Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μόλις 2 ώρες απο την Αθήνα, δεν έχει δρόμους αλλά κανάλια: Η «Βενετία» της Ελλάδας εντυπωσιάζει γεμάτη βίλες, σκάφη, πισίνες

Παράδεισος! Που βρίσκεται;

25 Μαΐου 2023 11:02
Μόλις 2 ώρες απο την Αθήνα, δεν έχει δρόμους αλλά κανάλια: Η «Βενετία» της Ελλάδας εντυπωσιάζει γεμάτη βίλες, σκάφη, πισίνες
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Εάν το μεγαλύτερο όνειρο σας είναι να ταξιδέψετε στο όμορφο Μαϊάμι και στα γραφικά κανάλια της Βενετίας, δεν χρειάζεται να βγείτε στο εξωτερικό, καθώς βρήκαμε ένα σημείο στην Ελλάδα που είναι ακριβώς έτσι.

Πόρτο Ύδρα: Το Μαϊάμι της Ελλάδας

Τεχνητά κανάλια διατρέχουν τις πίσω αυλές των σπιτιών, όπου οι ιδιοκτήτες πηγαίνουν όχι με το αυτοκίνητο αλλά με το σκάφος τους, ενώ μεγάλοι φοίνικες και εξωτικά φυτά, πισίνες, γήπεδα τένις και μια απέραντη παραλία συνθέτουν το όλο σκηνικό.

Δείτε ακόμα: Βόλτα στο Πόρτο Ράφτη: Μια ανάσα δροσιάς δίπλα στην Αθήνα! 3 cafe bar που θα σας μείνουν αξέχασατα!

Ο λόγος για τον οικισμό Πόρτο Υδρα, που είναι γνωστός και ως «Βενετία του Αργοσαρωνικού». Ο οικισμός, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή/ακτή που ξεκινά από τον Γαλατά και τελειώνει στο Πόρτο Χέλι, ξεκίνησε να χτίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και συνεχίζει να επεκτείνεται ακόμα και σήμερα.

Ο οικισμός αποτελεί το όραμα του Νίκου Κωνσταντινίδη, ο οποίος μετέτρεψε έναν τόπο χωρίς ιδιαίτερο φυσικό κάλλος σε επίγειο παράδεισο, με τα μοναδικά στον ελλαδικό χώρο κανάλια να διασχίζουν τον οικισμό. Σήμερα στον οικισμό υπάρχουν πάνω από 500 βίλες σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share