Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

40' από την Αθήνα: Η μαγευτική παραλία με τα κρυστάλλινα νερά που νιώθεις ότι κολυμπάς στις Κυκλάδες

Μία όαση δίπλα σου

11 Μαΐου 2023 14:52
40' από την Αθήνα: Η μαγευτική παραλία με τα κρυστάλλινα νερά που νιώθεις ότι κολυμπάς στις Κυκλάδες
Από Ανθή Κουρεντζή

Ακόμη και σε κοντινή απόσταση από την Αττική, μπορείς να βρεις παραλίες – όνειρο που είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις από την καθημερινότητα. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η γνωστή σε πολλούς παραλία Αλθέα ή Σκαλάκια όπως την αποκαλούν και η οποία βρίσκεται σε απόσταση 40 λεπτών από την Αθήνα. Με την ευκαιρία, δείτε την κατάφυτη παραλία ελληνικού νησιού που θεωρείται μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα.

Μια παραλία που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και μπορείς να την επισκεφθείς ανά πάσα στιγμή χωρίς να το έχεις προγραμματίσει. Αν έχεις τη δυνατότητα, ωστόσο, να βρεθείς εκεί μια καθημερινή, ακόμη καλύτερα για να αποφύγεις τον πολύ κόσμο που συγκεντρώνεται τα Σαββατοκύριακα.

Αλθέα: Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά 40 λεπτά από την Αθήνα

Η Αλθέα ή αλλιώς Σκαλάκια είναι στην πραγματικότητα ένας μικρός και ήρεμος κολπίσκος στην Αττική με πολύ καθαρά νερά αλλά και καθαρή αμμουδιά. Η συγκεκριμένη παραλία θα σε κάνει να πιστεύεις ότι έχεις φύγει από την Αθήνα και βρίσκεσαι ακόμη και στο Ιόνιο. Αυτό οφείλεται, φυσικά, στο χρώμα των νερών της. Ακόμη και όταν συγκεντρώνει πολύ κόσμο, δεν έχει ιδιαίτερη φασαρία και γι’ αυτό το λόγο την χαρακτηρίζουν και ως ησυχαστήριο. Και όχι άδικα. Στην Αλθέα θα βρεις τη δική σου γωνιά στα βοτσαλάκια για να βάλεις την πετσέτα σου και να χαλαρώσεις ακούγοντας τον ήχο από το κύμα.

40' από την Αθήνα: Η μαγευτική παραλία με τα κρυστάλλινα νερά που νιώθεις ότι κολυμπάς στις Κυκλάδες

Είναι μάλιστα μια παραλία που μπορείς να μείνεις ως το ηλιοβασίλεμα μιας και η κοντινή της απόσταση από την Αθήνα βοηθάει στο να μην έχεις άγχος στο πότε θα γυρίσεις.

Πώς θα πας στην Αλθέα

Η πρόσβαση στην Αλθέα δεν είναι καθόλου δύσκολη. Όταν φτάσεις στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Αθηνών – Σουνίου, στα επόμενα μέτρα θα δεις μια πινακίδα που γράφει «Οικισμός Αλθέα». Σχεδόν έφτασες καθώς εκεί στρίβεις. Παρκάρεις το αυτοκίνητο και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατέβεις μερικά σκαλάκια, από τα οποία πήρε και το όνομά της η παραλία. Ο παράδεισος απλώνεται μπροστά σου. Η Αλθέα δεν είναι, όμως, η μοναδική όαση στην Αττική μιας και έχεις επιλογή ανάμεσα σε πολλές πιο γνωστές ή λιγότερο γνωστές παραλίες.

Μια άλλη παραλία εξίσου δημοφιλής με την Αλθέα είναι επίσης η παραλία ΚΑΠΕ αλλά και η παραλία Χαμολιά, εκεί που γαληνεύει η ψυχή σου. Αμμουδιές κοντά στο σπίτι σου που μπορούν να σε βγάλουν στο λεπτό από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Το νησί του Αργοσαρωνικού με τις παραδεισένιες παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά, μιάμιση ώρα από Αθήνα

Απέχει μιάμιση ώρα από την Αθήνα, έχει πολύ οικονομικά ναύλα, παραδεισένιες γαλαζοπράσινες παραλίες και τα πιο θετικά vibes.

