Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

Θάλασσα-λάδι, κρυστάλλινα και ρηχά νερά: Η παραλία μία ώρα μακριά από την Αθήνα που ελάχιστοι γνωρίζουν

Θα την λατρέψεις με την πρώτη επίσκεψη!

24 Ιουνίου 2024 19:56
Θάλασσα-λάδι, κρυστάλλινα και ρηχά νερά: Η παραλία μία ώρα μακριά από την Αθήνα που ελάχιστοι γνωρίζουν
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Τώρα που το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά, οι εξορμήσεις από την Αθήνα στις γύρω περιοχές είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Αν νομίζεις ότι έχεις εξαντλήσει όλες τις κοντινές παραλίες στην Αθήνα τότε μάλλον χρειάζεται να εξερευνήσεις λίγο παραπάνω την Αττική και τα γύρω μέρη. Για παράδειγμα, ίσως δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει μια άγνωστη παραλία που έχει σχεδόν πάντα πολύ λίγο κόσμο και μπορείς να απολαύσεις εκεί ένα ήσυχο κυριακάτικο μπάνιο.

Ο λόγος για την παραλία Αλμύρα που είναι μόλις μία ώρα μακριά από την Αθήνα. Εκεί θα βρεις ρηχά και καθαρά νερά και σχεδόν ελάχιστον κόσμο.

Αλμύρα, η άγνωστη παραλία μία ώρα μακριά από την Αθήνα

Η Αλμύρα είναι μια ήσυχη παραλία κοντά στο Αλεποχώρι, μετά από τη Μαυρολίμνη. Μια απλωμένη αμμουδιά, όχι ιδιαίτερα μεγάλη, με ψιλό βοτσαλάκια, ό,τι πρέπει να για περάσεις εκεί τη μονοήμερη εκδρομή σου. Είναι μια παραλία οργανωμένη στο ένα μέρος της. Ωστόσο, αν προτιμάς κάτι πιο ελεύθερο, τότε θα πρέπει να έχεις μαζί σου όλα αυτά που θα χρειαστείς, όπως ομπρέλες, ψάθα και ένα ψυγειάκι.

Διαβάστε επίσης: Ένας «άλλος» κόσμος σε λιγότερο από 2 ώρες από την Αθήνα: Η παραλία με τα καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά

Θάλασσα-λάδι, κρυστάλλινα και ρηχά νερά: Η παραλία μία ώρα μακριά από την Αθήνα που ελάχιστοι γνωρίζουν

Η παραλία Αλμύρα είναι ένας πολύ όμορφος κόλπος που εκτείνεται σε μεγάλο μήκος και θα σου προσφέρει την ησυχία που θες, χωρίς να χρειάζεται να είσαι πολύ κοντά με τους άλλους λουόμενους. Εξάλλου, είναι σχετικά άγνωστη οπότε δεν συγκεντρώνεται εκεί πολύς κόσμος από την Αθήνα. Μόλις φτάσεις, θα παρκάρεις πολύ εύκολα, ακόμη κι αν είναι σαββατοκύριακο και μπορείς να επιλέξεις πού θα κάτσεις.

Αν δεν έχεις ομπρέλα, μπορούν να σου προσφέρουν τη σκιά τους τα δέντρα που υπάρχουν στην άκρη της παραλίας. Έχει πολλά και σίγουρα κάποιο από αυτά δεν θα είναι κατειλημμένα.

Πώς θα φτάσεις στην παραλία Αλμύρα από την Αθήνα

Η άγνωστη παραλία Αλμύρα, που είναι μια ώρα μακριά από την Αθήνα, βρίσκεται δίπλα στο χωριό Σχίνος. Η πρόσβαση προς αυτήν είναι πολύ εύκολη, αν κινηθείς παραλιακά, για μερικά χιλιόμετρα μετά το Αλεποχώρι. Λίγο πριν φτάσεις στην παραλία και ενώ θα κινείσαι στον επαρχιακό δρόμο θα έχετε τη δυνατότητα να δεις πανοραμικά όλη την παραλία. Θα πάρεις, λοιπόν, μια πρώτη γεύση από το πού θα κάνεις τις βουτιές σου.

Το σίγουρο είναι ότι σε αυτή την παραλία θα απολαύσεις βουτιές σε καθαρά νερά και θα αποφύγεις το συνωστισμό.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share