Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024

Μόνο 40' από το κέντρο της Αθήνας: Η παραλία Κακιά Θάλασσα θα σας «πάρει» το μυαλό (video)

Ούτε στα πιο τρελά σας όνειρα !

22 Ιουνίου 2024 10:03
Μόνο 40' από το κέντρο της Αθήνας: Η παραλία Κακιά Θάλασσα θα σας «πάρει» το μυαλό (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όσο περνάει το καλοκαίρι, η ανάγκη για μονοήμερες εξορμήσεις γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο έντονη!

Και επειδή η άδεια σας μπορεί να εργεί ακόμα και η τσέπη σας να μην είναι τόσο «γεμάτη» όσο θα θέλατε, εμείς σας έχουμε μια πολύ καλή λύση.

Δείτε επίσης: Προσιτή ποιότητα: Φτάνεις σε 40′, με 3 ευρώ εισιτήριο και τρως, πίνεις και κοιμάσαι με ένα 20ευρο

Υπάρχει ένα πολύ μικρό νησάκι που βρίσκεται στην Κακιά Θάλασσα, σε απόσταση αναπνοής από την Αθηνά, που με το που το επισκεφθείτε θα σας «μαγέψει» η ομορφιά του.

Διαθέτει μια πανέμορφη φυσική πισίνα που καταλαμβάνει σχεδόν το 1/4 του μικρού αυτού νησιού το οποίο βρίσκεται περίπου 100 μέτρα από την ακτή και μπορείς να το επισκεφτείς… κολυμπώντας.

Ο πυθμένας της περιέχει άμμο και ένα μικρό άνοιγμα επιτρέπει την ανακύκλωση του νερού.

Και πέρα από την ασύλληπτη ομορφιά του τοπίου, είναι και η ιστορία και το μυστήριο της τοποθεσίας που σε γοητεύει ακόμη πιο πολύ.

Νησάκι στην Κακιά Θάλασσα
Το νησάκι με τη φυσική «πισίνα»

Όταν οι βάρβαροι επιτέθηκαν στην Ελλάδα, ο Δίας και ο Άδης αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, βοηθώντας τους Έλληνες.Έτσι, οι δύο θεοί έσυραν τις ακτές στη σημερινή Κερατέα, ώστε να μπορούν να μιλάνε και άφησαν το νερό της θάλασσας στο ενδιάμεσο. Κι επειδή οι Έλληνες ήταν λιγότεροι αριθμητικά έναντι των βαρβάρων, Δίας και Άδης ζήτησαν από τον θεό της θάλασσας, Ποσειδώνα να στείλει εκεί τεράστια κύματα που «κατάπιαν» τα πλοία των βαρβάρων.Το σημείο αυτό στην Κερατέα ονομάστηκε Κακή θάλασσα (ή Κακιά) και πιθανόν ο λόγος που πήρε το όνομα αυτό, έχει να κάνει με την αγριότητα του συμβάντος, αλλά και με το γεγονός ότι τους Έλληνες βοήθησε και ο Άδης, ο θεός του Κάτω Κόσμου.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος για να την ονομάζουμε «Κακιά Θάλασσα», καθώς εντάσσεται στις πιο όμορφες και καθαρές παραλίες της Αττικής και αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη, όταν αποφασίσεις να πας για το επόμενό σου μπανάκι!

Δείτε καρέ καρέ τη φυσική «πισίνα»:

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share