Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Όρμος του Οδυσσέα»: Η παραλία των Επτανήσων με τα καταγάλανα νερά που ενέπνευσε το έπος του Ομήρου

Ένα ειδυλλιακό τοπίο

24 Απριλίου 2023 12:02
«Όρμος του Οδυσσέα»: Η παραλία των Επτανήσων με τα καταγάλανα νερά που ενέπνευσε το έπος του Ομήρου
Από Ανθή Κουρεντζή

Τα τελευταία χρόνια οι παραλίες της Πάργας αποκτούν όλο και περισσότερους θαυμαστές και φανατικούς επισκέπτες και όχι άδικα. Είναι τα κρυστάλλινα νερά, το καταπράσινο περιβάλλον και το γεγονός ότι μπορείς να τις προσεγγίσεις απλώς παίρνοντας το αυτοκίνητό σου. Μια από τις παραλίες της Πάργας που έχουμε ξεχωρίσει (και όχι μόνο εμείς) είναι ο Όρμος του Οδυσσέα. Μια παραλία με ιδιαίτερο όνομα αλλά και σπάνια ομορφιά. Από αυτές που σίγουρα θα επισκεφθείς και δεύτερη φορά αν κάνεις διακοπές στην περιοχή. Βάλτη στη λίστα σου και θα περάσεις μερικές από τις πιο όμορφες και χαλαρές στιγμές της ζωής σου. Με την ευκαιρία, δείτε την ελληνική παραλία που από τη μία μεριά έχει ζεστά νερά και από την άλλη κρύα.

Παραλίες Πάργας: Ο Όρμος του Οδυσσέα που μαγεύει με τα νερά του

Ο Όρμος του Οδυσσέα είναι μια από τις παραλίες της Πάργας στην Πρέβεζα που έχει κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά τα οποία επίσης είναι και ρηχά. Βρίσκεται πολύ κοντά και συγκεκριμένα ανατολικά της Αμμουδιάς. Μπορείς να πας εκεί είτε με αυτοκίνητο είτε με καραβάκι. Μπορείς να εντοπίσεις εύκολα που βρίσκεται από τους χάρτες της Google. Ο Όρμος του Οδυσσέα είναι στην πραγματικότητα ένας μικρός όρμος με αμμώδη παραλία και θίνες. Τριγύρω μπορείς να δεις ένα μοναδικό τοπίο και ένα πλούσιο δάσος χαλεπίου πεύκης.

Στην συγκεκριμένη παραλία θα βρεις όλα όσα μπορεί να χρειαστείς ενώ υπάρχει αρκετός χώρος για να απλώσεις την πετσέτα σου και να στήσεις την ομπρέλα σου. Το σίγουρο είναι ότι θα χαλαρω΄σεις και θα απολαύσεις τα καθαρά νερά. Η παραλία είναι επίσης πολύ δημοφιλής και για κατασκηνωτές που φτάνουν στην περιοχή.

Όσες μέρες κι αν μείνεις στην Πάργα, το σίγουρο είναι ότι δε θα βαρεθείς. Εκτός από τις κοντινές παραλίες στην Πρέβεζα, μπορείς επίσης να επισκεφθείς και τα Σύβοτα με τις υπέροχες εξωτικές αμμουδιές που μοιάζουν με Καραϊβική. Επιπλέον μια εκδρομή που μένει αξέχαστη σε μικρούς και μεγάλους είναι η εκδρομή στον Αχέροντα. Τα παιδιά θα λατρέψουν τη βαρκάδα στο ποτάμι αλλά και την βόλτα με τα άλογα που γίνεται στην περιοχή.

Σήμα κατατεθέν της Πάργας είναι επίσης και το νησάκι της Παναγίας με το μικρό εκκλησάκι επάνω του. Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς και την ατελείωτη παραλία του Λύχνου. Οι παραλίες της Πάργας σε περιμένουν να κάνεις διακοπές στη στεριά αλλά να νομίζεις ότι είσαι σε νησί…

Οριστική απόφαση για την Ζάκυνθο: Χωρίς την παραλία «Ναυάγιο» το νησί από το καλοκαίρι

«Βγήκε» το ΦΕΚ για την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αφορά το κλείσιμο της παραλίας στον όρμο του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Με την ευκαιρία, δείτε την ελληνική παραλία με τον μύθο για τα ζευγάρια.

Την ΚΥΑ υπογράφουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο υπουργός Τουρισμού και Κλιματικής Κρίσης.

Ζάκυνθος: Τι αναφέρεται στην ΚΥΑ

«α) Την απαγόρευση πρόσβασης και προσέγγισης στην «Απαγορευμένη Ζώνη» και στη «Ζώνη Ελεγχόμενης Πρόσβασης», ως αυτές εμφαίνονται στο Παράρτημα που συνοδεύει την παρούσα, και μνημονεύονται στην από 09.03.2023 με α.π. 550/9.3.2023 Εκτίμηση Διακινδύνευσης στην Περιοχή Ναυαγίου Ζακύνθου του ΟΑΣΠ.

β) την απαγόρευση της πρόσβασης στο κορυφαίο τμήμα του πρανούς και στο πλάτωμα που υφίσταται έμπροσθεν του πρανούς και συνορεύει με δρόμο πρόσβασης επισκεπτών, με όριο απαγόρευσης απόσταση 10 μέτρων από το όριο του πρανούς.

γ) Την κατ’ εξαίρεση προσέγγιση στην ζώνη ελεύθερης πρόσβασης ως αυτή εμφαίνεται στο συνημμένο παράρτημα, και μνημονεύεται στην από 9.3.2023 υπ’ αρ. 550/9.3.2023 εκτίμηση διακινδύνευσης στην Περιοχή Ναυαγίου Ζακύνθου του ΟΑΣΠ, η οποία περιλαμβάνει την περιοχή που ορίζεται από τα σημεία ΓΔ και έχει σαν όριο το ναυάγιο του πλοίου «Παναγιώτης», αποκλειστικά και μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και παροχής βοήθειας.

δ)Την απαγόρευση της κυκλοφορίας και της προσέγγισης – αγκυροβολίας κάθε πλωτού μηχανοκίνητου ή μη μηχανοκίνητου μέσου, καθώς και την απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού από λουόμενους στη θαλάσσια περιοχή εσωτερικά της νοητής γραμμής η οποία ενώνει τα δύο (02) άκρα (βόρειο και νότιο) του Όρμου «Ναυάγιο» Ζακύνθου. Η προσέγγιση στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και παροχής βοήθειας.

Οριστική απόφαση για την Ζάκυνθο: Χωρίς την παραλία «Ναυάγιο» το νησί από το καλοκαίρι

ε).Οι απαγορεύσεις πρόσβασης και προσέγγισης και οι όροι ελεγχόμενης πρόσβασης της παρούσας ισχύουν για το χρονικό διάστημα από την έκδοση της παρούσας και έως 31.10.2023 προς το σκοπό προστασίας των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου”

Σε ότι αφορά τις ποινές για τους παραβάτες, επισημαίνεται ότι: “Οι παραβάτες της παρούσας ανεξαρτήτως ποινικών ή αστικών ευθυνών υπόκεινται και σε διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 157 του ν.δ. 187/1973 (Α’ 261) και του οποίου οι διατάξεις, ως προς το ύψος, το είδος της κύρωσης και τον τρόπο επιβολής τους, εφαρμόζονται ανάλογα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.».

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share