Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βούλιαξε το τριήμερο: Το νησί με το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα σαρώνει και φέτος!

Δεν βλέπαμε κάτι άλλο στα stories στο feed μας

8 Ιουνίου 2023 07:24
Βούλιαξε το τριήμερο: Το νησί με το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα σαρώνει και φέτος!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, όλοι συζητούν γι’ αυτό το νησί. Όλοι επιλέγουν να το επισκεφτούν. Τα τριήμερα του θέρους είναι για Κυκλάδες, για νησιά που δεν απέχουν πάνω από 3-4 ώρες και η Σίφνος είναι μια τέτοια περίπτωση.

Όποιον και να ρωτήσεις, θα σου πει δύο πράγματα για τη Σίφνο. Πρώτον, ότι από τα κυκλαδίτικα νησιά είναι από τα λίγα που έχει κρατήσει τον χαρακτήρα του και έχει μια πιο cozy αίσθηση, είναι πιο χωριόνησο. Και δεύτερον, ως προέκταση του πρώτου, έχει το καλύτερο φαγητό στις Κυκλάδες. Κοντράρεται με τη Σύρο, αλλά η Σίφνος, λέμε εμείς, υπερτερεί.

Και φαίνεται πως με εμάς συμφωνούν και αυτοί που την ζουν και φέτος. Η Ν. και ο Κ. που βρέθηκαν στο νησί το τριήμερο είχαν επίσης ακούσει τα καλύτερα για το φαγητό και όντας δύο άτομα που έχουν γυρίσει τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, η Ν. έχει και σπίτι στα Κουφονήσια, άρα είναι αξιόπιστη διπλά, επιβεβαιώνουν πως η Σίφνος είναι η γαστρονομική αρχόντισσα.

Δείτε επίσης: 3 κυκλαδίτικα νησιά ιδιαίτερα δημοφιλή σε Αμερικάνους και Καναδούς!

Αυτή η υπεροχή της δεν βασίζεται στην πληθώρα. Δεν είναι ότι έχεις 10-15 μαγαζιά για να διαλέξεις. Είναι μάλλον 5-6 σε όλο το νησί. Κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να είσαι προετοιμασμένος σε πιο γεμάτες περιόδους, όπως τέλη Ιούλη ή Αύγουστο, ότι θα τα βρεις τα ζόρια σου.

Δεν ξέρω αν η ποιότητα των πιάτων πέφτει ανάλογα με τον κόσμο, όπως είθισται να συμβαίνει σε κάθε τι εμπορικό, αλλά κάτι τέτοιο δεν μου το έχουν αναφέρει όσοι γνωστοί που βρέθηκαν στη Σίφνο φέτος ή τα τελευταία χρόνια.

Η Σίφνος έχει 3 βασικές παραλίες όπου μαζεύεται ο κόσμος και 2 πιο «άθικτες». Γλυκός, Πλατύς Γιαλός (πάντα θα αναρωτιέμαι πόσοι πλατείς γιαλοί υπάρχουν στα νησιά), Φυκιάδα, Χερρόνησος και Καμάρες. Κι είναι όλες τους προσβάσιμες χωρίς την ταλαιπωρία που θα συναντήσεις στη Φολέγανδρο για παράδειγμα. Εντάξει, η Φυκιάδα την έχει την ψιλοταλαιπωρία της.

Πριν κάνεις τα μπάνια σου, εννοείται πως θα περάσεις μια βόλτα από το Κίτρινο Ποδήλατο και το Veggeraki για να φας γλυκό και να πιεις καφέ. Ή μπορείς να πας μετά το μπάνιο για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα μαζί με κάποια ωραία πάστα.

Για φαγητό θα πας σίγουρα στο Περιβόλι που είναι το πρώτο που προτείνουν όλοι οι γνωρίζοντες από το νησί.

Ακολουθούν το Mamma Mia για ιταλικό (μου είπαν τα καλύτερα για την πουτανέσκα και την παναρισμένη κοτολέτα), το Ωμέγα 3 (για ψάρια στον Πλατύ Γιαλό), όπου κυριαρχεί γευστικά το φιλέτο ροφού με τσιμιτσούρι φυκιών και σπαράγγια θάλασσας και το στιφάδο χταποδιού με το ρεβύθι Σίφνου, και το Μωσαϊκό που φημίζεται για τους μεζέδες όπως πατάτες με τζίντζερ και εστραγκόν, ρεβυθοκεφτέδες, θαλασσινό κριθαρότο στο πήλινο και σκιουφιχτά με λιαστή ντομάτα και κάπαρη.

Μετά, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Κουβανό για ποτό, με τον τύπο που έχει αυτό το κάτι σαν μπαρ να είναι μασκότ του νησιού και να έχει γνωριστεί με όποιον πατάει το πόδι του εδώ.

Αυτά τα ολίγα για τη Σίφνο από τις πληροφορίες που μας έδωσαν οι αγαπητοί φίλοι, ίσως όταν την επισκεφτούμε, η Σίφνος να είναι ακόμα πιο ελκυστική για εμάς. Όσοι έχετε πάει, σίγουρα θα ξαναπάτε και θα ξαναπάτε.

Πηγή: menshouse.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share