Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αυτά είναι τα μυστικά για να είναι ευτυχισμένα τα ζώδια!

Τι ανάγκη έχει το κάθε ζώδιο;

11 Ιουλίου 2019 18:38
Αυτά είναι τα μυστικά για να είναι ευτυχισμένα τα ζώδια!

Μπορεί να ακούμε τους γύρω μας να γκρινιάζουν και να το αποδίδουμε ότι έτσι είναι χαρακτήρας του ή φταίει το ζώδιο του αλλά δεν είναι έτσι! Όλα τα ζώδια θέλουν να είναι ευτυχισμένα και σας βρήκαμε τα μυστικά για να το καταφέρετε! Πέρα από τις καθημερινές προβλέψεις το Athensmagazine.gr βρίσκει τα πάντα για τα ζώδια!

Η ευτυχία μπορεί να κρύβεται μέσα σε μία στιγμή, μπορεί να βρίσκεται μέσα σε έναν άνθρωπο ή μέσα σ’ αυτό που αγαπάμε. Έχει πολλές μορφές και είναι απρόβλεπτη. Ποιο είναι όμως το βασικό ελάττωμα κάθε ζωδίου στις ερωτικές του σχέσεις;

Για τον καθέναν μας είναι κάτι το τόσο ξεχωριστό και προσωπικό, έχει άλλη ουσία και σημασία και αυτή είναι και η μαγεία της. Σύμφωνα με την αστρολογία, το κάθε ζώδιο του κύκλου έχει και τα δικά του χαρακτηριστικά και κριτήρια και ως εκ τούτου, ορίζει εντελώς διαφορετικά την έννοια της ευτυχίας.

Κριός 21 Μαρτίου - 20 Απριλίου

Τι κάνει ευτυχισμένο έναν Κριό; Μα, η δράση φυσικά! Δεν μπορεί να ζει απλές και μικρές στιγμές, εάν δεν υπάρχει και λίγη αδρεναλίνη μέσα στη μέρα του. Ο Κριός είναι ένα ζώδιο που αγαπάει τα καινούργια και τα ψαγμένα πράγματα και βαριέται να κάνει συνεχώς τα ίδια. Θα είναι ο πρώτος που θα ανακαλύψει το Mindtrap ή αλλιώς τα «δωμάτια απόδρασης», που αποτελούν το νέο διασκεδαστικό παιχνίδι δράσης της πόλης και «σπάνε ταμεία»!

Το συγκεκριμένο ζώδιο, αν και δε θα το λέγαμε και τόσο αυθόρμητο, ζει την κάθε του στιγμή σα να είναι η τελευταία. Γίνεται τόσο χαρούμενο όταν κάνει κάποιο extreme sport ή όταν παίζει παιχνίδια γνώσεων και στρατηγικής και μάχεται να τους νικήσει όλους. Η αγωνία του «χτυπάει κόκκινο» και τότε ευχαριστιέται την ίδια του τη ζωή! Επιπλέον, ο Κριός δε θα κοιτάξει τόσο πολύ το μέλλον του, ούτε θα νοιαστεί εάν η καινούργια δουλειά που θα επιλέξει ή το μεταπτυχιακό που ετοιμάζεται να κάνει, θα του δώσει όλα αυτά που θέλει για να είναι επαρκής και χαρούμενος. Ξέρει πως όλα αυτά είναι διαδικαστικά και πως πρέπει να τα χρησιμοποιήσει, ώστε να έχει χρήματα και να μπορέσει να επιλέξει τον ιδανικό τρόπο διασκέδασης για εκείνον.

Σημειωτέον, δε, πως δεν είναι μόνο οι διάφοροι τρόποι διασκέδασης που τον ικανοποιούν, αλλά και οι ίντριγκες, οι έντονες συνομιλίες και οι περίεργες καταστάσεις, καθώς του κεντρίζουν το ενδιαφέρον και του «ανάβουν τα αίματα»! Ευτυχία για εκείνον είναι η δημιουργία μίας ηλεκτρισμένης (και όχι απαραίτητα κακής) ατμόσφαιρας, η οποία γεννά πάθη, σε ταρακουνάει και σε κάνει να αισθάνεσαι πως είσαι ζωντανός.

