Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Παναγία του Βράχου: Το μυστηριώδες εκκλησάκι που είναι σφηνωμένο στο βουνό και αναβλύζει αγίασμα

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα της χώρας

6 Σεπτεμβρίου 2023 14:54
Παναγία του Βράχου: Το μυστηριώδες εκκλησάκι που είναι σφηνωμένο στο βουνό και αναβλύζει αγίασμα
Από Ανθή Κουρεντζή

Ενα από τα πιο εκθαμβωτικά μέρη της ορεινής Κορινθίας που προκαλεί πρωτόγνωρο δέος σε κάθε επισκέπτη είναι η τοποθεσία των λεγόμενων «Κορινθιακών Μετεώρων» κοντά στον οικισμό της Κάτω Ταρσού Φενεού, γνωστή και για το μυστηριώδες εκκλησάκι που αναβλύζει αγίασμα. Με την ευκαιρία, δείτε το θαύμα της Μεγαλόχαρης στην Λέρο.

Πρόκειται για ένα επιβλητικό βραχώδη σχηματισμό με εντελώς κάθετες και σχεδόν λείες πλευρές. Το μέσο ύψος είναι γύρω στα 40-45 μέτρα και εκτείνεται σε συνολικό μήκος 800 μέτρων, πλησίον της οριογραμμής των νομών Αχαΐας και Κορινθίας.

Η Παναγία του Βράχου

Δύο από τις πολλές ρηγματώσεις των απόκρημνων καταπτώσεων διαμορφώνονται σε σπηλαιώδεις κοιλότητες η μία εκ των οποίων έχει αποκτήσει θρησκευτική ιδιοσυγκρασία αφού εκεί είναι χτισμένη η ιδιότυπη Ιερά Μονή της Παναγίας του Βράχου.

Παναγία του Βράχου: Το μυστηριώδες εκκλησάκι που είναι σφηνωμένο στο βουνο και αναβλύζει αγίασμα

Η εκκλησία είναι κάτι το φανταστικό. Μικρά δωματιάκια, και με το που μπαίνεις σε περιμένει μια μικρή γούρνα που βγάζει αγίασμα.

Στο τελευταίο δωμάτιο θα βρείτε μια πολύ μικρή πορτούλα που βγάζει στον εξώστη με τον σταυρό. Εκεί θα δείτε και το σημείο που βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας που βγάζει συνέχεια νερό μόνο από αυτό το σημείο. Δίπλα από την σκάλα που οδηγεί στον εξώστη βρίσκονται οστά μοναχών.

Πώς θα πάτε εκεί

Κατά τη διαδρομή καλό θα ήταν να βάλετε την τοποθεσία στο GPS γιατί παρόλο που υπάρχουν ταμπέλες, ο δρόμος έχει πολλά παρακλάδια μέχρι να βγείτε στον χωματόδρομο προς την εκκλησία.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share