Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σαν ένα φυσικό «κλιματιστικό»: Η πανέμορφη δροσερή παραλία της Πελοποννήσου που δεν την πιάνει ποτέ ζέστη

Ιδανική για όσους απεχθάνονται τον καύσωνα

15 Μαΐου 2023 13:22
Σαν ένα φυσικό «κλιματιστικό»: Η πανέμορφη δροσερή παραλία της Πελοποννήσου που δεν την πιάνει ποτέ ζέστη
Από Ανθή Κουρεντζή

Πάντα θα υπάρχει μια παραλία της Ελλάδας που δεν έχεις επισκεφθεί ή δεν γνωρίζεις καν την ύπαρξή της. Με τόσο μεγάλη ακτογραμμή και πλήθος νησιών το σίγουρο είναι ότι δεν σε φτάνει το καλοκαίρι για να τις απολαύσεις και πάντα ο Σεπτέμβριος αποτελεί μια καλή ιδέα για απόδραση.

Ιδιαίτερα τις μέρες και κυρίως τα σαββατοκύριακα που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, η απόδραση σε μια παραλία ή ακόμη και ένα σαββατοκύριακο κοντά στη θάλασσα είναι πάντα μια καλή ιδέα. Κάποιες παραλίες, μάλιστα, είναι ιδιαίτερα προνομιούχες μιας και έχουν χαρακτηριστικά που τις κάνουν να ξεχωρίζουν. Μια τέτοια περίπτωση είναι και μια παραλία της Ελλάδας που έχει… φυσικό κλιματιστικό! Ο λόγος για την παραλία Καρακατσάνης στην Αρκαδία στην οποία μπορείς να πας και μονοήμερη. Με την ευκαιρία, δείτε την πολυβραβευμένη «κόκκινη» παραλία των Επτανήσων.

Σαν ένα φυσικό «κλιματιστικό»: Η πανέμορφη δροσερή παραλία της Πελοποννήσου που δεν την πιάνει ποτέ ζέστη

Η παραλία της Ελλάδας με το… φυσικό κλιματιστικό!

Η παραλία Καρακατσάνης στην Αρκαδία είναι μια παραλία στην οποία δε θα καταλάβεις ποτέ ζέστη ακόμη και αν πας μεσημέρι. Βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο από δύο ωρών από την Αθήνα και αποτελεί την ιδανική επιλογή αν η πρόγνωση καιρού δίνει… ζέστη. Πώς γίνεται αυτό; Πρόκειται για την παραλία της Ελλάδας που δεν την πιάνει ζέστη. Η παραλία Καρακατσάνης που έχει το όνομα του αείμνηστου ηθοποιού έχει στην αριστερή της πλευρά μια τεράστια σπηλιά. Σε αυτή τη σπηλιά υπάρχει… ακόμη μια παραλία με λευκή άμμο η οποία σε προστατεύει από τον ήλιο και τον καύσωνα. Την χαρακτηρίζουν επίγειο παράδεισο και όχι άδικα.

Μπαίνοντας μέσα στη σπηλιά διαπιστώνεις πόσο πιο χαμηλά βρίσκεται η θεμοκρασία ενώ παράλληλα έχεις τη θάλασσα μπροστά στα πόδια σου. Μια παραλία με φυσικό κλιματιστικό σε πολύ κοντινή απόσταση από το Άστρος Κυνουρίας. Ένα ιδιαίτερο θαύμα της φύσης που αξίζει να γνωρίσεις από κοντά ακόμη και τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου που η ζέστη καλά κρατεί.

Κατάφυτη με ζαφειρένια νερά: Το ελληνικό νησί με μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του Αιγαίου

Μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Σάμου, εντυπωσιάζει τον επισκέπτη τόσο με τα καταγάλανα νερά της, όσο και με το υπέροχο και κατάφυτο τοπίο ολόγυρά της. Με την ευκαιρία, δείτε την παραλία «διαμάντι» των Κυκλάδων που θα συναντήσεις όλες τις αποχρώσεις του μπλε.

Ο λόγος για την παραλία Ποτάμι, κοντά στο Καρλόβασι, αγαπημένη επιλογή τόσο των κατοίκων του νησιού, όσο και των επισκεπτών του. Τα πολύ καθάρα και καταγάλανα νερά σε συνδυασμό με το μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο ολόγυρά της, καθιστούν την ακρογιαλιά σε αρκετά δημοφιλή επιλογή.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της το γεγονός ότι πάνω από την παραλία υπάρχει ένα μεγάλο φαράγγι, το οποίο σε απόσταση 1 χλμ. με τα πόδια φέρνει τον επισκέπτη στην «αγκαλιά» πολυάριθμων καταρρακτών (πολλοί κάνουν μπάνιο σε αυτούς), σε ένα ξεχασμένο Γενοβέζικο Κάστρο που δεσπόζει στο φαράγγι και στο απόλυτο πράσινο και δροσιά.

Όσοι επισκεφτούν την παραλία αξίζει να παραμείνουν σε αυτή μέχρι την ώρα του ηλιοβασιλέματος, καθώς πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές εικόνες που θα αντικρίσουν στο νησί. Κοντά στην παραλία υπάρχει το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως, ένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής εκκλησάκι στο οποίο λαμβάνουν χώρα πολλοί γάμοι και βαπτίσεις, καθώς η θέα και το τοπίο τριγύρω είναι μοναδικό.

Από εδώ προσεγγίζονται εύκολα και οι παραλίες Μικρό και Μεγάλο Σεϊτάνι, που αποτελούν ακρογιαλιές «σήμα κατατεθέν» της Σάμου.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share