Ταύρος 21 Απριλίου - 20 Μαΐου

Συνέπεια, ρουτίνα, ασφάλεια. Αυτά είναι τα τρία χαρακτηριστικά που κάνουν τον Ταύρο να αισθάνεται όμορφα με το περιβάλλον και τους ανθρώπους γύρω του. Δεν του αρέσει καθόλου το ρίσκο και τον ταλαιπωρεί η αναμονή όσο δε φαντάζεστε! Για να λειτουργήσει και για να είναι πραγματικά ευτυχισμένος έχει ανάγκη από κοινωνική, οικονομική, επαγγελματική, αλλά και συναισθηματική ασφάλεια. Θέλει να έχει εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα, να ξέρει που πατάει και που πηγαίνει και μην του έρχεται τίποτα εξ απροόπτου.

Μπορεί να ακούγεται πεζό, αλλά αυτή είναι η πραγματική ηρεμία και ευτυχία για εκείνον. Το πρόβλημα, δε, εγείρεται στο γεγονός πως με αυτό που κάνει χάνει πολύ σημαντικές στιγμές, καθώς από το άγχος του μη του συμβεί κάτι που δεν έχει προβλέψει, τις προσπερνάει. Του λείπει ο αυθορμητισμός και το σημαντικότερο...όταν βάζει ένα στόχο και κοπιάζει γι’ αυτό, δεν απολαμβάνει καθόλου την όλη διαδικασία. Τον τρώει ζωντανό η αγωνία του και του ξεφεύγουν μικρές χαρές.

Η ευτυχία για τον Ταύρο είναι συνυφασμένη με τη βεβαιότητα και την ασφάλεια. Κρατάει λίγο, διότι ποτέ σχεδόν δεν την βρίσκει, καθώς ζει σε μία ουτοπική πραγματικότητα, η οποία του λέει πως στη ζωή είναι όλα προβλέψιμα, σταθερά και σίγουρα. Ευτυχία, λοιπόν, για τον Ταύρο είναι η στιγμή που νιώθει απόλυτα κυρίαρχος του παιχνιδιού της ζωής και θα είναι εκείνος που κινεί παντού τα νήματα, γνωρίζοντας, πάντα, πότε χάνει και πότε κερδίζει.

Δίδυμος 21 Μαΐου - 21 Ιουνίου

Ευτυχία για το Δίδυμο; Μα, η επικοινωνία και η διαρκής εξερεύνηση, φυσικά! Ο Δίδυμος είναι ένα ζώδιο, το οποίο δεν μπορεί να καθήσει ήσυχο ποτέ και για κανένα λόγο. Του αρέσει η συναναστροφή με ανθρώπους, έχει μία επιθυμία για συχνή και πιο προσωπική επικοινωνία με όλους και δεν ησυχάζει εάν δεν είναι μέσα στα «πράγματα». Αυτό είναι που τον κρατάει τόσο ζωηρό και ζωντανό και που τον κάνει να νιώθει ευτυχισμένος.

Απεχθάνεται την απομόνωση και τη μοναξιά και βρίσκει ευεργετικές όλες τις απόρροιες της παρέας. Βαριέται πολύ εύκολα και η κουβέντα με ανθρώπους τον «ταξιδεύει» και του δίνει όλα όσα χρειάζεται για να πάρει ενέργεια και δύναμη για να συνεχίσει την προσωπική του αναζήτηση για ευτυχία. Για το συγκρεκριμένο ζώδιο, η επικοινωνία είναι κάτι που δεν αναπληρώνεται με τίποτε άλλο. Η φυσική του περιέργεια και ανάγκη να γνωρίζει τα πάντα για κάθετι που τον ενδιαφέρει, του δίνει δύναμη και θέληση για ζωή.

