Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μονοήμερη εκδρομή σημαίνει... Αγόριανη: Το χωριό του Παρνασσού που αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για γρήγορες διακοπές!

Top μίνι-ταξίδι!

26 Φεβρουαρίου 2023 22:31
Μονοήμερη εκδρομή σημαίνει... Αγόριανη: Το χωριό του Παρνασσού που αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για γρήγορες διακοπές!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καλοκαίρι μπορεί να αργεί, ο καιρός όμως είναι καλός, ο ιδανικός για μια εκδρομή ένα Σαββατοκύριακο ή ακόμα και μονοήμερη σε κάποιον κοντινό προορισμό στην Αθήνα.

Εδώ πάμε μέχρι τον Παρνασσό αλλά όχι από την “κοσμοπολίτικη” πλευρά του αλλά σε ένα άλλο χωριό του, που δεν είναι τόσο γνωστό είναι όμως γραφικό και όμορφο για μια ήσυχη εκδρομή που δεν θα σας κοστίσει και μια περιουσία! Μιλάμε για την Αγόριανη (ή Επτάλοφος όπως ονοµάζεται επισήµως).

Ωστόσο το Athensmagazine.gr σας προτείνει 3+1 προορισμούς για εκδρομή με το αυτοκίνητο το Σαββατοκύριακο.

Η Αγόριανη, μέσα στο ελατοσκέπαστο τοπίο του Παρνασσού, το αμφιθεατρικά χτισμένο χωριό νέρχεται σταθερά στις προτιμήσεις των εκδρομέων του σαββατοκύρακου, οι οποίοι το προτιμούν για την «ήρεμη δύναμή» του. Η Αγόριανη δημιουργεί το απόλυτο αλπικό σκηνικό και αναδεικνύεται ολοένα και πιο δυναµικά σε top φθινοπωρινό αλλά και χειµερινό προορισµό!

Χωριό Αγόριανη στον Παρνασσό

Σε απόσταση µόλις 25 χλµ. από την «κοσμοπολίτισσα» Αράχωβα και µε εύκολη πρόσβαση στο Χιονοδροµικό Κέντρο του Παρνασσού, η Αγόριανη στο δυτικό τµήµα του ορεινού όγκου εκπλήσσει ευχάριστα τους ανυποψίαστους επισκέπτες µε το τοπίο της πνιγµένο στα έλατα! Και καθώς θα σπεύσετε στα ενδότερά της, ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία του χωριού, πάρτε το πέτρινο πλακόστρωτο µονοπάτι και συναντήστε τον υπέροχο καταρράκτη της Αγόριανης που µε τα γάργαρα νερά του, που κυλούν ασταµάτητα, δίνει µια ξεχωριστή νότα στο χωριό και αποτελεί must σηµείο κατά την επίσκεψή σας.

Ορεινή γοητεία, πετρόχτιστα σπιτάκια με κεραμοσκεπές, μια κλασική πλακόστρωτη πλατεία με αιωνόβια πλατάνια και γλυκύτατα καφενεία, και τα απαραίτητα μονοπάτια που οδηγούν σε φυσικές ομορφιές είναι τα ατού του χωριού. Το πετρόχτιστο μονοπάτι που ξεκινά από την πλατεία θα σας οδηγήσει, ακολουθώντας το ποταμάκι, σε έναν υπέροχο καταρράκτη, ενώ το μονοπάτι Ε4 θα σας φέρει μέσα από σπήλαια και δάση του Παρνασσού ως τους Δελφούς.

Χωριό Αγόριανη στον Παρνασσό

Το χωριό είναι ένας ιδανικός προορισµός για να έρθετε σε επαφή µε τη φύση, κάνοντας βόλτες στα βουνά ή στην πόλη µε τη µυρωδιά καµένου ξύλου από τις καµινάδες που αχνίζουν ζωηρά από τα σπίτια των κατοίκων. Σε αυτό το γραφικό χωριό θα απολαύσετε ακαταµάχητες νοστιµιές στις φηµισµένες ταβέρνες, ζεστά ροφήµατα και κρασί στα λίγα, αλλά ατµοσφαιρικά cafés, και χάζι στα µαγαζάκια µε παραδοσιακά, ντόπια καλούδια!

Ειδικά τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές, η πλατεία ζωντανεύει και όχι τυχαία, αφού η Αγόριανη µπαίνει ολοένα και πιο δυναµικά στην ταξιδιωτική ατζέντα του ορεινού τουρισµού µε ξεχωριστές value for money προτάσεις στον τοµέα της διαµονής -µε γουστόζικους παραδοσιακούς ξενώνες και σαλέ- όσο και στο πεδίο της εστίασης, εξασφαλίζοντας έτσι µια αξέχαστη εµπειρία απόδρασης από τη ρουτίνα της καθηµερινότητας.

Πηγή: Τravelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share