Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ένας επίγειος παράδεισος στην Αττική: Το ειδυλλιακό τοπίο με τους καταρράκτες μία ανάσα από την πρωτεύουσα που θα σου πάρει το μυαλό

Ιδανικό για μονοήμερη εκδρομή

5 Ιουνίου 2023 19:21
Ένας επίγειος παράδεισος στην Αττική: Το ειδυλλιακό τοπίο με τους καταρράκτες μία ανάσα από την πρωτεύουσα που θα σου πάρει το μυαλό
Από Ανθή Κουρεντζή

Ακόμη κι αν δεν κάνεις μια απόδραση μακριά από την Αθήνα, η Αττική σου προσφέρει πολλές ευκαιρίες για μονοήμερες αποδράσεις, ιδανικά το σαββατοκύριακο ή και τις καθημερινές, αν έχεις χρόνο και διάθεση. Υπάρχουν και μερικές γωνιές που σίγουρα σου κλέβουν την καρδιά και τις επισκέπτεσαι ξανά και ξανά. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο καταρράκτης της Αττικής ο οποίος είναι ό,τι πρέπει για μονοήμερη ιδιαίτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Μιλάμε, φυσικά, για τον καταρράκτη Βαλανάρη στην Πεντέλη που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει φήμη και όλο και περισσότερους επισκέπτες, και όχι άδικα. Με την ευκαιρία, δείτε το πανέμορφο μέρος 45' από την Αθήνα ιδανικό για μονοήμερη εκδρομή.

Καταρράκτης Βαλανάρη: Ο καταρράκτης της Αττικής για μονοήμερη εκδρομή

Στην Πεντέλη, λοιπόν, θα βρεις μια από τις μικρές αλλά ταυτόχρονα μεγάλες οάσεις της Αττικής. Το ρέμα στο οποίο βρίσκεται ο καταρράκτης Βαλανάρη θα ακούσεις να το αποκαλούν και λυκόρεμα. Πρόκειται για ένα σημείο στο Ντράφι της Πεντέλης που είναι ό,τι πρέπει για περπάτημα και χαλάρωση δίπλα στα τρεχούμενα νερά. Ένας επίγειος παράδεισος, πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι φαντάζεσαι.

Ένας επίγειος παράδεισος μέσα στην Αθήνα: Το ειδυλλιακό τοπίο με τους καταρράκτες μία ανάσα από την πρωτεύουσα που θα σου πάρει το μυαλό

Το ρέμα στο οποίο βρίσκεται ο καταρράκτης διαθέτει νερό όλο τον χρόνο, ενώ ανάλογα με τις βροχές της κάθε περιόδου ο καταρράκτης αλλάζει μορφή. Όταν, τελικά, τα νερά λιγοστεύουν δημιουργούνται δύο δίδυμοι καταρράκτες.

Γιατί ονομάζεται Βαλανάρης;

Το όνομά του το πήρε από το δάσος των βελανιδιών που κυριαρχούσε κάποτε στους γύρω λόφους. Το ρέμα του Βαλάναρη ξεκινά στην πραγματικότητα από τα υψώματα της Μαυρηνόρας στη νότια Πεντέλη, κινείται αρχικά νότια και στη συνέχεια φεύγει ανατολικά όπου δημιουργεί το ρέμα της Ραφήνας σε μια διαδρομή 16 περίπου χιλιομέτρων.

Η Πεντέλη είναι ιδανικός προορισμός, αν θες να κάνεις μια σύντομη βόλτα εντός Αττικής, χωρίς να ξοδέψεις πολύ χρόνο και καύσιμα. Είναι ιδανικά για βόλτα, πεζοπορία και χαλαρό καφέ στην πλατεία κάτω από τον ήλιο. Φυσικά στην Πεντέλη βρίσκεται και η περίφημη σπηλιά του Νταβέλη που είναι γεμάτη θρύλους και μυστήρια. Αν βρεθείς για βόλτα στην περιοχή, μην παραλείψεις να κάνεις μια βόλτα και στο εκκλησάκι στην Πεντέλη που έχει θέα την Αθήνα… στο πιάτο. Ένα σημείο που δεν είναι γνωστό σε πολλούς και όμως θα σε εντυπωσιάσει.

