Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τα 5 πιο υποχόνδρια ζώδια

Ποιοι τσεκάρουν το παραμικρό;

22 Ιουλίου 2021 12:47
Τα 5 πιο υποχόνδρια ζώδια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ζώδια: Υποχόνδριος θεωρείται κάποιος που ανησυχεί πάρα πολύ για την υγεία του, ακόμα και όταν δεν συντρέχει κάποιος εμφανής λόγος. Πολλές φορές, συζητά και αναζητά λύσεις για μια σοβαρή, αλλά χωρίς διάγνωση ιατρική πάθηση.

Μάλιστα ένας λόγος που συμβάλλει σε όλη αυτή τη συμπεριφορά είναι και η εποχή που ζούμε με την εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία και το διαδίκτυο, καθώς μπορεί να κάνει χειρότερη την εμμονή ή την ανησυχία του.

Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε κάποιο άτομο το οποίο νιώθει μια υπαρκτή ενόχληση, αλλά σε εκείνα που φοβούνται τα… πάντα. Έχουν εμμονή με τα μικρόβια και τρέμουν στην ιδέα ότι κάτι θα τους συμβεί.

Παρθένος

Η Παρθένος έχει μια φυσική τάση στο να καταλήγει πάντα στο χειρότερο συμπέρασμα, ακόμα κι αν δεν έχει απτά στοιχεία. Είναι το ζώδιο με τις περισσότερες φοβίες, κυρίως γύρω από την υγεία του και θα ψάξει τα πάντα γύρω από τα συμπτώματα που εμφανίζει. Από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία. Βέβαια, χάρη σε αυτόν τον φόβο τείνει να φροντίζει πάρα πολύ καλά τον εαυτό του. Γυμνάζεται, τρέφεται σωστά και προσέχει την υγεία του.

Καρκίνος

Μπορεί να νιώθει καλά, αλλά φοβάται πως ανά πάσα στιγμή θα πάθει κάτι. Βρίσκεται σε διαρκή συναγερμό και συχνά όταν ακούει ότι κάποιος εμφανίζει συμπτώματα, θεωρεί πως έχει και εκείνος το ίδιο. Νοιάζεται πολύ για τους άλλους και θα βοηθήσει όποιον βρίσκεται σε ανάγκη, αλλά θα βιώνει και ο ίδιος μεγάλο άγχος για να μην κολλήσει.

Ζυγός

Επειδή είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον εαυτό του και τα συναισθήματά του, έχει τάση προς την υποχονδρίαση. Μάλιστα, εκμεταλλεύεται αυτή του την τάση για να γίνει και λίγο χειριστικός. Θα παίξει το θύμα για να περάσει το δικό του, αν και η ανησυχία του θα είναι πραγματική χωρίς απαραίτητα να υπάρχει λόγος.

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι δεν είναι γνωστοί για την αισιοδοξία τους και τη θετική τους αύρα και το ίδιο ισχύει και για τα θέματα υγείας. Η διαφορά του με τα άλλα ζώδια που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα είναι ότι δεν εκφράζουν εύκολα την ανησυχία τους.

Κρατούν τις σκέψεις τους μέσα τους, μέχρι να γίνουν τόσες πολλές που τους… πνίγουν και καταλήγουν όντως άρρωστοι. Είναι πολύ καλοί στην επίλυση προβλημάτων, απλώς όχι των δικών τους.

Ιχθύες

Ανησυχεί πάντα, αλλά προσπαθεί να κρύβει τις σκέψεις του. Αρνείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του και μπορεί να προτιμήσει ακόμα και τις εναλλακτικές μεθόδους, αν τον δυσκολεύουν πολύ τα όσα πρέπει να κάνει.

Είναι πολύ συναισθηματικοί και όταν υποψιαστούν ότι μπορεί κάτι να πηγαίνει στραβά με την υγεία τους, αυτό θα επηρεάσει όλη τους την ψυχολογία (ακόμα κι αν δεν ισχύει).

TAGS
 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share