Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Συναγερμός από την Άση Μπήλιου: «Μαύρες» ώρες για αυτά τα ζώδια

«Καμπανάκι» από την αστρολόγο

16 Σεπτεμβρίου 2021 08:21
Συναγερμός από την Άση Μπήλιου: «Μαύρες» ώρες για αυτά τα ζώδια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμό σημαίνει η Άση Μπήλιου, με τη γνωστή αστρολόγο να βλέπει προβλήματα και «εμπόδια» για σχεδόν όλα τα ζώδια κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (16/9).

Η ίδια μιλά μέσω του asibiliou.gr, κατά κύριο λόγο, για την ένταση που θα υπάρξει ειδικά τις πρωινές ώρες, ζητώντας προσοχή στον χειρισμό υποθέσεων, με τη Λίτσα Πατέρα να κάνει λόγο για το τι θα μας συμβεί μέχρι και δύο μήνες μετά.

Κριός

Ιδιαίτερα παραγωγική μπορεί να είναι η Πέμπτη για σας, που με ζήλο και συγκέντρωση μπορείτε να είστε ιδιαίτερα παραγωγικοί και ανταγωνιστικοί στη δουλειά σας. Βέβαια, δεν χρειάζεται ούτε να βιάζεστε ούτε επίσης να πιέζετε και τους άλλους σήμερα. Επειδή είστε εσείς σε φάση πίεσης, δεν σημαίνει ότι συγχρονίζονται κι όλοι μαζί σας. Από το απόγευμα κι έπειτα, καθώς η Σελήνη περνά στον Υδροχόο, θα χαλαρώσετε κάπως και μάλιστα το αποψινό βράδυ προσφέρεται για μια έξοδο με φίλους, με το ταίρι σας και γενικότερα για κοινές δραστηριότητες με άλλους που σας ευχαριστούν. Οι γεννημένοι την πρώτη μέρα του ζωδίου ας είστε λίγο πιο προσεκτικοί στις σχέσεις, αλλά και σε θέματα υγείας.

Ταύρος

Με έντονες επιθυμίες ξεκινά η Πέμπτη και ιδιαίτερα υψηλό βαθμό αφοσίωσης σε όσα επιδιώκετε να κάνετε μέσα στη μέρα. Η Σελήνη στον Αιγόκερω σας πηγαίνει και σας διευκολύνει και σε επικοινωνιακό επίπεδο για να εκφράσετε αυτά που θέλετε και να στείλετε τα μηνύματα σας εκεί που πρέπει. Θέματα που σχετίζονται με τη δουλειά θα σας απασχολήσουν περισσότερο, αλλά θα καταφέρετε χωρίς πολύ άγχος να τα διεκπεραιώσετε. Το απόγευμα η Σελήνη περνά στον Υδροχόο και θα σας πιέσει κάπως παραπάνω τις επόμενες δυο μέρες. Απόψε, παρόλα αυτά, είναι ένα συμπαθητικό βράδυ, μολονότι ακόμη και στην επιστροφή στο σπίτι το μυαλό σας θα τρέχει στις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις.

Δίδυμοι

Η Πέμπτη ξεκινά πιο πιεστικά, αλλά στην πορεία της και ιδιαίτερα από το απόγευμα κι έπειτα γίνεται πιο ευχάριστη. Τις πρωινές ώρες κάποιος ή κάτι φαίνεται να σας πατάει το κουμπί των νεύρων και της πίεσης και να σας ζορίζει ψυχολογικά. Ενδεχομένως να είναι και οι δικές σας αγωνίες ή ανασφάλειες σε σχέση με κάποιο επαγγελματικό ή οικονομικό ζήτημα που σας πιέζουν. Πολύ καλύτερα θα εξελιχθεί η μέρα από το απόγευμα κι έπειτα, γι’ αυτό αν έχετε κάτι απαιτητικό να κάνετε καλύτερα να ποντάρετε στις απογευματινές ώρες. Το τρίγωνο της Σελήνης από τον Υδροχόο με τον Άρη στον Ζυγό είναι πιο προστατευτικό για τη διάθεση σας, ενισχύει την αυτοπεποίθηση σας και είναι ιδιαίτερα βοηθητικό για τα πλάνα σας, ιδιαίτερα τα μακροπρόθεσμα. Και φυσικά προσφέρει ιδανικές συνθήκες για μια χαλαρή βραδινή έξοδο με τους φίλους ή το ταίρι σας.

