Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Δεν είναι μόνο η Χίος: 4 ελληνικά νησιά για τις ιδανικές διακοπές το Πάσχα!

Ταξίδεψε σε αγαπημένους προορισμούς και ζήσε μοναδικές εμπειρίες σε κλίμα κατάνυξης

20 Μαρτίου 2023 08:11
Δεν είναι μόνο η Χίος: 4 ελληνικά νησιά για τις ιδανικές διακοπές το Πάσχα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δες τους «Μπότηδες» με τις σπασμένες κανάτες στην Κέρκυρα ή τον «Ρουκετοπόλεμο» το βράδυ της Ανάστασης στην Χίο.

Ζήσε την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου στην κεντρική πλατεία της Πάτμου ή την μοναδική συνάντηση των Επιταφίων στην Ερμούπολη της Σύρου! Εμείς παρακάτω συγκεντρώσαμε και παραδοσιακές αποδράσεις αλλά και κάποιες ακόμα προτάσεις, με νησιά που ίσως δεν είχες σκεφτεί:

Διαβάστε με την ευκαιρία: Το ελληνικό νησί που έχει ψηφιστεί ως καλύτερο και από τις Σεϋχέλλες

Κύθνος

4 νησιά για τις ιδανικές διακοπές το Πάσχα!


Το ήσυχο νησί που δεν είναι τόσο προβεβλημένο όσο τα γειτονικά του, Σύρος και Σέριφος, υπόσχεται μια ξεχωριστή εμπειρία την «Κούνια της Λαμπρής». Κάθε Δευτέρα του Πάσχα, στήνεται στην κεντρική πλατεία του νησιού μια κούνια όπου ανεβαίνουν αγόρια και κορίτσια φορώντας παραδοσιακές στολές.

Πάρος

4 νησιά για τις ιδανικές διακοπές το Πάσχα!


Η Μεγάλη Παρασκευή στο νησί ξεκινάει στο χωριό του Προδρόμου όπου σερβίρεται φρεσκομαγειρεμένη ρεβυθάδα. Στα χωριά Μάρπησσα, Λεύκες, Άσπρο Χωριό και Μάρμαρα, γίνεται η αναβίωση των Παθών του Κυρίου. Τα νέα παιδιά του νησιού συμμετέχουν στην αναπαράσταση από εικόνες από την Ανάσταση του Λαζάρου, τον Μυστικό Δείπνο, την Ανάβαση στον Γολγοθά και τη Σταύρωση. Το Πάσχα στην Πάρο είναι μοναδικό, και η ατμόσφαιρα κατανυκτική! Μη χάσεις το μεσημέρι του Πάσχα, όπου στο λιμανάκι της Νάουσας γίνεται μεγάλο γλέντι με χορό και φαγητό!

Φολέγανδρος

4 νησιά για τις ιδανικές διακοπές το Πάσχα!


Η άνοιξη στο κυκλαδίτικο νησί είναι εξίσου εντυπωσιακή όσο και το καλοκαίρι. Το Πάσχα, οι κάτοικοι του νησιού ανοίγουν τα σπίτια τους και προετοιμάζουν τους δρόμους και τις πλατείες για να περάσει η εικόνα της Παναγίας την Κυριακή του Πάσχα. Από το ναό της Παναγίας ως τη Χώρα, μέχρι την Πούντα και την Άνω Μεριά ως τον Καραβοστάση, οι ντόπιοι υποδέχονται την εικόνα και την μεγάλη πομπή που έχει δημιουργηθεί με ρακή, μεζέδες και κρασί. Η περιφορά ολοκληρώνεται την Τρίτη του Πάσχα και, αν το επιτρέπει ο καιρός, ταξιδεύει με καΐκια στους όρμους του νησιού.

Κέρκυρα

4 νησιά για τις ιδανικές διακοπές το Πάσχα!


Γιατί πρέπει να κάνεις μία φορά στη ζωή σου Πάσχα στην Κέρκυρα; Την πρώτη φορά που θα πας στην Κέρκυρα το Πάσχα ίσως είναι από περιέργεια. Την επόμενη όμως θα την επιλέξεις επειδή απλά λάτρεψες και δεν χόρτασες την μοναδική της ατμόσφαιρα… Μάθε περισσότερα!

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share