Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

Ούτε Μήλος, ούτε Σαντορίνη: Το ελληνικό νησί που ψηφίστηκε στο top 6 των πιο ρομαντικών προορισμών του κόσμου

Ανάμεσα στο Μεξικό και τη Γαλλική Πολυνησία

19 Οκτωβρίου 2023 16:24
Ούτε Μήλος, ούτε Σαντορίνη: Το ελληνικό νησί που ψηφίστηκε στο top 6 των πιο ρομαντικών προορισμών του κόσμου
Από Ανθή Κουρεντζή

H Κάρπαθος συγκαταλέγεται στους έξι πιο ρομαντικούς και βιώσιμους προορισμούς παγκοσμίως, σύμφωνα με το «Honey Trek». Στην ίδια λίστα με το ελληνικό νησί των Δωδεκανήσων συναντάμε ακόμα τη Γαλλική Πολυνησία, την Κόστα Ρίκα, το Μπουτάν, τη Σλοβενία και το Μεξικό. Με την ευκαιρία, δείτε το ελληνικό νησί που έχει 100% πληρότητα και το φθινόπωρο.

Η Κάρπαθος, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, υποδέχτηκε τους βραβευμένους instagramers Anne και Mike Howard που διατηρούν το ρεκόρ «του μεγαλύτερου μήνα του μέλιτος του κόσμου» από το 2012 και που συνεχίζουν μέχρι σήμερα τις επισκέψεις σε πάνω από 70 χώρες σε έξι ηπείρους.

Να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή τα δημοσιεύματα για την Κάρπαθο από Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ενόψει της διεθνούς έκθεσης τουρισμού WTM στο Λονδίνο, όλο και πληθαίνουν.

Η Κάρπαθος https://www.honeytrek.com/ συγκαταλέγεται στη λίστα με τους έξι πιο ρομαντικούς και βιώσιμους προορισμούς του πλανήτη σύμφωνα με το Honey Trek το δημοφιλές blog των Anne και Mike που εμπιστεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ζευγάρια με ειδικά ενδιαφέροντα https://www.honeytrek.com/worlds-most-romantic-sustainable-destinations/.

Ούτε Μήλος, ούτε Σαντορίνη: Το ελληνικό νησί που ψηφίστηκε στο top 6 των πιο ρομαντικών προορισμών του κόσμου
(EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ)

Εκτός από την Ελλάδα, η λίστα περιλαμβάνει επιπλέον τη Γαλλική Πολυνησία, τη Κόστα Ρίκα, το Μπουτάν, τη Σλοβενία και το Μεξικό.

Σε ένα ακόμη εκτενές αφιέρωμα για τον προορισμό την ίδια περίοδο, το Silver Travel Advisor, η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα για ταξιδιώτες ηλικίας 50 – 65 ετών με ποιοτικά ενδιαφέροντα όπως οι παραδόσεις και η γαστρονομία, αναφέρει πως «η Κάρπαθος εντυπωσιάζει με τις εκατοντάδες εκκλησίες και εξωτικές παραλίες, τα δεκάδες μίλια περιπατητικών διαδρομών και τη λαμπερή ηλιοφάνεια άνω των 8 μηνών».

Σημειώνεται πως τα στοχευμένα δημοσιεύματα στο εξωτερικό προέκυψαν μετά από προγραμματισμένες δημοσιογραφικές αποστολές της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία marketing που συνεργάζεται ο Δήμος.

Πρόσφατα, η Κάρπαθος μετατράπηκε σε ένα μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο καθώς «φιλοξένησε» τα γυρίσματα για διαφημιστικές φωτογραφίσεις μεγάλης διεθνούς παραγωγής τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία του νησιού με τη στήριξη και τη διευκόλυνση που παρείχε ο Δήμος Καρπάθου.

Αξίζει να αναφερθεί πως το τρίμηνο Ιούνιος – Αύγουστος 2023 ολοκληρώθηκε με σημαντική αύξηση 10,24% στις αεροπορικές αφίξεις συγκριτικά με το 2022, ενώ και ο Σεπτέμβριος έκλεισε με περίπου 7% άνοδο σε σχέση με πέρυσι.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share