Καρκίνος

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης η ενέργεια είναι ιδιαίτερα έντονη σε σχέση με αυτό που νιώθετε ότι λαμβάνετε από τον περίγυρο και τις σχέσεις σας. Όμως μην κάνετε το λάθος να εμπλακείτε σε υποθέσεις τρίτων και να κάνετε το δικό τους πρόβλημα δικό σας. Καλύτερα να εστιάσετε στα δικά σας σημαντικά θέματα και προτεραιότητες και να μη χάσετε χρόνο ασχολούμενοι με τους άλλους. Μέχρι το απόγευμα θα είστε λίγο πιο πιεσμένοι, πιθανώς κι από τις απαιτήσεις στη δουλειά ή και τις οικογενειακές υποχρεώσεις. Οι γεννημένοι την πρώτη μέρα του ζωδίου σας θα έχετε περισσότερα νεύρα ίσως ή ένταση, καθώς ο Άρης πήρε θέση σε κόντρα προς το ζώδιο σας. Το βράδυ είναι αρκετά πιο χαλαρό και προσφέρει σίγουρα περισσότερες λύσεις.

Λέων

Αρκετά πιεστικό το πρωινό σε θέματα εργασίας με τη Σελήνη σε σύνοδο με Πλούτωνα, αλλά από την άλλη μπορεί να έχει κι ένα ενδιαφέρον σε οικονομικά ζητήματα. Είναι πιθανόν να σας προταθεί κάτι επαγγελματικά με ένα καλό οικονομικό αντίτιμο, αλλά -πριν δελεαστείτε και το αποδεχτείτε- δείτε το σφαιρικά, μήπως αυτά που απαιτούνται να κάνετε είναι πολλά και δημιουργήσουν ασφυξία στο πρόγραμμα σας αργότερα. Ούτως ή άλλως με Σελήνη κενή πορείας καλό είναι να αποφεύγετε ισχυρές δεσμεύσεις και εκκινήσεις. Πάρτε τον χρόνο σας για να το εξετάσετε καλύτερα το ζήτημα. Εκτός της δουλειάς θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα και η φυσική σας κατάσταση. Το απόγευμα η Σελήνη προχωρά στον Υδροχόο και μάλιστα με μια ιδιαίτερα θετική όψη τριγώνου προς τον Άρη στον Ζυγό, θα αβαντάρει τα σχέδια σας για το βράδυ της Πέμπτης και θα προσδώσει ένα ιδιαίτερα εξωστρεφές και επικοινωνιακό χαρακτήρα στη βραδιά. Εκμεταλλευτείτε το!

Παρθένος

Έντονη και με δυνατότητες η Πέμπτη για το ζώδιο σας, καθώς η Σελήνη εξακολουθεί να βρίσκεται στον Αιγόκερω και να ευνοεί τις κινήσεις σας. Σιγά-σιγά από σήμερα θα αρχίσει να αποφορτίζεται και το κλίμα στις σχέσεις σας, καθώς ο Άρης έκανε την έξοδο του από το ζώδιο σας. Σήμερα η μέρα αφορά κυρίως τις προσωπικές σας σχέσεις που θα σας απασχολήσουν περισσότερο μέχρι το απόγευμα, τα θέματα των παιδιών για σας που είστε γονείς ή τα δημιουργικά σας σχέδια. Με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας μπορείτε να βρείτε λύσεις και να έχετε μια παραγωγική μέρα. Από το απόγευμα κι έπειτα η Σελήνη προχωρά στον Υδροχόο και η προσοχή σας θα στραφεί κυρίως στις επαγγελματικές σας επιδιώξεις και τα πρακτικά ζητήματα της δουλειάς και των οικονομικών. Μάλιστα, οι γεννημένοι τις πρώτες μέρες μπορεί να έχετε μια θετική είδηση.

