Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Παραδεισένια» νερά: 3 παραλίες με... αέρα νησιού δίπλα στην Αθήνα!

Αυστηρά για... ερωτευμένους!

27 Μαΐου 2023 08:18
«Παραδεισένια» νερά: 3 παραλίες με... αέρα νησιού δίπλα στην Αθήνα!
Από Κυριάκος Μελλίδης

Έως και τους 28 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει το Σαββατοκύριακο (27-28/5) ο υδράργυρος, κάτι που σημαίνει ότι οι κοντινές στην Αθήνα παραλίες θα γεμίσουν από κόσμο. Αν αναζητάτε παραλίες με κρυστάλλινα νερά και όμορφη ακτή που να θυμίζει νησί, θα πρέπει να το ψάξετε λίγο περισσότερο.

Παραλίες Αττικής: Οι 3 κορυφαίες επιλογές

Παραλία Λεγραινά - ΚΑΠΕ

Σε απόσταση κάτι παραπάνω από μια ώρα από το κέντρο της Αθήνας, η παραλία ΚΑΠΕ Σουνίου βρίσκεται λίγο πριν από την παραλία των Λεγραινών. Για να την προσεγγίσετε, θα κάνετε μια πολύ ωραία παραθαλάσσια διαδρομή στην λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου. Παλαιότερα ήταν ένα από τα καλά φυλαγμένα των ντόπιων, ωστόσο πλέον έχει γίνει μεγάλος πόλος έλξης για τους Αθηναίους, επειδή θυμίζει πολύ έντονα τις παραλίες που βλέπουμε στα κυκλαδίτικα νησιά.

Θα χρειαστεί να κάνετε μια μικρή διαδρομή με τα πόδια, καθώς και να κατεβείτε 99 σκαλάκια, ωστόσο σύντομα θα ξεχάσετε την όποια μικρή ταλαιπωρία, καθώς θα αντικρίσετε μια ανοργάνωτη «όαση», με πεντακάθαρα νερά και υπέροχη αμμουδιά. Λίγο πριν κατεβείτε τα σκαλιά, θα βρείτε μια μικρή καντίνα, από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα.

Παραλία «Ερωτοσπηλιά»

Ένας μικροσκοπικός, απάνεμος κολπίσκος σας περιμένει δίπλα στον όμορφο οικισμό του Πόρτο Ράφτη, γνωστός ως «λιμανάκι των ερωτευμένων» ή αλλιώς «Ερωτοσπηλιά». Πρόκειται για έναν λιλιπούτειο παράδεισο που δεν γνωρίζουν πολλοί, αλλά το μικρό του μέγεθος έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζει πολύ γρήγορα.

Φυσικά, το τοπίο είναι άκρως ρομαντικό (εξ’ ου και το όνομα), ενώ τα βράχια που περικλείουν τη μικροσκοπική παραλία και λειτουργούν και ως «φυσικοί βατήρες» εξασφαλίζουν πως παραμένει προστατευμένη από τους δυνατούς ανέμους. Η ακρογιαλιά καλύπτεται κυρίως από λευκό χαλίκι και τα νερά βαθιά. Στην παραλία λειτουργούν ορισμένες καντίνες, αλλά παραμένει ως επί το πλείστον, ανοργάνωτη.

Παραλία Λιμανάκια

Πεντακάθαρα, σχεδόν διάφανα γαλαζοπράσινα νερά και μια παραλία όπου τα βράχια σχηματίζουν σκάλες πάνω στις οποίες μπορείτε να απλώσετε την πετσέτα σας, αυτή η ακρογιαλιά είναι ό,τι πρέπει για βουτιές. Τα λιμανάκια μπορεί να βρίσκονται λιγότερο από μια ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, ωστόσο θυμίζουν τις διάσημες παραλίες της Ύδρας.

Ο κόσμος που συγκεντρώνεται είναι αρκετά νεαρός σε ηλικία (ίσως επειδή υπάρχει στην παραλία πρόσβαση και μέσω των λεωφορείων του ΟΑΣΑ) και στην τοποθεσία λειτουργεί και ένα αρκετά «ζωηρό» beach bar, όπου παίζει αρκετά δυνατή μουσική. Επομένως, αν και πανέμορφη, η εν λόγω παραλία δεν ενδείκνυται για εκείνους που αναζητούν κάτι πιο χαλαρό.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share