Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Παραλία Βλυχάδα: Η απόκοσμη παραλία ελληνικού νησιού που ταξιδεύει το μυαλό

Εικόνες μοναδικής ομορφιάς

11 Απριλίου 2024 21:37
Παραλία Βλυχάδα: Η απόκοσμη παραλία ελληνικού νησιού που ταξιδεύει το μυαλό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάθε φορά που εξερευνούμε την ακτογραμμή της Ελλάδας, πάντα ανακαλύπτουμε και μια νέα γωνιά που μας εντυπωσιάζει και μας αφήνει άφωνους.

Με την ευκαιρία, δείτε την παραλία «διαμάντι» που απέχει 30 λεπτά από την Αθήνα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και η παραλία του Αιγαίου με τα ηφαιστειακά βράχια που χωρίς υπερβολή μοιάζει με φεγγάρι επί γης. Ακούγοντάς το, μπορείς να φανταστείς ότι αυτή η παραλία είναι σε ένα νησί σαν τη Σαντορίνη. Και πράγματι είναι εκεί και πρόκειται για την παραλία Βλυχάδα. Μια παραλία που σε αφήνει άφωνο από την όψη της και τα χαρακτηριστικά της.

Από την άμμο της αλλά και από το τριγύρω σκηνικό που είναι γεμάτο σεληνιακά βράχια. Πρόκειται για μια από τις πιο παράξενες παραλίες όχι μόνο της Σαντορίνης αλλά και ολόκληρου του Αιγαίου.

Παραλία Βλυχάδα: Η απόκοσμη παραλία ελληνικού νησιού που ταξιδεύει το μυαλό

Το σκηνικό είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό το φθινόπωρο αλλά και τους χειμερινούς μήνες με το χρώμα του ουρανού να γίνεται πιο γκρι.

Βλυχάδα: Το «εξωγήινο» τοπίο στην Ελλάδα

Η παραλία Βλυχάδα της Σαντορίνης ή αλλιώς το... φεγγάρι επί γης ξεχωρίζει αδιαμφισβήτητα για τα ψηλά, θεόρατα και λευκά ηφαιστειακά βράχια του. Αυτά τα βράχια που την περιτριγυρίζουν έχουν περίεργους σχηματισμούς που προκαλούν δέος. Αυτά σε συνδυασμό με την την λεπτή μαύρη άμμο και το σκούρο βότσαλο της αμμουδιάς την κάνουν τόσο ξεχωριστή και πολυφωτογραφημένη.

Όταν βρεθείς εκεί, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου θα εντυπωσιαστείς από το σκηνικό και θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι πρωταγωνιστής σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Να έχεις σίγουρο έτοιμη τη φωτογραφική σου ή το κινητό σου για να απαθανατίσεις όπως το ηλιοβασίλεμα εκεί.

Πηγή: exploringgreece.tv

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share