Και για εκείνον, μετράνε περισσότερο οι στιγμές και όχι οι καταστάσεις. Δεν προσπαθεί να φτιάξει κάποια συγκεκριμένα πλαίσια για να νιώσει ασφαλής, όπως κάνει ο Ταύρος, αλλά συλλέγει καθημερινές στιγμές και δημιουργεί αλησμόνητες ευχάριστες σκηνές, τις οποίες «κουβαλάει» κάθε μέρα μέσα στην ψυχή του. Αυτή είναι η ευτυχία για τον ακούραστο Δίδυμο. Είναι η συλλογή στιγμών και καταστάσεων, οι οποίες έχουν ως πρωταγωνιστές τους ανθρώπους που τον ενδιαφέρουν και μένουν για πάντα «χαραγμένες» στην καθημερινότητα και στην καρδιά του.

Καρκίνος 22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου

Αγάπη παντού! Τι θέλει ο Καρκίνος για να είναι ευτυχισμένος; Να αγαπάει και να τον αγαπάνε. Να νιώθει συναισθηματική ασφάλεια και να μη νιώθει ποτέ απόρριψη για κανένα λόγο. Θέλει να ξέρει πως υπάρχει πάντα μία αγκαλιά ανοικτή για εκείνον και τον περιμένει, και η ευτυχία του περνάει κατευθείαν μέσα από την καρδιά των άλλων. Αυτό δε σημαίνει πως δεν αισθάνεται το ίδιο και εκείνος για αυτούς, απλώς η μεγάλη ανασφάλειά του τον κάνει να κυνηγά πρώτος τη θαλπωρή και την αγάπη και μετά να τη δίνει και εκείνος στους άλλους.

Για να νιώσει, δε, απόλυτα ευτυχισμένος επιθυμεί και μία υλική ασφάλεια, καθώς χρειάζεται να έχει μία σταθερή δουλειά, ένα συγκεκριμένο μηνιαίο εισόδημα, το οποίο θα τον αφήνει ελεύθερο να κάνει τα μελλοντικά του πλάνα χωρίς φόβους και δισταγμούς. Ο Καρκίνος χρειάζεται δίπλα του ανθρώπους που να του δείχνουν την αγάπη τους και τη μεγάλη επιθυμία να είναι κοντά τους και θέλει να νιώθει πως μπορεί να έχει οτιδήποτε ζητήσει, άνα πάσα ώρα και στιγμή.

Αυτή η καλλιεργημένη ασφάλεια που ψάχνει (καθώς, αναμφισβήτητα για να την αποκτήσει, έχει απαιτήσει κάποια πράγματα από τα αγαπημένα του πρόσωπα) τον κάνει να νιώθει σίγουρος και δυνατός. Και μόνο με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής και να μην πέφτει ψυχολογικά κάθε φορά που κάτι άσχημο ή κάτι περίεργο συμβαίνει. Συνοπιτικά, ευτυχία για τον Καρκίνο είναι η επιβεβαίωση της αγάπης από τους ανθρώπους του, αλλά και η κατάκτηση της συναισθηματικής και υλικής ασφάλειας, μέσω των δικών του κοπιαστικών προσπαθειών και όχι μέσω της μοίρας ή της τύχης.

Λέων 23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου

Αυτό που κάνει ευτυχισμένο τον Λέοντα δεν είναι άλλο από την προσοχή. Αυτό επιζητά και με αυτό ζει και θρέφεται. Θέλει πάντα να είναι το επίκεντρο των καταστάσεων και να «κλέβει τα φώτα» από τους γύρω του. Σίγουρα, το εγωιστικό στοιχείο είναι πολύ υψηλό σε εκείνον, αλλά από αυτό αντλεί δύναμη και κατ’ επέκταση νιώθει ευτυχία. Το θέμα με το Λέοντα δεν είναι πως δε νιώθει ο ίδιος μοναδικός, είναι πως θέλει να του το αναγνωρίζουν και οι γύρω του.

Δεν του αρκεί να θαυμάζει τον εαυτό του ή να αισθάνεται περήφανος για τα πράγματα που κατακτά, προσδοκά την αναγνώριση και την καταξίωση στα μάτια των άλλων. Μπορεί να «βγει μπροστά», να ηγηθεί των καταστάσεων και να πρωτοπορήσει, αλλά χρειάζεται ακολούθους για να αισθανθεί ασφαλής και ακόμα πιο σημαντικός. Τα μάτια των άλλων είναι ο «καθρέφτης» του Λέοντα και η ευτυχία του είναι συνυφασμένη με τον θαυμασμό που έχουν εκείνοι για αυτόν.