Ο λόγος για το Αγκίστρι... το πευκόφυτο νησί του Αργασαρωνικού με έκταση 11,97 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Το νησάκι αυτό είναι ένας ιδανικός προορισμός για μια σύντομή απόδραση από την Αθήνα, καθώς η πολύ κοντινή του απόσταση από Πειραιά, το καθιστά δυνατό.

Το Αγκίστρι έχει μια ομορφιά, μια μαγεία... που θα την διακρίνεις από την πρώτη στιγμή που θα κατέβεις από το πλοίο και θα κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο νησί.

Η ζεστασιά του νησιού και η οικειότητα που θα νιώσεις θα σε καθηλώσουν.

Παράλληλα, ανακαλύψτε το άγνωστο νησάκι με τις δύο λίμνες 30' από την Αθήνα.

Το νησί του Αργοσαρωνικού με τις παραδεισένιες παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά, μιάμιση ώρα από Αθήνα

Δραγονέρα

Στην παραλία της Δραγονέρας, μια από τις πιο γνωστές και όμορφες παραλίες του νησιού, θα συναντήσεις μια καντίνα και μερικές ξαπλώστρες, σε έναν χώρο ζεν και ιδανικό για να απολαύσεις ένα cocktail.

Ωστόσο, αν δεν θες να καθίσεις στις ξαπλώστρες τις καντίνας, μπορείς να επιλέξεις να κάτσεις κάτω από τα δέντρα που δημιουργούν, την καλύτερη και πιο δροσερή σκιά.

Άπλωσε την ψάθα σου, πάρε το βιβλίο σου και απόλαυσε το κάτω από το δέντρο και με θέα την θάλασσα με τα γαλαζοπράσινα νερά.

Η παραλία Δραγονέρα, δίπλα στη οποία στέκει ένα καταπράσινο βουναλάκι, έχει υπέροχα, κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά.

Ωστόσο, θα πρέπει να προσέχεις την ώρα που μπαίνεις στη θάλασσα καθώς έχει πέτρες, ενώ μπορεί να βρεις και αχινούς.

Πάνω από την παραλία έχει ένα δάσος στο οποίο συνήθως θα βρεις ελεύθερους κατασκηνωτές.

Χαλικιάδα

Στη Χαλικιάδα θα συναντήσεις το καταπράσινο δάσος Χαλικιάδας, στο οποίο θα βρεις αρκετούς ελεύθερους κατασκηνωτές και την παραλία της Χαλικιάδας.

Η πρόσβαση στην παραλία της Χαλικιάδας, με τα γαλαζοπράσινα νερά και το λευκό βότσαλο, γίνεται μόνο με τα πόδια μέσω μονοπατιού θα πρέπει να προσέχεις πολύ κατά τη διάρκεια της κατάβασης.

Συγκεκριμένα, ακολουθείς τον παραλιακό δρόμο από Σκάλα με κατεύθυνση προς τα νοτιοανατολικά, περνώντας έπειτα από 200μ την παραλία Σκληρή και καταλήγοντας στον προορισμό σου μέσα από ένα στενό μονοπάτι, 500 περίπου μέτρων.

Να σημειώσουμε, ότι Χαλικιάδα δεν έχει καμία οργάνωση αλλά ούτε και σκιά, γι' αυτό φρόντισε να έχεις νερό, αντηλιακό και καπέλο.

Στην παραλία μπορεί να συναντήσεις και γυμνιστές.

Παραλία Σκάλας

Η παραλία Σκάλας, βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι, είναι οργανωμένη, έχει άμμο και ρηχά νερά και είναι ιδανική για οικογένειες.

Απόνησος: Το ιδιωτικό νησάκι μέσα στο νησάκι

Αν βρεθείς στο Αγκίστρι, μην παραλείψεις να επισκεφτείς την Απόνησο, πρόκειται πραγματικά για ένα παραμυθένιο μέρος.

Η Απόνησος, είναι ένα ιδιωτικό νησάκι, το οποίο αποτελείται από 3 πλευρές, με παραλίες, ξαπλώστρες και καντίνα.

Το παραδεισένιο, εξωτικό αυτό μέρος έχει είσοδο 5 ευρώ, αλλά αξίζει κάθε ευρώ του αυτό το υπέροχο σημείο.

Κάθε παραλία από τις 3 στην Απόνησο, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, γι' αυτό μπορείς να επιλέξεις να καθίσεις και στις 3 μεριές, δεν υπάρχει έξτρα χρέωση για τις ξαπλώστρες, εκτός αν καθίσεις στα ξύλινα "σπιτάκια".

