Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Παραδεισένια ομορφιά στην Κρήτη: Το καθηλωτικό χωριό των Χανίων με παραλίες βγαλμένες από καρ ποστάλ!

Θα σας μείνει αξέχαστο!

27 Απριλίου 2023 14:47
Παραδεισένια ομορφιά στην Κρήτη: Το καθηλωτικό χωριό των Χανίων με παραλίες βγαλμένες από καρ ποστάλ!
Από Κυριάκος Μελλίδης

Βολτάρουμε στο μοναδικό χωριό των Χανίων χωρίς δρόμους που μοιάζει με… πίνακα ζωγραφικής! Σίγουρα γνωρίζετε αυτό το υπέροχο χωριό στα Χανιά της Κρήτης, αφού είναι ένα από τα πιο όμορφα στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα δεν ξέρετε ότι είναι το μοναδικό που δεν έχει δρόμους, γεγονός που προσθέτει επιπλέον πόντους στην ομορφιά του.

Δείτε επίσης: 19+1 πανέμορφα ελληνικά νησιά για διακοπές από 30 ευρώ την μέρα!

Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε το Λουτρό, ένα μικρό ψαροχώρι αλλά με μεγάλη ομορφιά. Το Λουτρό βρίσκεται σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από την πόλη των Χανίων, ένα μοναδικό ησυχαστήριο, ένα πανέμορφο ψαροχώρι που θα το ερωτευτείτε με την πρώτη ματιά. Είναι η γραφικότητά του; Οι φιλόξενοι κάτοικοι;

Λουτρό Χανίων
Λουτρό Χανίων

Τα χρώματα που θυμίζουν αιγαιοπελαγίτικο νησί; Είναι η ηρεμία και η ομορφιά του τόπου; Όλα μαζί συνθέτουν έναν ξεχωριστό πίνακα ζωγραφικής φωλιασμένο στη Χώρα Σφακίων. Παράλληλα δείτε και 8 πανέμορφα νησιά στην Ελλάδα με ως 30 ευρώ την ημέρα για να κάνετε τις διακοπές σας.

Το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνει αμέσως ο επισκέπτης είναι ότι από τον τόπο αυτό απουσιάζουν τα αυτοκίνητα, δεν ακούγοντες κόρνες και γενικά είναι ένα χωριό που για να το απαολαύσεις χρειάζεται να… περπατήσεις. Στη βόλτα σας εδώ θα θαυμάσετε την υπέροχη βοτσαλωτή παραλία, καθώς τα γαλαζοπράσινα νερά της σας καλούν να χαθείτε στην αγκαλιά τους και να μην θέλετε να τα αποχωριστείτε.

Λουτρό Χανίων
Λουτρό Χανίων

Επιπλέον, τα ταβερνάκια και τα μικρά καφενεδάκια θα σας υποδεχτούν με χαμόγελο για να σας προσφέρουν τα τοπικά καλούδια και να σας τρατάρουν ρακί αλλά και την ψαριά της ημέρας. Θα θαυμάσετε τα γραφικά σπίτια, μπλε και λευκά, στο πέρασμά σας και θα πιάσετε την κουβέντα με τους ντόπιους για να μάθετε τις ιστορίες του τόπου.

Στο Λουτρό ήταν κάποτε η αρχαία πόλη του Φοίνικα και το λιμάνι της αρχαίας Ανώπολης. Μετά από χρόνια εκεί έγινε το χειμωνικό λιμάνι της πόλης των Σφακίων. Δεν ήταν τυχαία αυτή η επιλογή καθώς πρόκειται για έναν κλειστό και προφυλαγμένο κόλπο. Αυτός μαζί με το μικρό νησί Φανάρι δημιουργούν ένα φυσικό λιμάνι όπου τα πλοία μπορούν να είναι ασφαλή ακόμη και σε πολύ κακές καιρικές συνθήκες.

Λουτρό Χανίων
Λουτρό Χανίων

Πώς θα φτάσετε στο Λουτρό

Η απόσταση από τα Χανιά είναι περίπου 70 χλμ., ενώ χρειάζεστε 1,5 ώρα περπάτημα από τα Σφακιά. Ο καλύτερος τρόπος βέβαια για να φτάσετε εδώ είναι από τη θάλασσα, καθώς πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια με καραβάκι από τα Σφακιά, διάρκειας μόλις 15 λεπτών. Επιπλέον καραβάκι φεύγει και από τη Σούγια, τη Γαύδο, τη Παλαιόχωρα και την Αγία Ρουμέλη.

Χωριό χωρίς δρόμους Χανιά Λουτρό

Λουτρό Χανίων
Λουτρό Χανίων

Φυσικά, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω, αφού εδώ θα περάσετε μερικές μέρες σε απόλυτη ησυχία, αφού τα αυτοκίνητα απουσιάζουν και οι δρόμοι είναι αυτά τα μικρά στενά σοκάκια για περπάτημα και βόλτα. Το Λουτρό υπόσχεται να σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.

Πηγή: travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share