να τον αφήσει και κάθε που επέστρεφε σπίτι τον περίμενε όρθια στην εξώπορτα.

Ο Ζυγός θέλει να περνάει καλά και αυτός και ο κόσμος γύρω του και κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει. Ο Καρκίνος, από την άλλη, θέλει διαρκώς να ζει ένα δράμα ανυπέρβλητο, να τρώγεται με τα ρούχα του, να μαλώνει ως και με τον ψιλικατζή επειδή του τελείωσαν οι καραμέλες λαιμού που παίρνει και, όπως είναι φυσικό, ο Ζυγός βαριέται θανάσιμα αυτή τη συμπεριφορά.

Ο Αιγόκερως, επίσης, επειδή τείνει να ξεπερνάει τα όρια (πρωτίστως του εαυτού του) και να είναι τυραννικός στη συμπεριφορά του, καταπιέζει το εσωτερικό ντιριντάχτα του Ζυγού, ο οποίος θέλει ισορροπία στα πάντα στη ζωή του και ιδίως στις απολαύσεις του. Αν ο Ζυγός δεν ταιριάξει τελικά με τον Κριό, που είναι απέναντί του, αυτό οφείλεται στην αστάθεια της διάθεσής του.

Τα ζώδια που δεν ταιριάζουν με τίποτα μεταξύ τους

Σκορπιός

O Σκορπιός είναι ένα ηφαίστειο που σιγοβράζει και δεν ξεσπά παρά μόνο όταν όλα τα άλλα μέσα έκφρασής του έχουν πέσει στο κενό. Δεν του ξεφεύγει τίποτα, παρά μόνο ό,τι θέλει αυτός να του ξεφύγει, ενώ η εκδίκησή του πέφτει βαριά όταν αισθάνεται πως έχει διαταραχθεί η συμπαντική ισορροπία της δικαιοσύνης γύρω του.

Καθώς κινείται σε αυτή τη λογική, φαινομενικά τα βρίσκει με τον Λέοντα, επί της ουσίας όμως το «πολύ» του ενός και του άλλου απλώνονται διαφορετικά (του Σκορπιού κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων και του Λέοντα γύρω από αυτά), με αποτέλεσμα ο Σκορπιός να τον θεωρεί επί της ουσίας ασόβαρο. Ασόβαρο θεωρεί, με ελαφρώς παραλλαγμένο τρόπο, και τον Υδροχόο, για τον οποίο ο Σκορπιός αδυνατεί να κατανοήσει την ταχύτητα με την οποία αλλάζει γνώμη, χόμπι, ως και χρώμα μαλλιού.

Ο συνδυασμός με τον Ταύρο, σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί με ιδανικό τρόπο, μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιους καβγάδες, καθώς και οι δυο είναι επίμονοι – απλά ο Σκορπιός είναι πιο σπαστικός σε αυτή τη διαδικασία.

Τοξότης

Ο Τοξότης ψάχνει διαρκώς το νόημα της ζωής, αναζητά την ύψιστη ηθική κι από το στίχο της Καίτης Γαρμπή «τη μια μας παίζουν ροκ, την άλλη τσιφτετέλι, παιδιά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη» κρατά μόνο το δεύτερο μέρος, καθώς δεν τον ενδιαφέρει το εφήμερο στις απολαύσεις.

Η γνώση είναι το παν για τον Τοξότη, πράγμα που σε πρώτο επίπεδο ελκύει τον Παρθένο, ωστόσο μόλις ο Παρθένος αντιληφθεί ότι ο Τοξότης βασανίζεται στην προσπάθεια να τακτοποιήσει τη ζωή του γύρω από τον ακόρεστο ιδεαλισμό του, τον αποχαιρετά, καθώς τον θεωρεί εκ του αποτελέσματος αναξιόπιστο συνομιλητή.

Ο Τοξότης περνάει δύσκολα παρέα και με τον Ιχθύ, ο οποίος δεν μπορεί εύκολα να πάρει αποφάσεις, γιατί είναι χαμένος στις σκέψεις του, ενώ ο Τοξότης έχει την ίδια μία απόφαση ειλημμένη από εικοσαετίας, άσχετα αν δεν τον βγάζει πουθενά. Το ταίριασμα με τους Διδύμους μπορεί να είναι ιδανικό, διότι στην περίπτωση που πετύχει μπορούν να ανοίξουν δικό τους πανεπιστήμιο (έστω, ΙΕΚ), αν όμως δεν πετύχει, θα υπάρξει μηδενική κατανόηση μεταξύ τους.