Άση Μπήλιου δυσκολίες για τα ζώδια

Ζυγός

Η Πέμπτη ξεκινά πιεστικά, καθώς Σελήνη και Πλούτωνας συναντώνται στον Αιγόκερω κόντρα με το ζώδιο σας. Έτσι, ίσως έχετε να αντιμετωπίσετε έναν απαιτητικό συνεργάτη ή και κάποιο άτομο από το οικογενειακό σας περιβάλλον, που σας πιέζει να κάνετε κάτι που μάλλον δεν θέλετε. Προσπαθήστε να είστε ψύχραιμοι στις προσεγγίσεις σας στους άλλους όσο μπορείτε, διότι μην ξεχνάτε ότι από χθες έχετε ακόμη έναν παράγοντα πίεσης, τον Άρη στο ζώδιο σας. Η μέρα παίρνει μια πολύ πιο ευχάριστη τροπή τις βραδινές ώρες, μόλις η Σελήνη περάσει στον Υδροχόο. Η διάθεση σας θα φτιάξει, θα χαλαρώσετε αρκετά, ενώ το βράδυ προσφέρεται για να συναντήσετε φίλους ή να κανονίσετε μια ωραία έξοδο με τον σύντροφό σας. Οι γεννημένοι τις πρώτες δυο μέρες του ζωδίου σας μπορεί να έχετε περισσότερο εκνευρισμό σήμερα.

Σκορπιός

Η Πέμπτη είναι πιο έντονη στο ξεκίνημα της, αλλά και γεμάτη υποχρεώσεις που πρέπει να φέρετε εις πέρας. Η Σελήνη θα είναι βοηθητική προς το ζώδιο σας και θα κάνει ιδιαίτερα έντονη την παρουσία σας στον χώρο της δουλειάς ή όπου αλλού κινείστε. Ο λόγος σας θα έχει δύναμη και θα επιδρά με βαθύ τρόπο και στους άλλους, γι’ αυτό προσέξτε τι λέτε και πώς το λέτε, ειδικά αν πρόκειται για κριτική απέναντι σε συναδέλφους ή και πρόσωπα του περιβάλλοντός σας. Οι πρωινές ώρες προσφέρονται για να είστε πιο συγκεντρωμένοι στη δουλειά σας και οργανωτικοί. Από το απόγευμα κι έπειτα, η Σελήνη προχωρώντας στον Υδροχόο σάς βρίσκει σε διάθεση «απόσυρσης», θα προτιμήσετε ίσως να ξεκουραστείτε σπίτι σας ή αν θέλετε να βγείτε να είναι κάτι πολύ χαλαρό, που θα σας τονώσει και δεν θα σας κουράσει.

Τοξότης

Τον τελευταίο καιρό μπορεί να έχετε διάφορους προβληματισμούς σε σχέση με την πορεία των επαγγελματικών σας ή μπορεί να νιώθετε ότι κάνετε πολλά και δεν αμείβεστε όπως πρέπει. Το αίσθημα αυτό θα είναι ιδιαίτερα έντονο τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, αλλά μην κάνετε παρορμητικές κινήσεις, ούτε επίσης να φέρετε βαρέως μια κακή εξέλιξη που μπορεί να προέκυψε τον τελευταίο καιρό. Αντιθέτως, δείτε τι αλλαγές πρακτικά και ρεαλιστικά μπορείτε να κάνετε, ώστε να διορθωθεί μια κατάσταση. Από το απόγευμα σήμερα, που η Σελήνη θα προχωρήσει στον Υδροχόο, θα έχετε μια καλύτερη ένδειξη ότι τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν και με τη στήριξη και του Άρη από τον Ζυγό οι πιέσεις θα σταματήσουν. Μάλιστα, δεν είναι απίθανο να προκύψει και μια πρόταση σε επαγγελματικό επίπεδο που να σας ενθουσιάσει.

Αιγόκερως

Αν συναντήσατε κάποιες αντιξοότητες το τελευταίο διάστημα, οι οποίες με κάποιο τρόπο εμπόδισαν την πρόοδο σας, σήμερα και αύριο είναι δυο μέρες που πραγματικά μπορείτε να διώξετε εμπόδια και με δύναμη και αυτοπεποίθηση να βγείτε μπροστά. Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στο ζώδιο σας, σας κάνει πιο δυναμικούς τις πρωινές ώρες, αλλά και πιο απαιτητικούς από τους άλλους. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξετε είναι να μην πιέσετε με λάθος τρόπο τους συνεργάτες σας, για να μην σας γυρίσει μπούμερανγκ. Μην ξεχνάτε ότι από χθες ξεκίνησε και η πορεία του Άρη στον Ζυγό, σε κόντρα με το ζώδιο σας από τον τομέα των επαγγελματικών, που σας κάνει πιο νευρικούς και βιαστικούς. Δεν σημαίνει κάτι κακό, αλλά θέλει προσοχή η διαχείριση όλης αυτής της ενέργειας. Τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης μπορεί να προκύψει κάτι θετικό στα οικονομικά σας.

