Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο κόλπος της Αφροδίτης: Η κρυφή ερωτική παραλία μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας (Video)

Ειδυλλιακό τοπίο που γνωρίζουν ελάχιστοι!

9 Ιουνίου 2023 10:54
Ο κόλπος της Αφροδίτης: Η κρυφή ερωτική παραλία μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καιρός είναι πλέον καλοκαιρινός και δεν είναι λίγοι όσοι αναζητούν μικρές αποδράσεις δίπλα στη θάλασσα. Ποια είναι η κρυφή ερωτική παραλία που βρίσκεται μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας; Γνωρίστε τον κόλπο της Αφροδίτης.

Ο κόλπος της Αφροδίτης, είναι μία από τις «κρυφές» μαγικές παραλίες της Αττικής, ενώ φημίζεται και για το ότι προσελκύει συχνά ερωτευμένα ζευγάρια. Με την ευκαιρία, αυτή είναι η «Πολυνησία» της Ελλάδας.

«Να πας να τραβήξεις την Αφροδίτη. Αυτή ήταν η συμβουλή ενός φίλου που διατηρεί εξοχική κατοικία στο Λαύριο τα τελευταία 30 χρόνια και γνωρίζει την περιοχη όσο ελάχιστοο», αναφέρει στην περιγραφή ενός βίντεο drone στο youtube το κανάλι Up Stories.

«Απλά πέτα στην αρχή διακριτικά μην είναι κανένα ζευγαράκι μέσα και τους αναστατώσεις με προέτρεψε.

Σύμφωνα μάλιστα με την περιγραφή του δεν είναι λίγες οι φορές που κατά τις νυχτερινές ώρες ακούγεται μουσική από την συγκεκριμένη μικροσκοπική παραλία ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τέλος ανάμεσα στις πολλές πληροφορίες που μας έδωσε ο συγκεκριμένος φίλος αυτή που μας κέντρισε το ενδιαφέρον είναι πως μια φορά είχε έρθει μέχρι και φορτηγό με catering στο σημείο καθώς ένας νεαρός είχε επιλέξει την συγκεκριμένη παραλία για να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του.

Αν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε μα γιατί την ονόμασαν Αφροδίτη η απάντηση είναι πολύ απλή. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και έτσι η συγκεκριμένη παραλία πήρε το όνομα της θεάς του Έρωτα κατά την αρχαιότητα», αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο.

Δείτε μαγευτικά πλάνα μέσω drone από τον κόλπο της Αφροδίτης

Απέραντος παράδεισος: Η ελληνική παραλία 2,5 χιλιομέτρων με τα εντυπωσιακά βράχια που θυμίζει κινηματογραφικό σκηνικό

Στο νησί των ερωτευμένων, τη Σαντορίνη, πολλές είναι οι παραλίες που θα σας κλέψουν την καρδιά, μόνο μία όμως θα βρει μια μόνιμη θέση σε αυτήν: Η παραλία Βλυχάδα. Με την ευκαιρία, δείτε το νησί με την καταγάλανη παραλία που νιώθεις σαν να είσαι στην Εδέμ.

Τοπίο απόκοσμο, σαν σεληνιακό, με γκρίζα άμμο από την ηφαιστειακή τέφρα και λευκοκίτρινα ψηλά βράχια να στέκουν ακριβώς από επάνω της, βράχια σμιλεμένα σαν γλυπτά στο πέρασμα των χρόνων από τη διάβρωση, τους ανέμους και τα κύματα. Πολλοί λένε ότι το τοπίο της Βλυχάδας θα μπορούσε να αποτελέσει το τέλειο σκηνικό για κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, εμείς θα σας πούμε ότι έστω και μία φορά στη ζωή σας αξίζει να την επισκεφθείτε και να νιώσετε την αύρα της, κλειδώνοντας τις μαγικές εικόνες που θα αντικρίσετε για πάντα στο μυαλό σας.

Απέραντος παράδεισος: Η παραλία 2,5 χιλιομέτρων με τα εντυπωσιακά βράχια που θυμίζει κινηματογραφικό σκηνικό

Στα νότια του νησιού, σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τα Φηρά και κοντά στον Περίβολο, η μήκους δυόμιση χιλιομέτρων παραλία της Βλυχάδας, παρά τη μνημειώδη ομορφιά της, παραμένει περισσότερο απομονωμένη συγκριτικά με τις άλλες διάσημες παραλίες της Σαντορίνης.

Η μία της άκρη είναι οργανωμένη, με ομπρέλες, ξαπλώστρες κι ένα beach bar, όσο προχωράτε όμως θα βρείτε σίγουρα αρκετό χώρο για να χαρείτε αυτή την πανέμορφη θάλασσα χωρίς να είστε κολλητά με τους διπλανούς, ενώ σε κάποιο σημείο της βρίσκουν καταφύγιο και όσοι προτιμούν να κάνουν μπάνιο χωρίς το μαγιό τους.

Με βότσαλο να ανακατεύεται σε κάποια σημεία με την άμμο, η Βλυχάδα έχει βαθιά και ζεστά, πεντακάθαρα νερά, τα οποία, ευτυχώς για μερικούς και δυστυχώς για κάποιους άλλους, σηκώνουν μεγάλα κύματα όταν φυσάει νοτιάς. Πολύ κοντά υπάρχει κι ένα λιμανάκι όπου δένουν ιδιωτικά σκάφη, αλλά και το χωριό της Βλυχάδας, με αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία εάν θέλετε να βλέπετε αυτή την ομορφιά κάθε πρωί που ξυπνάτε, όπως επίσης και ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι και παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Το καλό οδικό δίκτυο κάνει εύκολη την πρόσβασή σας με αυτοκίνητο ή μηχανάκι στη Βλυχάδα. Από τα Φηρά θα πάρετε το δρόμο για το Ακρωτήρι και ύστερα από περίπου 10 χιλιόμετρα, αφού περάσετε τη στροφή για Ακρωτήρι, θα στρίψετε με κατεύθυνση τη Βλυχάδα.

Ξέρατε για τη Βλυχάδα ότι… Ύστερα από προσφυγή της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας μέσα στα βράχια της Βλυχάδας;

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share