Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Είναι επίσημο: Αυτό είναι το καλύτερο νησί σε ποιότητα ζωής στην Ελλάδα και όχι δεν είναι η Μύκονος, ούτε η Σαντορίνη

Πάει κάπου το μυαλό σας;

20 Φεβρουαρίου 2024 09:59
Είναι επίσημο: Αυτό είναι το καλύτερο νησί σε ποιότητα ζωής στην Ελλάδα και όχι δεν είναι η Μύκονος, ούτε η Σαντορίνη
Πηγή φωτογραφίας: Shutterstock
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Η Σάμος είναι το ελληνικό νησί που έχει υψηλή θέση στην προτίμηση της Βρετανίας, με πολλά δημοσιεύματα να την τοποθετούν στην κορυφή των διεθνών προορισμών, για την ιδανική ποιότητα ζωής που προσφέρουν.

Όπως αναφέρει η Daily Express, το εν λόγω ελληνικό νησί είναι ένας ονειρικός προορισμός, γεμάτος καταρράκτες, χρυσαφί αμμουδιές, διαχρονικά μνημεία, γραφικά ψαροχώρια και εξαιρετικές τουριστικές υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η αγνή τοπική κουζίνα, οι αναρίθμητες περιπατητικές διαδρομές στη φύση και το ήπιο κλίμα, αποτελούν τις τέλειες συνθήκες για μια καλή υγιεινή ζωή και μακροημέρευση, ειδικά για όσους έχουν τη δυνατότητα να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο σε διακοπές, ή δεν έχουν δεσμευτικές υποχρεώσεις στον τόπο τους και μπορούν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή ή βρίσκονται σε περίοδο σύνταξης.

Διαβάστε επίσης: Επίγειος παράδεισος μακριά από όλους: Τα 3 «άγνωστα» ελληνικά νησιά του Ιουνίου που συναντάς τελευταία πριν «πατήσεις» Ιταλία!

Η Σάμος προσφέρει ιδανική ποιότητα ζωής

Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα, οι παραλίες δεν είναι το μόνο αξιοθέατο, καθώς το νησί του Πυθαγόρα «κατακλύζεται» από ιστορία και παραδόσεις πολλών αιώνων, ειδικά ο Ναός της Ήρας αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αφιερωμένο στην αρχαία θεά, προστάτιδα του γάμου και των εγκύων.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου «Η Σάμος δεν είναι ακόμη ένα νησί που προσφέρει ήλιο και θάλασσα. Η Σάμος ταυτίζεται με έναν νέο τρόπο ζωής, ιδανικό αλλά και αναγκαίο για κάθε σύγχρονο ταξιδιώτη. Στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε το αφήγημα μας με όλα εκείνα τα δώρα που διαθέτει ο προικισμένος τόπος μας και τα οποία συμβάλλουν σε μια καλύτερη ζωή όπως αγνές πρώτες ύλες, βόλτες στη φύση, επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία, εναλλακτικές δραστηριότητες, ηρεμία και διασκέδαση».

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share