Υδροχόος

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης καλύτερα να αφήσετε τα πράγματα να εξελιχθούν, ειδικά στη δουλειά, χωρίς απαραίτητα να θέλετε να αναλάβετε τον έλεγχο όλων εσείς. Άλλωστε, όσο πιο πολύ πιέσετε τόσο πιο λάθος μπορεί να εξελιχθούν. Αφήστε λίγο στην άκρη την ανάγκη ελέγχου και γίνετε λίγο πιο παρατηρητικοί με τους γύρω σας. Κάνοντας ένα βήμα πίσω, θα είστε και πιο αντικειμενικοί σε σχέση με τις αποφάσεις που πρέπει να πάρετε στην πορεία της μέρας. Κι ενώ η Πέμπτη ξεκινά με πιο βαριά διάθεση, προς το απόγευμα το κλίμα αλλάζει, καθώς η Σελήνη προχωρά στο ζώδιο σας και σχηματίζει ένα ωραίο τρίγωνο με τον Άρη. Σχεδιάστε λοιπόν κάτι ωραίο για το βράδυ, πιθανώς μια έξοδο με φίλους ή και τα μακροπρόθεσμα πλάνα σας.

Ιχθείς

Η Πέμπτη ξεκινά με αρκετή πίεση σε θέματα σχέσεων προσωπικών ή επαγγελματικών. Ενδεχομένως να υπάρχει μια πιεστική κατάσταση με έναν συνεργάτη ή ένας προβληματισμός και σε μια ερωτική σχέση. Μπορεί να υποπτεύεστε ότι κάποιος προσπαθεί να παίξει ένα παιχνίδι ελέγχου μαζί σας κι αυτό να σας στενοχωρεί ή να σας εκνευρίζει. Μη χάνετε όμως την ψυχραιμία σας αγαπητοί μου Ιχθύες, διότι αυτή μόνο μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε και λύσεις στο όποιο πρόβλημα προκύπτει. Από το απόγευμα κι έπειτα είναι πιο χαλαρό το κλίμα, άρα αν θέλετε να κάνετε μια συζήτηση σε βάθος, εκμεταλλευτείτε τις βραδινές ώρες που θα υπάρχει καλύτερη διάθεση από όλες τις πλευρές.

Τα ζώδια που δεν ταιριάζουν με τίποτα μεταξύ τους

Δεν είναι λίγες οι φορές που στο άκουσμα ενός πιθανού συνδυασμού ζωδίων ακούγεται από κάποιον παρόντα στη συζήτηση η λέξη «μακριά», ως απάντηση σε αυτή την πιθανότητα.

Κριός με Καρκίνο; Ταύρος με Λέοντα; Δίδυμος με Παρθένο; Πόσο ισχύει το «από μακριά κι αγαπημένοι» σε αυτές τις περιπτώσεις; Ποια ζώδια δεν ταιριάζουν μεταξύ τους και τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό – εκτός από το να αλλάξεις την ημερομηνία γέννησής σου, πράγμα που είναι και αδύνατον;

Καταρχάς υπομονή και κατά δεύτερον να διαβάσεις το παρακάτω κείμενο, ελπίζοντας ότι ο άλλος θα έχει φροντίσει να καλλιεργήσει, έστω και ασυναίσθητα, τις ποιότητες και τα χαρακτηριστικά του ωροσκόπου του.

Κριός

Ο Κριός είναι γεννημένος πρωτοπόρος, είναι ο άνθρωπος που παίρνει πάντα τις καταστάσεις στα χέρια του πρώτος – δε χρειάζεται καν να έχουν προκύψει ακόμα. Η εξωστρέφειά του μπορεί να γονατίσει άνθρωπο, ενώ το ίδιο ισχύει και για το πάθος με το οποίο επενδύει κάθε τομέα της ζωής του.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, ο Κριός δεν την παλεύει πάρα πολύ παρέα με τον Καρκίνο και τον Αιγόκερω. Αφενός ο Καρκίνος δεν μπορεί να διαχειριστεί την απρόβλεπτη, αλλά και συνάμα στιβαρή συμπεριφορά του Καρκίνου, ενώ ο Αιγόκερως τρώει τα λυσσακά του που συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν και άλλα κέρατα στο δωμάτιο και ότι, κατ’ επέκταση, όταν τον έπλαθε ο Θεός, πρέπει να είχε προφανώς έμπνευση, όμως αυτή ήταν ό,τι είχε περισσέψει από όταν έπλαθε τον Κριό.