Ένας επίγειος παράδεισος μέσα στην Αθήνα: Το ειδυλλιακό τοπίο με τους καταρράκτες μία ανάσα από την πρωτεύουσα που θα σου πάρει το μυαλό

Ο καταρράκτης Βαλανάρη είναι μόνο η αφορμή για να ξεκινήσεις μια βόλτα στο βουνό της Αττικής που θα σε γεμίσει όμορφες εικόνες και εμπειρίες.

Από 5 εως 40 ευρώ: Πόσο κοστίζουν οι βουτιές σε τρεις οργανωμένες παραλίες της Αττικής!

Τρεις παραλίες της Αττικής κοντά στο κέντρο ήδη υποδέχονται τους πρώτους λουόμενους.

Και μπορεί ο καιρός τα μεσημέρια να μας τα χαλάει, ωστόσο τις ώρες της ημέρες με την ηλιοφάνεια οι παραλίες της Αττικής είναι γεμάτες.

Η ΕΡΤ και η Άντζυ Κούκη, παρουσιάζει τις τιμές σε τρεις οργανωμένες παραλίες της Αττικής. Πόσο θα κοστίσει μια βουτιά για μια οικογένεια στις οργανωμένες παραλίες, τι κοστίζει η είσοδος για μία οικογένεια και πόσο ανεβαίνουν οι τιμές το Σαββατοκύριακο.

Δείτε επίσης: 8 μυστικές και φανερές παραλίες στην Αττική για απίθανες βουτιές

Για μπάνιο στην παραλία Αλίμου

Η παραλία Αλίμου είναι κοντά στο κέντρο της Αθήνας και υπάρχει άνετη πρόσβαση με το τραμ. Η είσοδος στην παραλία του Αλίμου είναι στα 6 ευρώ και 2 ευρώ η ξαπλώστρα τις καθημερινές ενώ τα Σαββατοκύριακα ανέρχεται στα 8 ευρώ. Για την ξαπλώστρα το μειωμένο εισιτήριο είναι στα 3 ευρώ, ενώ δωρεάν είσοδος είναι για τους δημότες.

Από 5 εως 40 ευρώ: Πόσο κοστίζουν οι βουτιές σε τρεις οργανωμένες παραλίες της Αττικής

Βουτιές στην παραλία της Βουλιαγμένης

Στην οργανωμένη παραλία της Βουλιαγμένης η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ το άτομο και το μειωμένο εισιτήριο στα 5 ευρώ, ενώ ελεύθερη είναι η είσοδος για παιδιά έως 5 ετών και ΑμΕΑ. Το κόστος για τις ξαπλώστρες τις καθημερινές είναι 20 – 30 ευρώ ενώ το Σαββατοκύριακο φτάνει και 40 ευρώ, αναλόγως τη θέση που θέλει κάποιος στην παραλία, πόσο κοντά θα βρίσκεται στο κύμα. Μάλιστα ένας καφές στην παραλία της Βουλιαγμένης κοστίζει 4 ευρώ, ένας χυμός ανάμεικτος στα 6,5 ευρώ και ένα κλαμπ σάντουιτς στα 15 ευρώ.

Από 5 εως 40 ευρώ: Πόσο κοστίζουν οι βουτιές σε τρεις οργανωμένες παραλίες της Αττικής

Μπάνιο στο Καβούρι

Σε μια άλλη δημοφιλή παραλία της Αθήνας, στο Καβούρι, το κόστος για το σετ ξαπλώστρας για τα δύο άτομα φτάνει τα 14 ευρώ. Από κει και έπειτα 3 ευρώ κοστίζει ο καφές, 3 ευρώ μια μπάλα παγωτό και 4 ευρώ η γρανίτα.

Από 5 εως 40 ευρώ: Πόσο κοστίζουν οι βουτιές σε τρεις οργανωμένες παραλίες της Αττικής

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share