Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

4 ιδανικοί προορισμοί για την Καθαρά Δευτέρα μια ανάσα από την Αθήνα

Ιδανικοί προορισμοί για όλα τα γούστα, είτε είστε της θάλασσας είτε του βουνού

8 Μαρτίου 2024 13:44
4 ιδανικοί προορισμοί για την Καθαρά Δευτέρα μια ανάσα από την Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι και πάλι προ των πυλών, και τι καλύτερο από το να αδράξουμε την ευκαιρία για μια κοντινή ή και λίγο πιο μακρινή απόδραση στα υπέροχα μέρη που διαθέτει η χώρα μας. Κι αν δεν έχουμε στη διάθεσή μας και τις 3 μέρες, ακόμα και μία μέρα αρκεί για να μας χαρίσει μια αξέχαστη εμπειρία που να συνδυάζει φύση, παράδοση και αναψυχή.

Γι’ αυτό στο AthensMagazine συγκεντρώσαμε τους 4 καλύτερους προορισμούς, μία ανάσα από την Αθήνα και για όλα τα γούστα, είτε είστε της θάλασσας είτε του βουνού!

Αράχωβα

Το πανέμορφο, ορεινό, κοσμοπολίτικο χωριό της χώρας μας είναι παντός καιρού, παρότι συχνά το θεωρούμε χειμερινό προορισμό. Σε μόλις 2 ώρες από την Αθήνα θα βρεθείς να απολαμβάνεις την σαγηνευτική θέα του Παρνασσού που παρασύρει τα βλέμματα. Στην Αράχωβα θα περπατήσεις πολύ, θα πάρεις τον αέρα σου στα παραδοσιακά και πιο μοντέρνα μαγαζιά της, θα πιεις τον καφέ σου και θα απολαύσεις τις πιο ωραίες παραδοσιακές γεύσεις του τόπου, δίπλα στη φύση.

Χαλκίδα

Δημοφιλής και αυτός ο προορισμός της χώρας μας, ειδικά για εκείνους που λατρεύουν τη θάλασσα και την αναζητούν όλο και πιο συχνά. Σε μόλις 1 ώρα από την Αθήνα, αυτός ο τόπος προσκαλεί και προκαλεί τους επισκέπτες να ζήσουν την Καθαρά Δευτέρα όπως ακριβώς αρμόζει. Να πετάξουν τον χαρταετό τους και να απολαύσουν λαχταριστά, ολόφρεσκα θαλασσινά, μαζί με το ουζάκι τους, πλάι στο κύμα.

Υ.Γ: Σας προτείνουμε να κάνετε μια κράτηση πριν γιατί λόγω Καθαράς Δευτέρας ενδέχεται να μην βρείτε πουθενά!

View this post on Instagram

A post shared by halkida.gr (@halkidagr)

Γαλαξίδι

Συνεχίζουμε δίπλα στη θάλασσα, με ακόμα έναν μοναδικό προορισμό που αξίζει σίγουρα μία μονοήμερη εκδρομή, είτε είναι Καθαρά Δευτέρα είτε όχι. Ο λόγος για το Γαλαξίδι, αυτό το μικρό «νησάκι», με το τόσο πράσινο γύρω του, που προσφέρει εξαιρετικές επιλογές για φαγητό και βόλτες. Και όλα αυτά μόλις 2,5 με 3 ώρες από την Αθήνα. Άσε που ο τόπος θεωρείται εξαιρετική επιλογή για όλη γενικά την περίοδο των αποκριών, λόγω των ξακουστών εθίμων του.

Τρίκαλα Κορινθίας

Πρόκειται για ακόμη έναν προορισμό που συνηθίζουμε να τον θεωρούμε χειμερινό, αλλά λανθάνουμε. Γιατί ακόμη κι αν οι εκδρομές στο χιονοδρομικό κέντρο έχουν πολλή ζήτηση, τα Τρίκαλα δεν είναι μόνο αυτό. Αντιθέτως, συνιστά μία ολοκληρωμένη εμπειρία και ιδανική επιλογή για κάθε εποχή του χρόνου. Σε αυτό το παραδοσιακό μέρος, 2 ώρες το πολύ από την Αθήνα, όλα φωνάζουν «παράδοση». Η Καθαρά Δευτέρα εδώ θα μοιάζει ιδανική με συντροφιά τα έλατα, τις λίμνες, τα πέτρινα σπίτια, τα ξακουστά αξιοθέατα, τη φιλοξενία των κατοίκων και, φυσικά, την πλούσια γαστρονομία του τόπου.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share