Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

25η Μαρτίου: 5 ιδανικοί προορισμοί μία ανάσα από την Αθήνα για να αποδράσετε το Σαββατοκύριακο

Για μια σύντομη εξόρμηση

23 Μαρτίου 2023 09:12
25η Μαρτίου: 5 ιδανικοί προορισμοί μία ανάσα από την Αθήνα για να αποδράσετε το Σαββατοκύριακο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μάρτιος με τον ανοιξιάτικο καιρό και την 25η Μαρτίου, επιφυλλάσσει άλλη μία εξόρμηση που μπορείς να ταξιδέψεις σε ένα από τα 5 μέρη κοντά στην Αθήνα που θα διαβάσεις παρακάτω. Ευκαιρία για ένα break από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα, για να αποδράσεις είτε σε ορεινά μέρη είτε σε νησιά που μπορείς να βρεθείς γρήγορα και εύκολα. Με την ευκαιρία, δείτε το ελληνικό νησί που αναγνωρίστηκε διεθνώς ως μία από τις πιο εμβληματικές κινηματογραφικές τοποθεσίες.

Μπορεί να φύγεις για μονοήμερη, για ένα Σαββατοκύριακο αστραπή ή αν είσαι από τους τυχερούς και το συνδυάσεις με Παρασκευή, θα περάσεις ένα τριήμερο σούπερ! Εξάλλου η άνοιξη είναι κατ’εξοχήν η περίοδος έναρξης των διακοπών, ιδιαίτερα για αυτους που τον χειμώνα προτιμούν να χουχουλιάζουν στο σπίτι τους.

Έτσι λοιπόν, εάν έχεις καιρό να ξεφύγεις για λίγο και να αλλάξεις παραστάσεις, η 25η Μαρτίου είναι η κατάλληλη αφορμή για να απολαύσεις ορεινά μέρη με φυσική ομορφιά ή παραθαλάσσιους προορισμούς με νησιώτικο αέρα.

Κέα – Τζια

Το πιο κοντινό νησί των Κυκλάδων στην ηπειρωτική χώρα, η Κέα ή Τζια αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό. Ένα μεγάλο κομμάτι της ακτογραμμής έχει εμπλουτιστεί με εξοχικά και ενοικιαζόμενα πετρόχτιστα σπίτια. Τι θα δεις στο νησί; Θα δεις από κοντά το λιοντάρι της Κέας, ένα αρχαίο γλυπτό, το πιο εμβληματικό μνημείο του νησιού. Θα επισκεφθείς τη Μονή Παναγίας Καστριανής, και την Αρχαία Καρθαία.

Εκεί, στον αρχαιολογικό χώρο θα δεις τα ερείπια του ναού και το θέατρο με θέα στη θάλασσα. Η Κέα διαθέτει πολλές εντυπωσιακές παραλίες, ανάμεσα στις οποίες είναι η παραλία «Κούνδουρος», η παραλία του «Οτζιά» και «Γιαλισκάρι». Μπορείς να κάνεις εκεί μια βόλτα για να χαλαρώσεις ή ακόμη και να κάνεις το πρώτο σου μπάνιο για φέτος!

Στενή Ευβοίας

Σε μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, θα συναντήσεις τη Στενή Ευβοίας, ένα γραφικό χωριό με τρεχούμενα νερά. Η καρδιά του χωριού είναι η πλακόστρωτη πλατεία του με πολλές βρύσες και μαγαζιά, όπου μπορείς να απολαύσεις καφέ και φαγητό, στη σκιά των πλατάνων υπό τους ήχους των νερών!

Στη Στενή θα περάσεις υπέρχα την 25η Μαρτίου, ειδικά αν είσαι τύπος που σου αρέσει η πεζοπορία, καθώς εκεί η περιοχή είναι γεμάτη από μονοπάτια. Ακόμη θα βρεις πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια για να καθίσεις για τοπικούς μεζέδες ή να εφοδιαστείς για την επιστροφή με τοπικά γλυκά και εδέσματα. Ένα ειδυλλιακό χωριό, τα Καμπιά, βρίσκονται κοντά στη Στενή και διαθέτουν ένα αισθητικό δάσος που αξίζει την επίσκεψή σου.

Ναύπλιο

Σταθερή αξία για εκδρομή από την Αθήνα, είναι το Ναύπλιο. Ειδικά για 25η Μαρτίου είναι ιδανικός προορισμός, καθώς το Ναύπλιο έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία, αφού αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους μετά την Επανάσταση, με κυβερνήτη τον Ιωάννη Καποδίστρια. Είναι μια πόλη που σε γοητεύει από την πρώτη στιγμή, έχοντας όλα αυτά που αναζητά κάθε επισκέπτης.

Θα απολαύσεις βόλτες στα γραφικά στενά και φαγητό στα ταβερνάκια, αλλά θα επισκεφθείς και το Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου, όπου, παρουσιάζεται με κάθε λεπτομέρεια ο κεντρικός ρόλος του Ναυπλίου κατά την Επανάσταση του 1821.

Ερμιόνη Αργολίδας

Όταν μιλάμε για μέρη κοντά στην Αθήνα, η Πελοπόννησος πάντα πρωταγωνιστεί και όχι άδικα, αφού προσφέρει πολλές επιλογές για διήμερο, τριήμερο ή πολυήμερες διακοπές. Η μαγευτική χερσόνησος της Αργολίδας, η Ερμιόνη, είναι ό,τι πρέπει για την 25η Μαρτίου αφού θα παρεις την απαραίτητη δόση ηρεμίας, χαλάρωσης και ξεκούρασης και θα περάσεις με βεβαιότητα καλά!

Θα βρεις δεκάδες ταβερνάκια για λιχουδιές και ιδιαίτερες γεύσεις αλλά και υπέροχες παραλίες αν ο καιρός το επιτρέψει και κάνεις μια βουτιά. Μπορείς ακόμη να απολαύσεις τη βόλτα σου στο λιμάνι αλλά και έναν περίπατο στη φύση, στο δάσος Μπίστι.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share