Μπορεί να δείξει μεγάλη ευαισθησία και να πέσει πολύ ψυχολογικά, εάν δε νιώσει πως αυτά που κάνει έχουν σημαντικό αντίκτυπο στους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεται. Έχει γεννηθεί για να ξεχωρίζει και δεν μπορεί να βρει άλλον τρόπο, ώστε να νιώσει την πραγματική ευτυχία, πέραν του θαυμασμού που λαμβάνει από τους τρίτους. Αυτή είναι η πραγματικότητα για το Λέοντα. Η ευτυχία του «περνάει μέσα από τα μάτια» των άλλων και ο κόσμος του όλος συνοψίζεται στη μοναδικότητα που θα αισθανθεί μέσω της αναγνώρισης αυτών.

Παρθένος 23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου

Η ηθική είναι εκείνη που κάνει τον Παρθένο ευτυχισμένο. Το ζώδιο αυτό αρέσκεται στο να μιλάει και να πράττει δίκαια και ορθά. Δεν μπορεί να μπει σε μία διαδικασία, η οποία να πηγαίνει κόντρα στο σωστό και στο πρέπον. Νιώθει ευτυχία, όταν είναι εκείνος που θα πει τη σωστή κουβέντα, που θα φέρει κάποιον στον ίσιο δρόμο και που θα βάλει τα πράγματα σε μία τάξη. Η ηρεμία και η ευτυχία για τον Παρθένο έχουν να κάνουν με την ανάγκη του για δικαίωση.

Είναι το ζώδιο, στο οποίο μπορείς να βασιστείς πραγματικά πάνω του. Θα σου πει ακριβώς τι πρέπει να κάνεις και τι όχι και με τις συμβουλές ή ακόμα και με τις παρεμβάσεις του, θα νιώσεις πως έχει δίπλα σου ένα φύλακα άγγελο. Δεν είναι ούτε θέμα εγωισμού, αλλά ούτε και απόλυτης καλοσύνης. Είναι θέμα τάξης και ηθικής. Είναι οι δυο αρετές που κάνουν τον Παρθένο να «πετάει στα σύννεφα» από τη χαρά του, του γεμίζουν την ημέρα και την ψυχή και τον κάνουν να νιώθει πως έχει έρθει για κάποιο σκοπό σε αυτόν τον κόσμο.

Αν ένας άνθρωπος του δείξει πόσο πολύ τον εκτιμά και σέβεται όλα αυτά που του προσφέρει και του δίνει με όλη του την καρδιά του, τότε το ζώδιο αυτό είναι επαρκές και νιώθει γεμάτο χαρά και ευγνωμοσύνη. Ευτυχία, λοιπόν, για τον Παρθένο είναι η διατήρηση της τάξης, η εκπλήρωση των ηθικών του υποχρεώσεων απέναντι στον κόσμο και η κάλυψη της προσωπικής του ανάγκης για ορθές και καλές πράξεις, οι οποίες θα λειτουργήσουν προς όφελος πολλών ανθρώπων.

Ζυγός 23 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου

Ισορροπία και πάλι ισορροπία. Ο Ζυγός ψάχνει την εσωτερική του αρμονία και την πραγματική ομορφιά στον κόσμο αυτό και μόνο εάν την κατακτήσει, θα νιώσει ευτυχισμένος. Η ευτυχία έρχεται στη ζωή του, μόλις βρει αυτή τη γαλήνη που τόσο του λείπει από την καθημερινότητά του. Είναι το ζώδιο, το οποίο δεν αντέχει τους καβγάδες, τις δύσκολες καταστάσεις, τα προβλήματα και τις άσχημες συμπεριφορές. Αν κάποιος του φερθεί με ευγένεια και τρυφερότητα, τότε είναι σαν να του χαρίζει «όλο τον κόσμο».

