Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Value for money απόδραση: 3 οικονομικά ελληνικά νησιά για να ταξιδέψεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Oικονομικές διακοπές χωρίς περιορισμό

22 Μαΐου 2023 17:31
Value for money απόδραση: 3 οικονομικά ελληνικά νησιά για να ταξιδέψεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Από Ανθή Κουρεντζή

Το φετινό καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και το μόνο σίγουρο είναι, πως ήδη φαντάζεσαι και ονειρεύεσαι τις διακοπές σε κάποιο από τα υπέροχα ελληνικά νησιά μας. Με την ευκαιρία, δείτε την ιδιαίτερη και μαγευτική παραλία της Σερίφου.

Αν ακόμα δεν έχεις αποφασίσεις πού θα πας με την παρέα σου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, λόγω κόστους, εμείς σου έχουμε την λύση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καθίσεις αναπαυτικά στον καναπέ σου, να πιάσεις χαρτί και μολύβι και να διαβάσεις πολύ προσεκτικά όλες τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε για εσένα.

Οικονομικές διακοπές; Κι όμως γίνεται!

Κύθνος

Η Κύθνος, που βρίσκεται ανάμεσα στην Κέα και την Σέριφο, το νησί της απλότητας και της φιλοξενίας, όπως χαρακτηρίζεται, αποτελεί την ιδανική επιλογή οικονομικών διακοπών και το μόνο βέβαιο είναι πως όχι μόνο θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη σου, αλλά θα θες να το επισκέπτεσαι ξανά και ξανά. Κυκλαδίτικα μονοπάτια, κατάλευκοι οικισμοί, μαγευτικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, beach bars, εκπληκτικό φαγητό και πολυτελή καταλύματα που κυμαίνονται σε λογικές τιμές, συνθέτουν ένα δελεαστικό πακέτο για τους νεαρούς, και όχι μόνο, ταξιδιώτες! Αξίζει να αναφερθεί, πως απέχει 3 ώρες από το λιμάνι του Πειραιά και μόλις 1 ώρα και 40 λεπτά από το λιμάνι του Λαυρίου, καθιστώντας το προσιτό και για εσένα που δεν αντέχεις τα πολύωρα ταξίδια με το καράβι.

Value for money απόδραση: 3 οικονομικά ελληνικά νησιά για να ταξιδέψεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σέριφος

Η Σέριφος απέχει μόλις 2 ώρες από το λιμάνι του Πειραιά έχει μια απαράμιλλη γοητεία και σίγουρα θα σε μαγνητίσει από το πρώτο λεπτό της άφιξής σου. Η μορφολογία της είναι τέτοια, που οι παραλίες της είναι πολλές και ποικίλες, καλύπτοντας όλα τα γούστα. Παράλληλα, η φυσική της ομορφιά απογειώνεται με τα παραδοσιακά λευκά σπιτάκια με τα γαλάζια παράθυρα, ενώ δεν προσφέρεται μόνο για χαλάρωση, αλλά και για περιπετειώδεις δραστηριότητες, όπως είναι η πεζοπορία, η αναρρίχηση, η ποδηλασία βουνού, οι καταδύσεις και τα θαλάσσια sports.

Άνδρος

Η Άνδρος το βορειότερο νησί των Κυκλάδων με την πλούσια ναυτική παράδοση, διαφέρει από τα υπόλοιπα κυκλαδονήσια, ενώ εντυπωσιάζει εξαιτίας της πλούσιας βλάστησης και των άφθονων νερών του. Η Χώρα του νησιού ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική των κτισμάτων της, με τα μεσαιωνικά νεοκλασικά και τις ευρύχωρες πλατείες να κυριαρχούν, ενώ οι επιβλητικοί ναοί και τα μουσεία της συνθέτουν ένα συγκλονιστικό σκηνικό, που δε θα σε αφήσει ασυγκίνητη!

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και εμείς δεν μπορούμε, παρά να ανυπομονούμε και να περιμένουμε καρτερικά για τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, τις νέες εμπειρίες, αλλά και τις διασκεδαστικές εξορμήσεις, που θα πραγματοποιήσουμε μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Γιατί οι low budget προορισμοί είναι πολλοί και μας περιμένουν να τους ανακαλύψουμε!

Παράδεισος επί Γης: Το ελληνικό νησί με την γαλαζοπράσινη θάλασσα όπου τα δέντρα «καθρεφτίζονται» στο νερό

Παραλίες μικρές ή μεγαλύτερες, με άμμο ή βότσαλο, περισσότερο ή λιγότερο πράσινο. Αυτές είναι οι ελληνικές παραλίες που συνθέτουν την νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα. Άλλες είναι περισσότερο διάσημες και άλλες κρυφά διαμάντια που περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Μια τέτοια περίπτωση έχει η Σκόπελος, καθώς πρόκειται για μια παραλία που έχει γαλαζοπράσινα νερά και δέντρα που φτάνουν ακόμη και ως τη θάλασσα. Είναι η παραλία Πάνορμος που πραγματικά σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό είτε την βλέπεις από φωτογραφίες είτε αν είσαι τυχερός και κολυμπήσεις στα νερά της.

Η Σκόπελος, εξάλλου, είναι ένα νησί για διακοπές σε ένα καταπράσινο και γαλήνιο περιβάλλον, που έχει αναγνωριστεί σε διεθνές επίπεδο. Δεν αποτελεί τον εντελώς τουριστικό προορισμό και είναι ιδανική για οικογένειες και τους τύπους των ταξιδιωτών που θέλουν χαλαρούς ρυθμούς.

Παράδεισος επί Γης: Το ελληνικό νησί με την γαλαζοπράσινη θάλασσα όπου τα δέντρα «καθρεφτίζονται» στο νερό

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share