Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023

Αυτό είναι το πιο μυστηριώδες νησί της Ελλάδας - Τα αινιγματικά μηνύματα στα βράχια (Video)

Η ιστορία που έχει το νησί

6 Ιουνίου 2023 07:48
Αυτό είναι το πιο μυστηριώδες νησί της Ελλάδας - Τα αινιγματικά μηνύματα στα βράχια (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το νησί Πρώτη βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, στα ανοιχτά του χωριού Μαραθόπολη ή Μάραθος του δήμου Τριφυλίας. Έχει έκταση 3 τ.χλμ. και, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, έχει πραγματικό πληθυσμό τέσσερις κατοίκους. Ίσως είναι το πιο μυστηριώδες νησί της Ελλάδας, αν αναλογιστεί κανείς τα αινιγματικά μηνύματα που υπάρχουν στα βράχια.

Η νήσος Πρώτη, υπαγόμενη παλαιότερα στην Επαρχία και σήμερα περιοχή Τριφυλίας, βρίσκεται σε απόσταση 2 περίπου ναυτικών μιλίων ή 3.702 μέτρων απέναντι από το λιμενικό καταφύγιο της Μαραθόπολης. Την ίδια στιγμή αυτό είναι το ελληνικό νησί που διαφημίζεται παντού φέτος.

Η ιστορία που έχει το νησί

Η «Νήσος Πρώτη» μνημονεύεται από τον Θουκυδίδη γιατί εκεί, το 7ο έτος του Πελοποννησιακού πολέμου (425 – 424 π.Χ.) στάθμευσε προσωρινά, λόγω τρικυμίας, ο αθηναϊκός στόλος (αθηναϊκή μοίρα) του Δημοσθένη, επανακάμπτοντας από τη Ζάκυνθο και συνεχίζοντας προς την Πύλο, όπου πλησίον αυτής, στη νήσο Σφακτηρία, πολιόρκησε τους συγκεντρωμένους εκεί Σπαρτιάτες (Θουκυδίδη Δ΄ 13). Αναφορές για αυτήν υπάρχουν και από το Στράβωνα και άλλους αρχαίους συγγραφείς.

Σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις αποτελούσε στο παρελθόν καταφύγιο ναυτικών, λημέρι Πειρατών, Κουρσάρων Σαρακηνών που έκρυβαν εκεί και τους θησαυρούς τους.

Πιο συγκεκριμένα ο θησαυρός αυτός είχε κρυφτεί από πειρατές στο μακρινό παρελθόν και μάλιστα υπήρχε και χάρτης που περιείχε λεπτομέρειες για την εύρεση του. Η φαντασία καμία φορά δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα…

Σε έναν από τους μικρούς του κόλπους βρίσκονται εδώ και χιλιάδες χρόνια τώρα μυστηριώδεις μηνύματα χαραγμένα επάνω στους βράχους.

Κάποιοι ισχυρίζονται πως πρόκειται για σημειώσεις που αφορούν έναν τεράστιο πειρατικό θησαυρό. Άλλοι πως πρόκειται για μηνύματα που σκάλιζαν πριν από χιλιάδες χρόνια ναυτικοί προκειμένου να έχουν καλές θάλασσες και τέλος κάποιοι μιλάνε για μεταφυσικά μηνύματα αγνώστου προελεύσεως.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share