Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Παράδεισος επί Γης: Το ελληνικό νησί με την γαλαζοπράσινη θάλασσα όπου τα δέντρα «καθρεφτίζονται» στο νερό

Ένα ειδυλλιακό τοπίο που θα σας κερδίσει με την πρώτη ματιά

21 Μαΐου 2023 17:49
Παράδεισος επί Γης: Το ελληνικό νησί με την γαλαζοπράσινη θάλασσα όπου τα δέντρα «καθρεφτίζονται» στο νερό
Από Ανθή Κουρεντζή

Παραλίες μικρές ή μεγαλύτερες, με άμμο ή βότσαλο, περισσότερο ή λιγότερο πράσινο. Αυτές είναι οι ελληνικές παραλίες που συνθέτουν την νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα. Άλλες είναι περισσότερο διάσημες και άλλες κρυφά διαμάντια που περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Μια τέτοια περίπτωση έχει η Σκόπελος, καθώς πρόκειται για μια παραλία που έχει γαλαζοπράσινα νερά και δέντρα που φτάνουν ακόμη και ως τη θάλασσα. Είναι η παραλία Πάνορμος που πραγματικά σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό είτε την βλέπεις από φωτογραφίες είτε αν είσαι τυχερός και κολυμπήσεις στα νερά της.

Η Σκόπελος, εξάλλου, είναι ένα νησί για διακοπές σε ένα καταπράσινο και γαλήνιο περιβάλλον, που έχει αναγνωριστεί σε διεθνές επίπεδο. Δεν αποτελεί τον εντελώς τουριστικό προορισμό και είναι ιδανική για οικογένειες και τους τύπους των ταξιδιωτών που θέλουν χαλαρούς ρυθμούς.

Παράδεισος επί Γης: Το ελληνικό νησί με την γαλαζοπράσινη θάλασσα όπου τα δέντρα «καθρεφτίζονται» στο νερό

Σκόπελος: Η παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα δέντρα που φτάνουν ως τη θάλασσα

Η Σκόπελος διαθέτει, λοιπόν, μια παραλία που είναι ιδανική για να φτάσεις εκεί το πρωί και να μείνεις μέχρι να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα. Μια απλωμένη αμμουδιά με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά στην οποία μπορείς εύκολα να βρεις σκιά κάτω από τα πράσινα δέντρα που δημιουργούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό. Με μια πρώτη ματιά είναι σαν ένας πίνακας ζωγραφικής στον οποίο έχεις καταφέρει να μπεις μέσα. Και σίγουρα δε θες να βγεις.

Ο Πάνορμος σου προσφέρει δύο επιλογές. Είτε να κάτσεις στην οργανωμένη πλευρά της είτε να βάλεις την ομπρέλα και την ψάθα σου στο σημείο που επιθυμίες. Δεν θεωρείται τυχαία μια από τις πιο γνωστές και μεγαλύτερες παραλίες που έχει η Σκόπελος. Το χαρακτηριστικό της είναι το παραδεισένιο σημείο της μέσα στο πράσινο. Πολύ κοντά στην παραλία που έχει η Σκόπελος για καμάρι της, μπορείς να βρεις εστιατόρια, καταλύματα και άλλα μαγαζιά.

Μικρός παράδεισος ανάμεσα σε Αιγαίο και Ιόνιο - Το νησί όπου ο χρόνος «σταματά»!

Τα Κύθηρα, γνωστά και με την παλαιότερη ενετική ονομασία Τσιρίγο (Cerigo), είναι νησί το οποίο βρίσκεται στη Νότιο Ελλάδα, στα νότια της Πελοποννήσου και νοτιότερα της Ελαφόνησου και του κάβο Μαλιά. Ο Πλάτωνας αναφέρει ότι κατά τη μυθολογία ήταν το νησί της θεάς Ουρανίας Αφροδίτης (την οποία ξεχωρίζει από την Αφροδίτη Πάνδημο) και του Έρωτα.

Αξιοθέατα

Παραλία στα Κύθηρα

  • Στο νησί υπάρχει ένα μεγάλο πλήθος από αξιοθέατα με κυριότερο τα πολυάριθμα και διάσπαρτα σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο, παραδοσιακά χωριά και το λοφώδες τοπίο. Υπάρχουν πολλά βυζαντινά και ενετικά μνημεία και μερικά αγγλικά. Τα κυριότερα αξιοθέατα είναι:
  • Η Χώρα με τα παραδοσιακά στενά, την αρχιτεκτονική της και το κάστρο της. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.
  • Το Καψάλι, το λιμάνι της Χώρας με τους δίδυμους κόλπους, το κέντρο της διασκέδασης στο νησί. Απέναντι απ' το Καψάλι βρίσκεται η βραχονησίδα Αυγό ή Χύτρα με επισκέψιμο σπήλαιο.
  • Η Παλαιόχωρα, η ερειπωμένη βυζαντινή πρωτεύουσα του νησιού και η Κακή Λαγκάδα, η έξοδος του μεγάλου φαραγγιού της Παλαιόχωρας νότια της Αγ. Πελαγίας.
  • Ο Μυλοπόταμος, παραδοσιακό χωριό στα δυτικά με τον καταρράκτη της Φόνισσας και την μεσαιωνική Κάτω Χώρα με το Ενετικό κάστρο, το εντυπωσιακό τοπίο και τα συντηρημένα Βυζαντινά εκκλησάκια μέσα στο κάστρο. Τόσο ο Μυλοποτάμος όσο και η Κάτω Χώρα έχουν χαρακτηριστεί παραδοσιακοί οικισμοί.
  • Ο Αβλέμονας, ήσυχο λιμανάκι με μικρό Ενετικό κάστρο.

Παραλία στα Κύθηρα

  • Τα μεσαιωνικά Αρωνιάδικα και η αλληλουχία παραδοσιακών χωριών στο κέντρο του νησιού.
  • Η γέφυρα στο Κατούνι, που κατασκευάστηκε από τους Άγγλους το 1829, και ήταν η μεγαλύτερη στο είδος της στην Ελλάδα.
  • Στο νησί υπάρχει μεγάλο πλήθος από παλαιούς ναούς και μονές από τον 13ο αιώνα και ύστερα. Τρία μοναστήρια, η Παναγία Μυρτιδιώτισσα, προστάτιδα του νησιού, η Αγία Μόνη και η Αγία Ελέσσα βρίσκονται σε αντικρυστές κορυφές βουνών. Σε τρία σημεία υπάρχουν ναοί μέσα σε σπήλαια.
  • Οι κυριότερες παραλίες είναι το Διακόφτι, η Παλαιόπολη, το Καλαδί, οι Όχελες, η Φυρή Άμμος, το Μελιδόνι, το Καψάλι,η Αγία Πελαγία, οι Φούρνοι, ο Χαλκός, η Κομπονάδα,η Πλατιά Άμμος.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share