Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023

Το ελληνικό νησί με το ψαροχώρι και τον θρύλο που θέλει όποιο ζευγάρι το επισκεφτεί να μένι παντοτινά μαζί

Ένας επίγειος παράδεισος

15 Μαρτίου 2023 12:08
Το ελληνικό νησί με το ψαροχώρι και τον θρύλο που θέλει όποιο ζευγάρι το επισκεφτεί να μένι παντοτινά μαζί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι ιδανικές εποχές για να γνωρίσει κανείς τα ελληνικά νησιά και να ανακαλύψει κρυφές ομορφιές και άγνωστες γωνιές. Συνήθως, μάλιστα, δεν είναι απίθανο να έρθει αντιμέτωπος με μύθους, θρύλους και παραδόσεις που δεν γνώριζε ή δεν είχε ακούσει ποτέ. Στη Μήλο, υπάρχει ένα χωριό το οποίο εκτός από διάσημο για την ομορφιά του και ιδιαίτερα γραφικό, έχει και έναν βράχο ο οποίος συνδέεται με έναν θρύλο. Ο λόγος για τα Πολλώνια, το γραφικό ψαροχώρι της Μήλου που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Με την ευκαιρία, δείτε το ελληνικό νησί με τον πανέμορφο πεζόδρομο.

Πολλώνια: Το ψαροχώρι με τον βράχο και τον θρύλο που θέλει τα ζευγάρια που μένουν για πάντα μαζί

Τα Πολλώνια ή αλλιώς και Απολλωνία όπως θα ακούσεις να το αποκαλούν είναι ένα γραφικό ψαροχώρι χτισμένο γύρω από έναν όμορφο κολπίσκο με παραλία με πλούσια αμμουδιά και πολλά αλμυρίκια. Μια παραλία σαν να λέμε οικογενειακή. Και ιδανική για οικογένειες. Γι’ αυτό και είναι έντονη η τουριστική κίνηση και δύσκολα θα βρεις κατάλυμα τελευταία στιγμή. Μια γωνιά που θα βρεις όλα όσα θες για τις καλοκαιρινές σου διακοπές χωρίς να χρειάζεται να μετακινείσαι συνέχεια. Ένα ήρεμο χωριό παρά την τουριστική κίνηση, με λευκά σπιτάκια και παραθαλάσσιες ήσυχες ταβερνούλες,γύρω από έναν όμορφο κολπίσκο, στα αριστερά του οποίου βρίσκεται ο Φάρος της Πελεκούδας στην ομώνυμη χερσόνησο, καθώς και το εκκλησάκι του Άγιου Νικολάου. Θεωρείται ότι το όνομα του προέρχεται από τον αρχαίο θεό Απόλλωνα, προς τιμήν του οποίου, μάλιστα, υπήρχε ναός στη χερσόνησο κατά τα αρχαία χρόνια.

Το ελληνικό νησί με το ψαροχώρι και τον θρύλο που θέλει όποιο ζευγάρι το επισκεφτεί να μένι παντοτινά μαζί

Ποιος είναι ο θρύλος που συνοδεύει το χωριό; Τα Πολλώνια, λοιπόν, έχουν και τη δική τους παράδοση σύμφωνα με την οποία το ζευγάρι που θα καθίσει στον μικρό βράχο σε σχήμα καρέκλας που βρίσκεται στην Πελεκούδα θα ζήσει για πάντα μαζί. Ευκαιρία να ακολουθήσεις το θρύλο με το ταίρι σου…

Το «παρεξηγημένο» ελληνικό νησί με την αρχαιότερη ευρωπαϊκή πόλη και τον θησαυρό χρυσών κοσμημάτων!

Ταξίδι στη Λήμνο: Ένα από τα πιο φιλόξενα µέρη της Ελλάδας, η Λήµνος, προσφέρεται για εκείνους που αναζητούν χαλαρές διακοπές και ηρεµία.