Με τον Ζυγό, ο Κριός άλλοτε «κουμπώνει» όπως το γκρι με το ταμπά, άλλες φορές όμως συναγωνίζονται διαρκώς για το ποιος θα είναι ο μεγαλύτερος σταρ του δυαριού στα Σεπόλια κι έτσι την πληρώνουν τα μπιμπελό.

Τα ζώδια που δεν ταιριάζουν με τίποτα μεταξύ τους

Ταύρος

Ο Ταύρος είναι ο Γιάννης Πλούταρχος του ζωδιακού, το «καλό παιδί» που ποτέ δεν απογοητεύει κανέναν, αυτός που πάντα θα θυμηθεί να αγοράσει στη μάνα του ψωμί από την προηγούμενη ώστε να έχει η γυναίκα να φτιάξει μπιφτέκια την επαύριο.

Είναι καλοπερασάκιας, αλλά ουχί παρτάκιας και πάντοτε αξιόπιστος και με αυτόν το χαρακτήρα δεν μπορεί να ταιριάξει εύκολα με τους Λέοντες και τους Υδροχόους. Για τη μεν περίπτωση των Λεόντων, η κόντρα συνήθως εντοπίζεται στο ότι αμφότεροι είναι τραγικές ψωνάρες και έτσι το «εγώ» τους δε χωράει στο ίδιο σπίτι, ενώ οι Υδροχόοι, επειδή κατά βάση προέρχονται από άλλο γαλαξία, εκπέμπουν σε διαφορετικό μήκος κύματος από ό,τι οι, κατά τα άλλα, πραγματιστές Ταύροι.

Μια ειδική περίπτωση ταιριάσματος που αν συμβεί, είναι καρμικό, αν όμως δε συμβεί, μπορεί να διαλύσει πολλά νεύρα, είναι αυτό του Ταύρου με τον Σκορπιό – κι αυτό γιατί οι εμμονές του τελευταίου είναι δυσνόητες για έναν άνθρωπο που μπορεί να διαχειριστεί/ τακτοποιήσει τα πάντα.

Δίδυμοι

Ο Δίδυμος, ως εξαιρετικά πνευματώδης και παρατηρητικός σε βαθμό που γονατίζει από την πιο στρυφνή συμπεθέρα ως την Carrie Mathison, είναι πάντοτε ιδιαίτερα εκφραστικός και επικοινωνιακός, ενίοτε δε και πανούργος ως προς τον χειρισμό των ανθρώπων γύρω του.

Παρότι μοιράζεται παρόμοιου επιπέδου πνευματικότητα με τον Παρθένο, αδυνατεί να κατανοήσει την ικανότητα του τελευταίου να βάζει σε τάξη τα πάντα, μέσα κι έξω του, κι έτσι το αποτέλεσμα αυτής της σχέσης είναι σαν τον στίχο «ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ». Επίσης, ο Δίδυμος αισθάνεται συχνά εγκλωβισμένος μέσα στον συναισθηματισμό και την ευσυγκινησία των Ιχθύων.

Κι αν σας φαίνεται περίεργο αυτό, με δεδομένο ότι ο Δίδυμος είναι στον κόσμο του, μην ξεχνάτε ότι το ίδιο ισχύει και για τον Ιχθύ – και αυτοί οι κόσμοι μπορούν να απέχουν πολύ μεταξύ τους.

Καρκίνος

Ο συναισθηματικός Καρκίνος που βρίσκει κρυμμένα νοήματα της ζωής ως και στην βρεγμένη απόδειξη κάτω από τον καπουτσίνο φρέντο του είναι ένας οργανισμός που θέλει διαρκώς να τρέφεται με συναίσθημα – κι όσο δίνει, τόσο θέλει να παίρνει.

Έτσι, όταν βρίσκει απέναντί του έναν Κριό, παθαίνει κλακάζ, καθώς δε μπορεί να διαχειριστεί την άσβεστη φλόγα του, καθώς και τον επικίνδυνο παρορμητισμό του, ο οποίος πηγαίνει μόνο μπροστά, σε αντίθεση με την κυκλοθυμία του Καρκίνου που τον κρατά σε σταθερή τροχιά σκαμπανεβάσματος. Ο Ζυγός πάλι, που δε μπορεί να μην ευχαριστεί όλο τον κόσμο με τη συμπεριφορά του, δε φτάνει ποτέ σε ρήξεις και έτσι ο Καρκίνος μαζί του δε μπορεί να είναι ο εαυτός του, καθώς το ένστικτό του απέναντι στις καταστάσεις πάει περίπατο.