Αυτό το συγκεκριμένο ζώδιο εντυπωσιάζεται με την ομορφιά του κόσμου και προσπαθεί να την αποκαταστήσει αν έχει χαθεί, όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Αν μπορούσε να εξισορροπήσει το καλό με το κακό θα το έκανε και τότε θα ήταν πραγματικά ευτυχισμένο. Πιστεύει πως αυτό θα έφερνε την ησυχία και την ασφάλεια που χρειάζεται η ψυχή του. Θα το έκανε για να νιώθει ευχάριστα και για να παίρνει κουράγιο απέναντι στις όποιες αντίξοες συνθήκες βρεθούνε στο δρόμο του.

Ο Ζυγός δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ψήγματα ομορφιάς ή μικρές ανάσες ηρεμίας, αλλιώς θα πάθει νευρικό κλονισμό και θα παρατήσει όλα εκείνα, τα οποία έχει κοπιάσει να χτίσει. Συνεπώς, ευτυχία για το ζώδιο αυτό είναι η εξισορρόπηση του καλού με το κακό στον κόσμο, η αποκατάσταση της ομορφιάς, είτε μεταφορικά είτε κυριολεκτικά και η δημιουργία όμορφων, αρμονικών καταστάσεων, οι οποίες θα δίνουν ενέργεια και θα αποτελούν την πηγή της ζωής σε εκείνον, αλλά και στους γύρω του.

Σκορπιός 23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου

Η ευτυχία για το Σκορπιό είναι ένα περίεργο πράγμα. Δεν ξέρει ούτε καν ο ίδιος για ποιο πράγμα να νιώσει ευτυχισμένος. Νιώθει χαρά όταν επιβάλλεται στους άλλους και όταν περνάει το δικό του. Είναι εγωιστικό, αλλά δεν παύει να είναι αληθινό. Ο Σκορπιός έχει και αυτός ανάγκη από επιβεβαίωση και από προσοχή. Δεν θέλει να είναι το επίκεντρο, αλλά θέλει οι απόψεις του να λαμβάνονται σοβαρά υπόψην από τους γύρω του και πόσο μάλλον από τους πολύ κοντινούς του ανθρώπους.

Αισθάνεται ευτυχία όταν ο άλλος τον υπολογίζει και δεν αψηφά αυτά που έχει να πει. Θέλει να είναι ο κυρίαρχος του «παιχνιδιού» και να ξέρει πως μπορεί να ξεπεράσει την οποιαδήποτε αντιξοότητα. Όταν νιώθει δυνατός και σίγουρος για τον εαυτό του, τότε τα συναισθήματα που τον κατακλύζουν είναι μοναδικά. Τότε, αγγίζει την ευτυχία και βλέπει τον κόσμο με μία διαφορετική ματιά. Όμως, τα πράγματα δεν έρχονται πάντα έτσι όπως τα θέλουμε και συχνά βλέπει πως η επιβολή της δύναμής του και του λόγου του δεν περνάει και χάνεται.

Ως αποτέλεσμα, προσπαθεί να βρει κάτι που να τον κάνει να νιώσει καλύτερα και είναι μονίμως στην τσίτα, με την υπομονή του να εξαντλείται και να αρπάζεται με το παραμικρό. Η ευτυχία, λοιπόν, για έναν Σκορπιό είναι η ανάγκη επιβολής της δύναμής του στον κόσμο, ώστε να ξεχωρίζει και να ακούγεται η φωνή του, η οποία θα μπορεί να σταθεί και να ξεχωρίσει ανάμεσα σε πολλές άλλες.

Τοξότης 22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου

Η ευτυχία για τον Τοξότη είναι συνυφασμένη με την ελευθερία. Δεν υπάρχουν δεσμά για εκείνον. Δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του εγκλωβισμένο σε ένα δωμάτιο, σε μία περιοχή, σε μία χώρα, αλλά ακόμα και σε μία σχέση ή σε μία κατάσταση. Είναι το ζώδιο που για να αναπνέει και συνεπώς για να νιώθει την απόλυτη ευτυχία οφείλει να είναι ελεύθερο. Η επιθυμία του να γνωρίσει όσα περισσότερα μπορεί στον κόσμο τούτου, από πολιτισμούς, από ανθρώπους μέχρι και από τέχνες και επιστήμες, δεν ησυχάσει, ούτε σταματά ποτέ.

