Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Πράσινη όαση, top προορισμός: Η μικροσκοπική παραλία που φημίζεται για τον βυθό της και την πλούσια βλάστηση

Είναι το κρυφό μυστικό των ντόπιων

23 Ιουνίου 2024 16:27
Πράσινη όαση, top προορισμός: Η μικροσκοπική παραλία που φημίζεται για τον βυθό της και την πλούσια βλάστηση

Το όμορφο νησί του Ιονίου, η Λευκάδα, φημίζεται για τις καταγάλανες παραλίες με τα βαθιά κρυστάλλινα νερά. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το νησί συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών.

Στα τοπ αξιοθέατα του νησιού είναι το Πόρτο Κατσίκι και οι Εγκρεμνοί, δύο μοναδικής ομορφιάς παραλίες που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν και να μπουν σε λίστες περιζήτητων τουριστικών οδηγών ανά τον κόσμο.

Δείτε επίσης την παραλία με τα αρχαία ερείπια στο βυθό και την χρυσαφένια αμμουδιά

Η παραλία Αγιοφύλλι στη Λευκάδα

Η Λευκάδα, όμως, έχει κι άλλες παραλίες το ίδιο εντυπωσιακές με νερά όπου δεν θα χορταίνετε το κολύμπι. Μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει λίγο πιο γνωστή, είναι το Αγιοφύλλι.

Είναι το κρυφό μυστικό των ντόπιων, ένας μικρός κολπίσκος με κρυστάλλινα νερά, στις αποχρώσεις του γαλάζιου, που είναι γνωστή για τον εντυπωσιακό βυθό που διαθέτει.

Υπάρχουν δύο τρόποι να προσεγγίσετε τον μικρό κολπίσκο, τον οποίο περιτριγυρίζει πλούσια βλάστηση: με καραβάκι που αναχωρεί από το παραθαλάσσιο χωριό Βασιλική ή με το όχημά σας. Αν επιλέξετε τον δεύτερο τρόπο, να ξέρετε πως ο δρόμος δεν είναι ιδιαίτερα καλός σε κάποια σημεία, και πρέπει να αφήσετε σε κάποια απόσταση το όχημά σας και να περπατήσετε ένα μονοπάτι μέχρι να φτάσετε. Αν λοιπόν πάτε πρώτη φορά στο νησί, επιλέξτε να φτάσετε στην παραλία εν πλω.

Ένας μικρός κολπίσκος με κρυστάλλινα νερά

Φτάνοντας στον μικρό κολπίσκο, θα ενθουσιαστείτε με την ομορφιά του τοπίου, τα εντυπωσιακά νερά, ενώ με τις πρώτες βουτιές θα σας αποκαλυφθεί ένας βυθός-όνειρο τον οποίο θα θελήσετε να εξερευνήσετε. Γι' αυτό, εκτός από τα απαραίτητα που πρέπει να προμηθευτείτε μαζί σας, από τρόφιμα, νερά, μέχρι ομπρέλα, να έχετε μάσκα για να εξερευνήσετε τον βυθό ώστε να δείτε τα ψάρια και όχι μόνο.

Τα νερά έχουν τρεις αποχρώσεις του γαλάζιου, κατά σημεία, είναι βαθιά και αρκετά δροσερά - όπως άλλωστε συμβαίνει στο Ιόνιο, όπου οι θάλασσες είναι ιδιαίτερα δροσερές. Η αμμουδιά έχει κάτασπρο βότσαλο και το βουνό που προστατεύει από πάνω την παραλία είναι πλούσιο σε βλάστηση, δημιουργώντας ένα όμορφο κάδρο στους επισκέπτες του μέρους. 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share