Στην περίπτωση του Αιγόκερου με τον Καρκίνο, ενδέχεται η σχέση να μην προχωρήσει καθώς ο πρώτος περνάει από φάσεις συναισθηματικής δυσλεξίας, ενώ ο Καρκίνος βιώνει την ακριβώς αντίθετη κατάσταση και θρηνεί ακόμα και για τη μύγα που μπορεί να σκότωσε.

Λέων

Ο άρχοντας της ζούγκλας, ο «ελέγχω τη φάση», ο αίλουρος που δε χάνει ευκαιρία να επιδεικνύει τη χαίτη του, επιβάλλοντας με τον δικό του, μοναδικά γκλάμορους τρόπο τη σκέψη του, καμιά φορά χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του – όπως ο Σίμπα όταν έχασε τον μπαμπά του, Μουφάσα – και τότε κρύβεται από όλους, σαν βρεγμένη γάτα.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν ταιριάζει εύκολα με τον στιβαρό – και ενίοτε αμετακίνητο – Ταύρο, ο οποίος θέλει, αντίστοιχα, να επιβάλει τη δική του σκέψη σε όλα τα σοβαρά υπό συζήτηση θέματα. Εκεί, βέβαια, που γίνεται το απόλυτο χάος, είναι ο συνδυασμός με τον Σκορπιό, ο οποίος μπορεί να σκάσει γάιδαρο με τις εμμονές του, πόσο μάλλον να κάψει τον εγκέφαλο και να τελειώσει τη (λιγοστή έτσι κι αλλιώς) υπομονή του Λέοντα.

Υπάρχει, βέβαια, και η περίπτωση του Υδροχόου, ο οποίος αν δεν ταιριάξει με τον Λέοντα, θα είναι επειδή ο βαθμός της (φαινομενικής) ανεξαρτησίας του είναι κάτι μη διαχειρίσιμο ακόμα και από έναν εκπρόσωπο του ζωδιακού που δε σηκώνει κουβέντα για τίποτα.

Παρθένος

Αν νομίζεις ότι τα είχες δει όλα από έναν Παρθένο, κάνεις λάθος, διότι η αναλυτικότητα και η μεθοδικότητά του είναι πιο ανεξάντλητες κι από τη φαντασία της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ. Ταυτόχρονα, όμως, ο Παρθένος μένει πάντα πιστός στις αρχές του και την ηθική που ασπάζεται, ενώ διοχετεύει το πνεύμα του κυρίως στη βελτίωση – σύμφωνα με την άποψή του – της καθημερινότητας.

Ο Δίδυμος, παρότι είναι εξίσου πνευματώδης, κινείται πιο παρασκηνιακά, αν το θελήσει, και έτσι ο Παρθένος πολύ γρήγορα μπορεί να έρθει σε ρήξη μαζί του. Με τον Τοξότη, πάλι, παρότι ακολουθούν πιστά ένα συγκεκριμένο κώδικα ηθικής, δεν μπορούν να ταιριάξουν εύκολα γιατί δεν δύνανται να διαχειριστούν την υπερβολή που τους διακατέχει, καθώς και τη δογματικότητά τους.

Με τους Ιχθύες, που βρίσκονται απέναντι, αν ταιριάξουν μιλάμε για σχέση ζωής, αν όμως δεν τα καταφέρουν, αυτό θα οφείλεται στην έλλειψη εκτίμησης εκατέρωθεν. Από τη μία οι ονειροπόλοι Ιχθύες αφήνονται στο ρεύμα που τους περιβάλλει κι από την άλλη οι Παρθένοι προσπαθούν να αναλύσουν ως και το pH του νερού του ρεύματος. Ε, έτσι, δε γίνεται δουλίτσα.

Ζυγός

Ο Ζυγός είναι πάντα ο καταπιεσμένος από τον γάμο του θείος μας που γούσταρε να πηγαίνει στην Πάολα και να της πετάει με τα κασόνια τα γαρύφαλλα, αλλά η θεία μας δεν ήθελε να τον αφήσει και κάθε που επέστρεφε σπίτι τον περίμενε όρθια στην εξώπορτα.