Βρίσκεται μονίμως σε εγρήγορση και αναζητά την περιπέτεια και την ποικιλία. Μπορεί να πιστεύει σε πολλά πράγματα και να θέλει να κρατάει κάποιες σταθερές, αλλά θα υπάρξει στιγμή που θα αναζητήσει την πραγματική του ευτυχία και εκεί θα ανοίξει την πόρτα και θα φύγει. Δεν αποκλείεται, βέβαια, να ξαναγυρίσει, αλλά η όλη αυτή διαδικασία της απόλυτης ελεύθερης επιλογής είναι εκείνη που τον κάνει να αναπνέει και να αντλεί δύναμη για να συνεχίσει.

Του αρέσουν τα ταξίδια, οι αλλαγές σκηνικών, η γνωριμία με καινούργιους ανθρώπους και η συνεχής αλλαγή της στάσης ζωής. Η ευτυχία για τον Τοξότη είναι ένα ταξίδι με «βάρκα την ελπίδα». Είναι η δυνατότητα να μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει, χωρίς περιορισμούς και χρονικά όρια, ώστε να ζήσει μία μεγάλη περιπέτεια και νιώσει πως όλος ο κόσμος του ανήκει και είναι εκεί για τον κατακτήσει.

Αιγόκερως 22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου
Ο Αιγόκερως είναι άλλο ένα ζώδιο που βρίσκει την ηρεμία και την ευτυχία του μέσα από τις προσωπικές του επιδιώξεις και καταξιώσεις. Αυτό που τον κάνει πραγματικά να λάμπει είναι η απόκτηση αγαθών μέσω του κόπου του. Με λίγα λόγια, είτε αγοράσει ένα αυτοκίνητο, είτε πάρει ένα σπίτι ή ακόμα και ένα ψυγείο, αισθάνεται ευτυχισμένος που κατάφερε να φέρει έτσι τα οικονομικά του και μπόρεσε να πάρει κάτι που χρειαζόταν.

Δεν είναι υπερβολικός στις απαιτήσεις του και συνήθως, βάζει στόχους που μπορεί να τους πετύχει. Όταν αισθάνεται περήφανος για τον εαυτό του, λόγω των πράξεών του, είναι απόλυτα ευτυχής. Υπάρχουν, βέβαια και μερικές στιγμές που βάζει ψηλά τον πήχη και είναι πολύ αυστηρός με τα αποτελέσματα που φέρνει. Και στην περίπτωση που ποτέ δεν καταφέρει ούτε το παραμικρό στη ζωή του (που κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο), γίνεται δυστυχισμένος και νιώθει πως δεν αξίζει τίποτα σαν άνθρωπος. Δυστυχώς, η ευτυχία του πηγάζει μόνο από αυτό και καθόλου από την αναγνώριση που μπορεί να πάρει για το άτομο του, από φίλους και γνωστούς του.

Τα υλικά αγαθά είναι η υπαρκτή απόδειξη της νίκης απέναντι στη ζωή για τον Αιγόκερω. Η καταξίωσή του σε επαγγελματικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο τον κάνει να νιώθει πετυχημένος και ευτυχισμένος και δεν μπορεί να μετρήσει τίποτε άλλο στο ίδιο επίπεδο. Ευτυχία, λοιπόν, για εκείνον είναι η ικανοποίηση των όποιων επιδιώξεών του και η επίτευξη των μικρών ή μεγάλων στόχων του, οι οποίοι, ως επί το πλείστον, αφορούν υλικά και όχι πνευματικά αγαθά.