Στην μεσαία από τις 3 παραλίες η πρόσβαση γίνεται από σκαλάκια, αλλά τα νερά στο σημείο είναι μαγικά.

Στην Απόνησο, μπορείς να κάνεις και θαλάσσια σπορ, όπως κανό ή φουσκωτά.

Δραστηριότητες

Ιππασία

Στο Aponisos Horse Riding, που βρίσκεται δίπλα στην Απόνισο, μπορείς να κάνεις μαθήματα ιππασίας ή και ελεύθερη ιππασία αν είσαι έμπειρος.

Ένα στάβλος με πανέμορφα άλογα σε υποδέχεται και ένα μονοπάτι σε περιμένει να το διασχίσεις καβάλα στο άλογο σου.

Το νησί του Αργοσαρωνικού με τις παραδεισένιες παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά, μιάμιση ώρα από Αθήνα

Υπάρχου δύο διαδρομές, μία που κρατάει ένα μισάωρο και κοστίζει 20 ευρώ και μία άλλη που διαρκεί λίγο περισσότερο από μία ώρα και κοστίζει 30 ευρώ.

Ποδηλασία

Το νησί είναι πολύ μικρό και μπορείς να το γυρίσεις εύκολα με ποδήλατο, ενώ τα αυτοκίνητα που θα συναντήσεις είναι ελάχιστα, ωστόσο θέλει προσοχή όσο θα βρίσκεσαι στον δρόμο, γιατί οι άδειοι δρόμοι δεν σημαίνει ότι δεν ελλοχεύουν κινδύνους.

Στο μέσο περίπου του παραλιακού δρόμου, από το Μεγαλοχώρι προς τη Σκάλα, μπορείτε να ενοικιάσετε kayak για να διασκεδάσετε και να αθληθείτε στη θάλασσα.

Καγιάκ

Παράλληλα, στο νησί μπορείς να κάνεις καγιάκ. Το Go kayak Greece προσφέρει εκδρομές με καγιάκ στα γαλαζοπράσινα νερά του Αγκιστρίου με συνοδεία άριστων εκπαιδευμένων οδηγών και εκπαιδευτών της βρετανικής ομοσπονδιάς καγιάκ.

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 3ωρα του, ολοήμερα ή απογευματινά στο ηλιοβασίλεμα.

Παράλληλα, υπάρχει πλήρης εξοπλισμός ασφαλείας, μάσκες για κολύμβηση, ενώ γίνονται και στάσεις για πικ νικ σε παραλίες.

Μαγαζιά που πρέπει να επισκεφτείς

Αλκύονη για φαγητό

Υπέροχο μέρος για φαγητό με θέα θάλασσα, κατάμεστο με δέντρα και πεντανόστιμο φαγητό.

Το νησί του Αργοσαρωνικού με τις παραδεισένιες παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά, μιάμιση ώρα από Αθήνα

Copa Cabana

Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το πρωινό και το brunch στο Copa Cabana, με τα δικά τους χειροποίητα Pancakes, κρέπες, αυγά και πολλά άλλα.

Αγαπημένο πιάτο τα Pancakes, τα οποία πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις.

Σημειώνεται ότι, στο μενού θα βρεις και vegan επιλογές.

Aktaion Boutique

Αν θέλεις να βρεις τα πιο υπέροχα κομμάτια σε ρούχα, τσάντες, κοσμήματα και αξεσουάρ τότε θα πρέπει να κάνεις μια βόλτα από το "Aktaion Beach Boutique".

Πρόκειται για ένα μαγαζί με υπέροχη αισθητική και vibes, το οποίο αξίζει να επισκεφτείς. Παράλληλα, θα έχεις μια πολύ ευγενική εξυπηρέτηση από την ιδιοκτήτρια της Boutique.

Κάστρο Club

Στο Κάστρο, μπορείς να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα, καθώς το μαγαζί βρίσκεται ψηλά. Ο χώρος είναι μαγικός και το πετρόκτιστο μαγαζί καθώς και η διαρρύθμιση θυμίζουν κάστρο.

Γυροκομείον

Για νόστιμα σουβλάκια και vegan επιλογές. Βρίσκεται στη Σκάλα.

Ας ρίξουμε και μια σύντομη ματιά στο νησί:

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share