Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σαν πλωτήρας: Το πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό που μοιάζει να επιπλέει στο νερό και απέχει λίγες ώρες από την Αθήνα

Το ελληνικό χωριό που είναι βγαλμένο από ταινία

25 Αυγούστου 2023 14:52
Σαν πλωτήρας: Το πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό που μοιάζει να επιπλέει στο νερό και απέχει λίγες ώρες από την Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό, βρίσκεται ανάμεσα σε δύο περιοχές. Πρόκειται για τον Αστακό και τη Βόνιτσα. Ο Μύτικας είναι χτισμένος στην Αιτωλοακαρνανία και μοιάζει σαν πλωτήρας, καθώς φαίνεται να επιπλέει στο νερό, ενώ απέχει μόλις λίγες ώρες από την Αθήνα.

Δημιουργήθηκε τα νεότερα χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις αρχές του 19ου αιώνα. Οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού έμεναν στις γύρω περιοχές και αποφάσισαν να δημιουργήσουν αυτό το νέο χωριό. Παράλληλα, δείτε 4 low budget προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές.

Το όνομα του Μύτικα, οφείλεται στην μορφολογία της περιοχής, η οποία μοιάζει με μύτη, η οποία μπαίνει στη θάλασσα του Ιονίου Πελάγους. Ο Μύτικας έχει παραδοσιακή αρχιτεκτονική, πλούσια βλάστηση και παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά. Ο οικισμός του Μύτικα είναι τοποθετημένος στον αιγιαλό. Τα σπίτια και οι επιχειρήσεις του, αλλά και όλα τα στεγασμένα κτήρια, βρέχονται από τη θάλασσα του Ιονίου.

Μύτικας
Μύτικας

Η είσοδος ενός πλακόστρωτου δρόμου συνδέεται με την είσοδο του χωριού, με το λιμάνι. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ιδανική για περιπάτους. Τους θερινούς μήνες απαγορεύεται η έλευση οχημάτων στο δρόμο. Έτσι, τα παιδιά μπορούν να παίζουν ελεύθερα.

Ο Μύτικας αποτέλεσε λιμάνι, το οποίο είχε εμπορικό χαρακτήρα, το οποίο ήταν υπεύθυνο και για τον εφοδιασμό του γειτονικού Καλάμο, αλλά και των γύρω περιοχών. Η φυσική ομορφιά του τον κάνει ξεχωριστό, ενώ αποτελεί προορισμό για τους Ιταλούς. Ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους Έλληνες, οι οποίοι δεν το προτιμούν.

Περιοχές που μπορείτε να επισκεφθείτε και οι οποίες βρίσκονται κοντά στο παραθαλάσσιο χωριό:

Για επίσκεψη κοντά στο Μύτικα, προσφέρονται η περιοχή του Κάλαμου, του Κάστρου, του Σκορπιού, του Μεγανησιού και της Λευκάδας. Οι συγκεκριμένες περιοχές βρίσκονται σε απόσταση μόλις 40′, με μετακίνηση με το αυτοκίνητο, από την περιοχή του Μύτικα.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share