Υδροχόος 20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου

Αυτό που κάνει ευτυχισμένο έναν Υδροχόο είναι η επαφή με το πνεύμα και το όραμα. Το συγκεκριμένο ζώδιο δεν μπορεί τα τετριμμένα και βρίσκεται μακριά από υποδείξεις και συμβουλές. Λατρεύει να σκέφτεται και να ονειρεύεται. Προσπαθεί να χτίσει έναν ιδανικό κόσμο, ο οποίος θα λειτουργεί ελεύθερα χωρίς παραδόσεις, στεγανά και συντηρητισμούς. Ο Υδροχόος είναι πραγματικά ευτυχισμένος όταν «αγγίζει» τη σφαίρα της φαντασίας και φτιάχνει έναν δικό του ιδεατό κόσμο.

Θεωρεί πως η ίδια του η ύπαρξη ενός ανθρώπου είναι ικανή να φτάσει μέχρι την πιο ασύλληπτη πλευρά του πνέυματος. Αυτό το ζώδιο δεν εγκλωβίζεται και χρησιμοποιεί το νου του για το κοινό καλό. Δεν είναι καθόλου εγωιστικό, αλλά είναι γεννημένο για να προσφέρει, είτε από την άνεση του καναπέ του, είτε από ερευνητικά ταξίδια του στο εξωτερικό. Η καινοτομία είναι ευτυχία για τον Υδροχόο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εκείνον, παρά μόνο η εξέλιξη. Αυτό προσπαθεί να κάνει στη ζωή του, ώστε να εκπληρώσει το σκοπό του και να μένει ήσυχος και βαθιά χαρούμενος.

Οραματίζεται καθημερινά και φτιάχνει σενάρια και σχέδια, ώστε να οδηγήσει την ανθρωπότητα ένα βήμα παρακάτω. Συνεπώς, ευτυχία για το ζώδιο αυτό είναι η ένωση της σκέψης με την πράξη, ο οραματισμός μίας ιδεατής πραγματικότητας και η προσπάθεια υλοποίησή της, ξεπερνώντας οποιαδήποτε δυσκολία και εμπόδιο.

Ιχθύς 19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου
Η ευτυχία είναι ένα απέραντο, γαλήνιο όνειρο για τον Ιχθύ, κάτι άπιαστο, όπως το απέραντο γαλάζιο. Το συγκεκριμένο ζώδιο θέλει να νιώθει συνέχεια αγάπη και θαλπωρή από τους γύρω του, καθώς η καλή συναισθηματική επαφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για εκείνον. Δεν μπορεί να ζει με ανασφάλειες, με κακούς τρόπους, με έλλειψη τρυφερότητας και ευαισθησίας και γι’ αυτό, πολλές φορές, καταφεύγει στη σφαίρα της φαντασίας για να βρει ανακούφιση.

Το δικό του «σύννεφο» ευτυχίας βρίσκεται στον οραματισμό. Αφήνει τον εαυτό του ελεύθερο και ονειρεύεται τι θα ήθελε να κάνει για να βρει τη δικιά του ευτυχία και ηρεμία. Φαντάζεται στιγμές, συνομιλίες, γεγονότα και χαμογελάει μόνος του, σαν να έχουν συμβεί πραγματικά μπροστά του. Το βλέμμα του μπορεί να χάνεται, καθώς «ταξιδεύει» συχνά νοερά, όταν δεν μπορεί να αντέξει τις σκληρές καθημερινές καταστάσεις που μπορεί να του συμβαίνουν.

Αγαπά την ενότητα και τη συντροφικότητα και επιθυμεί να βρίσκεται συνέχεια μαζί με τους δικούς του ανθρώπους και να μοιράζεται τα πάντα, μέχρι το βαθμό του εφικτού. Από εκεί και πέρα, βάζει μπρος τη φαντασία του και συνεχίζει τις σκέψεις του σιωπηλά, με ένα βλέμμα παιχνιδιάρικο και απλανές. Ευτυχία για τον Ιχθύ είναι η απόλυτη ενότητα, ειλικρίνεια, εκτίμηση και αγάπη μεταξύ των ανθρώπων, οι οποίοι επιθυμούν να περνάνε άπλετο ποιοτικό χρόνο μαζί, κάνοντας κοινά σχέδια και ατενίζοντας με καθαρή ματιά το μέλλον.

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share