Αιγόκερως

Ο εργασιομανής Αιγόκερως συνεχίζει εκεί όπου όλοι σταματούν, με βασικούς τους στόχους την κοινωνική ανέλιξη ταυτόχρονα με την επαγγελματική καθιέρωση. Έχει απόλυτη αίσθηση της πραγματικότητας, ακόμα κι αν δεν το δείχνει, άσχετα από το αν τη ζορίζει για να τη φέρει στα μέτρα που αυτός θέλει.

Έτσι, ο παρορμητικός Κριός, που θέλει να είναι πρώτος σε όλα, άσχετα αν μετά δεν ξέρει τι να κάνει την πρωτιά του, προκαλεί βραχυκύκλωμα στον μεθοδικό Αιγόκερω και έτσι φτάνουν εύκολα σε συγκρούσεις με αφετηρία τις βασικές αρχές που πρέπει κάποιος να έχει στη ζωή.

Ο Ζυγός, από την άλλη, που είναι διαρκώς σε μουντ «πότε θα βγούμε ρε παιδιά», μοιάζει άπιαστος στόχος για τον συντηρητικό Αιγόκερω και έτσι ο τελευταίος φοβάται ότι δε μπορεί να κινηθεί στους ρυθμούς του. Αν δεν ταιριάξει ο Αιγόκερως με τον Καρκίνο, σημαίνει είτε ότι ο πρώτος δεν εξέφρασε τα συναισθήματά του, είτε ότι ο δεύτερος παρίστανε διαρκώς τη Ντενίση στη Μπουμπουλίνα.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι αυτός που φέρνει τις αλλαγές παντού και πάντα, υποσκάπτοντας το σύστημα εκ των έσω και χωρίς κανείς να τον πάρει χαμπάρι. Δυσκολεύεται να δεσμευτεί σε κάποια πλευρά, όσο κι αν τον εκφράζει, καθώς θέλει πάντα να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα κι αμέσως μόλις βρίσκει κάτι πιο πρωτοποριακό, να συμπλέει μαζί του και να το υιοθετεί άκριτα και άκρατα.

Μ’ αυτή τη λογική του είναι αταίριαστος με τον Ταύρο, που γνωρίζει πολύ καλά τι θέλει και πώς να το μεθοδεύσει, χωρίς να αλλάζει γνώμη παρά μόνο μετά από επίπονες διαδικασίες. Παρότι ο Σκορπιός τον γοητεύει με τον τρόπο που παρουσιάζει τις ιδέες του, εντέλει το ταίριασμά τους παραμένει στο επίπεδο της πρόκλησης και ποτέ δεν μετατρέπεται σε γνήσια έλξη.

Ο Λέοντας βρίσκεται απέναντι από τον Υδροχόο και στην περίπτωση που ο ένας δεν αποδεχθεί το κάψιμο του εγκεφάλου του από τον άλλο, η διαβίωσή τους είναι αφόρητη.

Ιχθύες

Ο Ιχθύς κολυμπάει στα νερά της ύπαρξής του, δεκτικός απέναντι στα πάσης φύσης ρεύματα, καθώς από την κίνησή τους μαθαίνει καλύτερα τον εαυτό του και το περιβάλλον του μαζί. Οι σκέψεις του Ιχθύ εμφορούνται από άπιαστα όνειρα και στόχους συχνά εκτός πραγματικότητας, ενώ η ζωή του μοιάζει συχνά με μυθιστόρημα της Τζέιν Όστιν (αν αυτή είχε συναντήσει κάπως τη Λένα Μαντά).

Οι Δίδυμοι μπορούν να τρελάνουν τον συναισθηματικό και συνεσταλμένο Ιχθύ με την πολυλογία τους και την πληθωρικότητα της σκέψης τους, ενώ ο Τοξότης, επειδή αναζητά πρωτίστως τα γεγονότα και δεν έχει μάθει να ονειρεύεται με ελευθερία, ακυρώνει τις αντίστοιχες προσπάθειες του Ιχθύ, που αισθάνεται σαν παιδάκι που δεν το άφησαν να μπει στη Disneyland.

Ο Παρθένος με τον Ιχθύ βρίσκονται απέναντι, αν όμως δεν ταιριάξουν, αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στο πρακτικό πνεύμα του πρώτου, που σε ορισμένες περιστάσεις της ζωής μοιάζει εντελώς περιττό.

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share