Ένα πανέµορφο νησί µε ηφαιστειογενές τοπίο και καταπληκτικούς παραδοσιακούς οικισµούς. Η Λήµνος µπορεί να υπερηφανεύεται και για κάτι ακόµα, πολύ σηµαντικό… Τα φηµισµένα από αρχαίων χρόνων ακόµα τοπικά προϊόντα της, την ποικιλία, την ποσότητα και την ποιότητα στα ψάρια της και τα κατάλληλα µέρη για να τα απολαύσεις όλα αυτά!

Την ίδια ώρα, θυμηθείτε το νησάκι της Ελλάδας που δεν βρίσκεται στην θάλασσα αλλά σε λίμνη.

Τι θα δείτε και θα κάνετε στη Λήμνο

Μύρινα Λήμνου

Το κάστρο της Μύρινας

Ή αλλιώς “Παλιόκαστρο” όπου πολλές ιστορικές περίοδοι έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωµα τους σε αυτό.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ηφαιστείας

Το νησί φηµίζεται για τους αρχαιολογικούς του χώρους. Ένας από τους πιο σηµαντικούς είναι αυτός της Ηφαιστείας που θα τον συναντήσετε πηγαίνοντας βορειοανατολικά, κοντά στο Κοντοπούλι.

Το Ιερό των Καβείρων

Κοντά στο χωριό Παναγιά θα συναντήσετε το Ιερό των Καβείρων, όπου γινόταν κατά την αρχαιότητα η µύηση των πιστών στα Καβείρια Μυστήρια.

Βόλτα στην Πολιόχνη

Κάντε µια βόλτα µέχρι την Πολιόχνη, την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης! Το καλοκαίρι του 1930, η Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών ανακάλυψε την προϊστορική πόλη Πολιόχνη, και έκτοτε αποτελεί ένα από τα πιο σηµαντικά αξιοθέατα του νησιού.

Επισκεφτείτε το πρώτο βουλευτήριο του κόσµου!

Η Κοινοτική Αποθήκη και η Αίθουσα Συνελεύσεων (βουλευτήριο) που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη, αποδεικνύουν ότι η Λήµνος εισήγαγε πρώτη θεσµούς συλλογικής διακυβέρνησης στο Αιγαίο και στον κόσµο γενικότερα.

Η Παναγιά η Κακαβιώτισσα

Η “Παναγιά η Κακαβιώτισσα”, είναι ένα γραφικό ξωκλήσι που βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού στη Λήμνο και διακρίνεται για τη μοναδικότητά του στον κόσμο λόγω της αρχιτεκτονικής του. Αυτό γιατί βρίσκεται κάτω από μια σπηλιά και δεν έχει σκεπή! Ονομάστηκε έτσι από το βουνό Κάκαβο στο οποίο βρίσκεται.

Παναγία Κακαβιώτισσα στη Λήμνο

Ο παλαιολιθικός οικισμός στο Λουρί

Πρόσφατες ανασκαφές απ’ το αρχαιολογικό τµήµα του ΑΠΘ το 2009 στην περιοχή Λουρί κοντά στο χωριό Φισίνη, έφεραν στο φως έναν οικισµό και λίθινα εργαλεία εξαιρετικής ποιότητας της επιπαλαιολιθικής εποχής, ηλικίας 14.000 ετών! Ανάµεσα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Porto Palace, στην περιοχή του Αυλώνα µετά τα Ρηχά Νερά, υπάρχει το ιερό της Αρτέµιδος.

Δείτε από κοντά τις χρυσές αµµοθίνες. Στο Βόρειο µέρος του νησιού γνωστές είναι οι χρυσές αµµοθίνες που αποτελούν ένα εξαιρετικά σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόµενο. Πρόκειται για αµµώδεις λόφους που δηµιουργούνται από τη διάβρωση και την απόθεση της άµµου.

Η γαστρονομία του νησιού

Τέλος, το νησί εντυπωσιάζει τον επισκέπτη του µε τις δηµοφιλείς τοπικές γεύσεις. Μεγάλη παράδοση έχει σε τυριά, µέλι και σιτηρά αλλά και στο κρασί Πολύ γνωστό και προϊόν ΠΟΠ είναι το Ληµνιό ή αλλιώς Καλαµπάκι (ποικιλία κόκκινου).

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share