Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Προφήτης Ηλίας: Το υψηλότερο ορθόδοξο ξωκλήσι όλου του κόσμου βρίσκεται στην κορυφή του Ολύμπου και προκαλεί δέος (Video)

Ανάβεις κερί στα 2.803 μέτρα

28 Ιουλίου 2023 15:51
Προφήτης Ηλίας: Το υψηλότερο ορθόδοξο ξωκλήσι όλου του κόσμου βρίσκεται στην κορυφή του Ολύμπου και προκαλεί δέος (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην κορυφή του βουνού των θεών, στον Όλυμπο και σε υψόμετρο 2.803 μέτρων βρίσκεται το υψηλότερο ορθόδοξο ξωκλήσι του κόσμου και προκαλεί δέος.

Μιλάμε για το ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στο οποίο οι πιστοί ανάβουν το κεράκι τους πάνω σε έναν παγετώνα εντός του ναού που δεν λιώνει ποτέ. Με την ευκαιρία, δείτε το μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ στην Λέσβο με την θαυματουργή εικόνα.

Βλέπετε στην κορυφή του Ολύμπου ο χειμώνας είναι μακρύς και σκληρός και τα χιόνια συχνά και πολλά.

Με το βίντεο του Up Stories βίντεο ταξιδέψτε νοερά σε ένα από τα πιο ξεχωριστά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας

Δείτε το βίντεο

Γαλήνιο και κατανυκτικό: Tο «πλωτό» ελληνικό μοναστήρι που προκαλεί δέος

Στην άκρη της Ελλάδας, στις ακριτικές περιοχές, θα συναντήσεις μικρά χωριά και μοναστήρια που ίσα χωράνε δυο ανθρώπους. Παράξενα αξιοθέατα και παραδοσιακούς οικισμούς που έχουν να σου διηγηθούν τη δική τους ιστορία. Κάτι τέτοιο ισχύει και με ένα «πλωτό» ελληνικό μοναστήρι που σου προκαλεί δέος και μόνο που το βλέπεις. Ο λόγος για το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος. Πρόκειται για ένα πραγματικά υπέροχο σκηνικό που σου προκαλεί κατάνυξη και γαλήνη.. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Το ξεχωριστό μοναστήρι του Αγίου Νικολάου αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους και βρίσκεται ουσιαστικά πάνω σε δυο μικρά νησάκια στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος, στον νομό Ξάνθης. Από εκεί μπορείς να θαυμάσεις την υπέροχη θέα προς το Θρακικό πέλαγος όντας σε ένα περιβάλλον γεμάτο γαλήνη και ηρεμία. Και αν κοιτάξεις γύρω σου θα δεις ένα μαγευτικό τοπίο όπου η φύση είναι στα καλύτερά της. Όποια εποχή κι αν βρεθείς εκεί. Με την ευκαιρία, δείτε το μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ στην Λέσβο με την θαυματουργή εικόνα.

Και πώς να μην σε συνεπάρει το τοπίο; Το Πόρτο Λάγος βρίσκεται στο σημείο όπου η Βιστωνίδα ενώνεται με το Θρακικό πέλαγος και το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό. Είναι ένας μοναδικός συνδυασμός του πράσινου της φύσης και του γαλάζιου της λίμνης. Το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου είναι κυριολεκτικά ένας πλωτός παράδεισος.

Στις 6 Δεκεμβρίου που γιορτάζεται ο Άγιος Νικόλαος το προσκύνημα γεμίζει από πιστούς, απλούς πολίτες, μοναχές και μοναχούς απ’ όλην την Ελλάδα.

Το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου

Πόρτο Λάγος και Λίμνη Βιστωνίδα

Το Πόρτο Λάγος είναι ένα πολύ ήσυχο και γραφικό λιμανάκι το οποίο εξυπηρετεί βάρκες και ψαροκάικα της περιοχής. Ένα φυσικό ησυχαστήριο που σε ξεκουράζει και σε ταξιδεύει αγναντεύοντας.

Όσον αφορά τη λίμνη Βιστωνίδα η οποία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα και είναι εξίσου ενττυπωσιακή έχοντας συνολική έκταση 45.000 στρέματα. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερούς υγροβιότοπους παγκοσμίως και προστατεύεται από τη σύμβαση Ραμσάρ. Εκεί βρίσκουν καταφύγιο δεκάδες είδη σπάνιων πτηνών ενώ αυτός είναι και ο λόγος που το Δέλτα του Νέστου και η λίμνη Βιστωνίδα εντάσονται στις περιοχές ειδικής προστασίας της ορνιθοπανίδας της Ε.Ε. και στο δίκτυο Natura 2000.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share