Ο Ζυγός θέλει να περνάει καλά και αυτός και ο κόσμος γύρω του και κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει. Ο Καρκίνος, από την άλλη, θέλει διαρκώς να ζει ένα δράμα ανυπέρβλητο, να τρώγεται με τα ρούχα του, να μαλώνει ως και με τον ψιλικατζή επειδή του τελείωσαν οι καραμέλες λαιμού που παίρνει και, όπως είναι φυσικό, ο Ζυγός βαριέται θανάσιμα αυτή τη συμπεριφορά.

Ο Αιγόκερως, επίσης, επειδή τείνει να ξεπερνάει τα όρια (πρωτίστως του εαυτού του) και να είναι τυραννικός στη συμπεριφορά του, καταπιέζει το εσωτερικό ντιριντάχτα του Ζυγού, ο οποίος θέλει ισορροπία στα πάντα στη ζωή του και ιδίως στις απολαύσεις του. Αν ο Ζυγός δεν ταιριάξει τελικά με τον Κριό, που είναι απέναντί του, αυτό οφείλεται στην αστάθεια της διάθεσής του.

Τα ζώδια που δεν ταιριάζουν με τίποτα μεταξύ τους

Σκορπιός

O Σκορπιός είναι ένα ηφαίστειο που σιγοβράζει και δεν ξεσπά παρά μόνο όταν όλα τα άλλα μέσα έκφρασής του έχουν πέσει στο κενό. Δεν του ξεφεύγει τίποτα, παρά μόνο ό,τι θέλει αυτός να του ξεφύγει, ενώ η εκδίκησή του πέφτει βαριά όταν αισθάνεται πως έχει διαταραχθεί η συμπαντική ισορροπία της δικαιοσύνης γύρω του.

Καθώς κινείται σε αυτή τη λογική, φαινομενικά τα βρίσκει με τον Λέοντα, επί της ουσίας όμως το «πολύ» του ενός και του άλλου απλώνονται διαφορετικά (του Σκορπιού κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων και του Λέοντα γύρω από αυτά), με αποτέλεσμα ο Σκορπιός να τον θεωρεί επί της ουσίας ασόβαρο. Ασόβαρο θεωρεί, με ελαφρώς παραλλαγμένο τρόπο, και τον Υδροχόο, για τον οποίο ο Σκορπιός αδυνατεί να κατανοήσει την ταχύτητα με την οποία αλλάζει γνώμη, χόμπι, ως και χρώμα μαλλιού.

Ο συνδυασμός με τον Ταύρο, σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί με ιδανικό τρόπο, μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιους καβγάδες, καθώς και οι δυο είναι επίμονοι – απλά ο Σκορπιός είναι πιο σπαστικός σε αυτή τη διαδικασία.

Τοξότης

Ο Τοξότης ψάχνει διαρκώς το νόημα της ζωής, αναζητά την ύψιστη ηθική κι από το στίχο της Καίτης Γαρμπή «τη μια μας παίζουν ροκ, την άλλη τσιφτετέλι, παιδιά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη» κρατά μόνο το δεύτερο μέρος, καθώς δεν τον ενδιαφέρει το εφήμερο στις απολαύσεις.

Η γνώση είναι το παν για τον Τοξότη, πράγμα που σε πρώτο επίπεδο ελκύει τον Παρθένο, ωστόσο μόλις ο Παρθένος αντιληφθεί ότι ο Τοξότης βασανίζεται στην προσπάθεια να τακτοποιήσει τη ζωή του γύρω από τον ακόρεστο ιδεαλισμό του, τον αποχαιρετά, καθώς τον θεωρεί εκ του αποτελέσματος αναξιόπιστο συνομιλητή.

Ο Τοξότης περνάει δύσκολα παρέα και με τον Ιχθύ, ο οποίος δεν μπορεί εύκολα να πάρει αποφάσεις, γιατί είναι χαμένος στις σκέψεις του, ενώ ο Τοξότης έχει την ίδια μία απόφαση ειλημμένη από εικοσαετίας, άσχετα αν δεν τον βγάζει πουθενά. Το ταίριασμα με τους Διδύμους μπορεί να είναι ιδανικό, διότι στην περίπτωση που πετύχει μπορούν να ανοίξουν δικό τους πανεπιστήμιο (έστω, ΙΕΚ), αν όμως δεν πετύχει, θα υπάρξει μηδενική κατανόηση μεταξύ τους.

