Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πάνε όλοι οι νέοι και ψηφίστηκε πάνω από Μύκονο και Σαντορίνη: Το διάσημο και οικονομικό ελληνικό νησί που πρέπει να πας έστω μια φορά στη ζωή σου

Θα το λατρέψετε σε κάθε του σπιθαμή

28 Μαρτίου 2023 09:15
Πάνε όλοι οι νέοι και ψηφίστηκε πάνω από Μύκονο και Σαντορίνη: Το διάσημο και οικονομικό ελληνικό νησί που πρέπει να πας έστω μια φορά στη ζωή σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η χώρα μας είναι γεμάτη από ατελείωτους «θησαυρούς» όπου κι αν ψάξει κανείς, με τα νησιά του Αιγαίου να αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα και ορισμένους προορισμούς να είναι και οικονομικοί, παρότι διάσημοι.

Κάθε χρόνο, το αμερικανικό περιοδικό Travel+Leisure ζητά από τους αναγνώστες του να αξιολογήσουν τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες σε όλο τον κόσμο. Ρωτούν τους ανθρώπους για διάφορα μέρη στα οποία έχουν πάει.

Οι αναγνώστες βαθμολόγησαν τα νησιά ανάλογα με τις δραστηριότητες, το φαγητό, τη φυσική ομορφιά και τη φιλοξενία τους.

Η χώρα της Ελλάδας αξιολογήθηκε ως η καλύτερη, με επτά από τα νησιά της να βρίσκονται στην κορυφή. Παρόλο που τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη, δεν κατέλαβαν την υψηλότερη θέση.

Ωστόσο, κανένα άλλο νησί δεν εντυπωσίασε τους ανθρώπους τόσο πολύ όσο η Ίσκια στην Ιταλία. Αυτό το νησί στέφθηκε το κυρίαρχο νησί όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου, και πρόκειται για την υπέροχη Μήλο.

Η ψηφοφορία που δικαίωσε τη Μήλο

1. Ίσκια, Ιταλία

2. Μήλος, Ελλάδα

3. Πάρος, Ελλάδα

4. Αζόρες, Πορτογαλία

5. Ίμπιζα, Ισπανία

6. Μαδέρα, Πορτογαλία

7. Κρήτη, Ελλάδα

8. Κορσική, Γαλλία

9. Χβαρ και νησιά της Δαλματίας, Κροατία

10. Κέρκυρα και νησιά του Ιονίου, Ελλάδα

11. Σικελία, Ιταλία

12. Κύπρος

13. Σαντορίνη, Ελλάδα

14. Μαγιόρκα, Ισπανία

15. Σαρδηνία, Ιταλία

16. Κάπρι, Ιταλία

17. Σκάι και Εβρίδες, Σκωτία

18. Μάλτα

19. Ρόδος και Δωδεκάνησα, Ελλάδα

20. Μύκονος, Ελλάδα.

Το πανέμορφο ελληνικό νησί που "γεννήθηκε" από ηφαίστειο

Η Μήλος είναι ηφαιστειακό νησί και λέγεται ότι το όνομά του προέρχεται από τη λέξη «βήλος» που με τα χρόνια εξελίχθηκε σε «Μήλος» και σήμαινε «πρόβατο».

Το νησί με το σχήμα πετάλου δημιουργήθηκε από ηφαιστειακή δραστηριότητα που έλαβε χώρα στο παρελθόν
και είναι στην πραγματικότητα ένα στρωματοηφαίστειο όπως το λένε που δεν είχε εκρήξεις τους ιστορικούς χρόνους.
Η ιδιαιτερότητα του αυτή καθιστά τη Μήλο ένα μέρος σπάνιας ομορφιάς με ασυνήθιστα και εντυπωσιακά τοπία και διαφόρων ειδών πετρώματα που αποτελούν αντικείμενο μελέτης επιστημόνων από όλο το πλανήτη.
Οι εντυπωσιακοί ηφαιστειακοί βράχοι καλύπτουν τη μεγαλύτερη έκταση του νησιού ενώ η ηφαιστειακή δραστηριότητα που ξεκίνησε πριν 2-3 εκατομμύρια χρόνια σταμάτησε πριν 90.000 χρόνια.

Παραλία Σαρακίνικο

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα έφερε και την σπάνια ομορφιά στις παραλίες του νησιού όπως στο Σαρακίνικο όπου οι ηφαιστειακοί βράχοι έχουν λευκό χρώμα και δημιουργήθηκαν με την εναπόθεση επαναλαμβανόμενων στρώσεων υλικού. Μέσα στους βράχους μάλιστα έχουν βρεθεί απολιθώματα.

Αν θέλει βέβαια κανείς να απολαύσει για ώρες την συγκεκριμένη παραλία είναι απαραίτητο το αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας καθώς η αντανάκλαση του ήλιου στα βράχια επιδεινώνει την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Το δυτικό μέρος του νησιού είναι το πιο άγριο και το πιο εντυπωσιακό ενώ σχεδόν όλη η δυτική Μήλος ανήκει στο Δίκτυο Natura 2000. Εκεί ζουν διάφορα σπάνια είδη ζώων και βρίσκεται ο βιότοπος της μεσογειακής φώκιας.

Οι παραλίες της Μήλου αποτελούν από μόνες τους πόλο έλξης δεκάδων τουριστών καθώς εκτός από τα καταγάλανα νερά θα δει κανείς μια πανδαισία χρωμάτων, λευκό, μαύρο, κόκκινο, κίτρινο και καφέ του εδάφους και των βράχων.

Παραλία Παπαφράγκα

Μοναδικό σκηνικό προσφέρει και η παραλία Παπαφράγκα καθώς το στενό θαλάσσιο πέρασμα στα βράχια δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό.

Για να προσεγγίσει βέβαια κανείς πρέπει να κατέβει με πολύ προσοχή τα απότομα βράχια. Στο Παλαιοχώρι θα δει κανείς τους εντυπωσιακούς κόκκινους βράχους ενώ στο Κλέφτικο που δεν είναι ακριβώς παραλία θα δει κανείς τα εντυπωσιακά ψηλά βράχια που καταλήγουν στη θάλασσα δημιουργώντας μικρούς κόλπους με καταγάλανα νερά.

Μπορεί η πρόσβαση να είναι μόνο από τη θάλασσα αλλά μια βουτιά αξίζει. Γυρνώντας εξάλλου κανείς στη Μήλο θα δει μαγευτικές παραλίες που τον προσκαλούν για μια βουτιά.

Η Αφροδίτη της Μήλου

Φυσικά το νησί είναι φημισμένο και για την Αφροδίτη της Μήλου, το πολύ γνωστό μαρμάρινο άγαλμα, της ελληνιστικής εποχής, το οποίο βρέθηκε την άνοιξη του 1820 σε αγροτική περιοχή της Μήλου. Σήμερα βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου και ένα αντίγραφο βρίσκεται στο Μουσείο της Μήλου.

Το νησί αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο και κυρίως το καλοκαίρι. Ο μεγάλος ορυκτός πλούτος της χάρη στην ηφαιστειογενή φύση της, οι πανέμορφες παραλίες και τα αξιοθέατα αλλά και η φιλοξενία των κατοίκων κάνουν τη Μήλο ιδανικό προορισμό.

Δείτε το βίντεο:

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share