Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Απόφαση σοκ της Ryanair - Απογοήτευση για πολλούς Έλληνες ταξιδιώτες

Τι συνέβη;

28 Νοεμβρίου 2023 10:25
Απόφαση σοκ της Ryanair - Απογοήτευση για πολλούς Έλληνες ταξιδιώτες
Πηγή φωτογραφίας unsplash
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Η εταιρεία Ryanair σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των πτήσεών της από το Ηνωμένο Βασίλειο προς διάφορους προορισμούς στην Πορτογαλία το επόμενο καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένων του Φάρο και του Πόρτο.

Ανακοινώθηκε ότι θα καταργηθούν πολλά δρομολόγια σε δημοφιλείς πόλεις το καλοκαίρι του 2024 λόγω της αύξησης των αεροδρομιακών τελών.

Ο αριθμός των αεροσκαφών που εδρεύουν στο αρχιπέλαγος της Μαδέρας αναμένεται να μειωθεί κατά το ήμισυ. Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους προειδοποίησε ότι υπάρχει πιθανότητα να κλείσει εντελώς τη βάση της εκεί, όπως έκανε και με την Πόντα Ντελγάδα στις Αζόρες αυτό το χειμώνα.

Απόφαση σοκ της Ryanair - Απογοήτευση για πολλούς Έλληνες ταξιδιώτες
Πηγή φωτογραφίας unsplash

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Michael O’Leary, κριτικάρει τις νέες χρεώσεις που εισήγαγε η ANA Aeroportos de Portugal, η οποία διαχειρίζεται 10 κόμβους σε όλη τη χώρα.

«Δυστυχώς ανακοινώσαμε περικοπές, λόγω του μονοπωλίου, το οποίο αύξησε εξαιρετικά τις χρεώσεις των αεροδρομίων για το επόμενο έτος», είπε.

Τα τέλη αεροδρομίων της Πορτογαλίας εμποδίζουν την ανάκαμψη του τουρισμού μετά την COVID-19.

Αναμένεται να αυξηθούν κατά μέσο όρο κατά 14,6% το 2024, φτάνοντας περίπου στα 1,60 ευρώ ανά επιβάτη ανά πτήση.

«Το μονοπώλιο της ANA θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών αεροδρομίων, ειδικά στην Ισπανία, και να παγώσει ή να μειώσει τα τέλη για να βοηθήσει στην τόνωση της κυκλοφορίας και της ανάκαμψης του τουρισμού στην Πορτογαλία μετά την πανδημία», δήλωσε ο Michael O’Leary.

Αντίθετα, η ANA βλάπτει την ανταγωνιστικότητα της Πορτογαλίας με αυτήν την υπερβολική και αδικαιολόγητη αύξηση των ναύλων 17%, η οποία θα παραγκωνίσει την τόσο αναγκαία τουριστική ανάπτυξη, ειδικά στα νησιά Μαδέρα και Αζόρες».

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share