Αιγόκερως

Ο εργασιομανής Αιγόκερως συνεχίζει εκεί όπου όλοι σταματούν, με βασικούς τους στόχους την κοινωνική ανέλιξη ταυτόχρονα με την επαγγελματική καθιέρωση. Έχει απόλυτη αίσθηση της πραγματικότητας, ακόμα κι αν δεν το δείχνει, άσχετα από το αν τη ζορίζει για να τη φέρει στα μέτρα που αυτός θέλει.

Έτσι, ο παρορμητικός Κριός, που θέλει να είναι πρώτος σε όλα, άσχετα αν μετά δεν ξέρει τι να κάνει την πρωτιά του, προκαλεί βραχυκύκλωμα στον μεθοδικό Αιγόκερω και έτσι φτάνουν εύκολα σε συγκρούσεις με αφετηρία τις βασικές αρχές που πρέπει κάποιος να έχει στη ζωή.

Ο Ζυγός, από την άλλη, που είναι διαρκώς σε μουντ «πότε θα βγούμε ρε παιδιά», μοιάζει άπιαστος στόχος για τον συντηρητικό Αιγόκερω και έτσι ο τελευταίος φοβάται ότι δε μπορεί να κινηθεί στους ρυθμούς του. Αν δεν ταιριάξει ο Αιγόκερως με τον Καρκίνο, σημαίνει είτε ότι ο πρώτος δεν εξέφρασε τα συναισθήματά του, είτε ότι ο δεύτερος παρίστανε διαρκώς τη Ντενίση στη Μπουμπουλίνα.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι αυτός που φέρνει τις αλλαγές παντού και πάντα, υποσκάπτοντας το σύστημα εκ των έσω και χωρίς κανείς να τον πάρει χαμπάρι. Δυσκολεύεται να δεσμευτεί σε κάποια πλευρά, όσο κι αν τον εκφράζει, καθώς θέλει πάντα να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα κι αμέσως μόλις βρίσκει κάτι πιο πρωτοποριακό, να συμπλέει μαζί του και να το υιοθετεί άκριτα και άκρατα.

Μ’ αυτή τη λογική του είναι αταίριαστος με τον Ταύρο, που γνωρίζει πολύ καλά τι θέλει και πώς να το μεθοδεύσει, χωρίς να αλλάζει γνώμη παρά μόνο μετά από επίπονες διαδικασίες. Παρότι ο Σκορπιός τον γοητεύει με τον τρόπο που παρουσιάζει τις ιδέες του, εντέλει το ταίριασμά τους παραμένει στο επίπεδο της πρόκλησης και ποτέ δεν μετατρέπεται σε γνήσια έλξη.

Ο Λέοντας βρίσκεται απέναντι από τον Υδροχόο και στην περίπτωση που ο ένας δεν αποδεχθεί το κάψιμο του εγκεφάλου του από τον άλλο, η διαβίωσή τους είναι αφόρητη.

Ιχθύες

Ο Ιχθύς κολυμπάει στα νερά της ύπαρξής του, δεκτικός απέναντι στα πάσης φύσης ρεύματα, καθώς από την κίνησή τους μαθαίνει καλύτερα τον εαυτό του και το περιβάλλον του μαζί. Οι σκέψεις του Ιχθύ εμφορούνται από άπιαστα όνειρα και στόχους συχνά εκτός πραγματικότητας, ενώ η ζωή του μοιάζει συχνά με μυθιστόρημα της Τζέιν Όστιν (αν αυτή είχε συναντήσει κάπως τη Λένα Μαντά).

Οι Δίδυμοι μπορούν να τρελάνουν τον συναισθηματικό και συνεσταλμένο Ιχθύ με την πολυλογία τους και την πληθωρικότητα της σκέψης τους, ενώ ο Τοξότης, επειδή αναζητά πρωτίστως τα γεγονότα και δεν έχει μάθει να ονειρεύεται με ελευθερία, ακυρώνει τις αντίστοιχες προσπάθειες του Ιχθύ, που αισθάνεται σαν παιδάκι που δεν το άφησαν να μπει στη Disneyland.

Ο Παρθένος με τον Ιχθύ βρίσκονται απέναντι, αν όμως δεν ταιριάξουν, αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στο πρακτικό πνεύμα του πρώτου, που σε ορισμένες περιστάσεις της ζωής μοιάζει εντελώς περιττό.

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share