Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ένας «παράδεισος» στο Ιόνιο: Η διπλή παραλία στην Κέρκυρα με τα κρυστάλλινα και εξωτικά νερά

Ένα τοπίο που θυμίζει Μπαχάμες

23 Φεβρουαρίου 2023 10:25
Ένας «παράδεισος» στο Ιόνιο: Η διπλή παραλία στην Κέρκυρα με τα κρυστάλλινα και εξωτικά νερά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γυρνώντας και εξερευνώντας την Ελλάδα κάνοντας διακοπές, το σίγουρο είναι ότι θα βρεις πολλές παραλίες που θα σε εντυπωσιάσουν και θα ανταγωνίζονται αυτές που είναι στο Top 10 της λίστας σου. Θα μιλήσουμε για μία από αυτές που μπορεί να μην είναι μία από τις παραλίες της Αττικής αλλά σίγουρα όταν βρεθείς στην Κέρκυρα όπου βρίσκεται θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Ο λόγος για το Πόρτο Τιμόνι, την διπλή παραλία με τα κρυστάλλινα και εξωτικά νερά. Μια αμμουδιά που θα σε κερδίσει από το πρώτο λεπτό που θα βρεθείς εκεί. Ή για την ακρίβεια… θα σε κερδίσουν! Με την ευκαιρία, δείτε το μικρό ελληνικό πειρατικό νησί με την αρχαιότερη «βυθισμένη» πόλη.

Πόρτο Τιμόνι: Η διπλή παραλία στην Κέρκυρα με τα κρυστάλλινα και εξωτικά νερά

Το Πόρτο Τιμόνι είναι μια πραγματικά εξωτική παραλία η οποία βρίσκεται στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού, κοντά στο παλιό χωριό του Αφιώνα. Είναι μια από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού και όχι άδικα. Γιατί την αποκαλούμε όμως διπλή παραλία; Γιατί αυτό είναι ακριβώς, πράγμα που μπορεί να το δει κανείς και στις φωτογραφίες από ψηλά.

Ένας «παράδεισος» στο Ιόνιο: Η διπλή παραλία στην Κέρκυρα με τα κρυστάλλινα και εξωτικά νερά

Το Πόρτο Τιμόνι αποτελείται ουσιαστικά από δύο όρμους με εκπληκτικά γαλαζοπράσινα νερά ενώ τα βράχια και τα δέντρα που βρίσκονται τριγύρω συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Εικόνες που σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιον εξωτικό προορισμό του εξωτερικού.

Μπορείς φυσικά να πας από την μία παραλία στην άλλη και να απολαύσεις τα δροσερά και κρυστάλλινα νερά και των δύο. Να θυμάσαι ότι αυτή η εκπληκτική ομορφιά διατηρείται ανόθευτη και δεν πρόκειται για οργανωμένες παραλίες.

Ένας «παράδεισος» στο Ιόνιο: Η διπλή παραλία στην Κέρκυρα με τα κρυστάλλινα και εξωτικά νερά

Αν έχεις σκοπό να μείνεις μέχρι αργά ή αρκετές ώρες, καλό είναι να έχεις φροντίσει να έχεις μαζί όλα τα απαραίτητα. Να θυμάσαι, επίσης, ότι πρόκειται για παραλίες με βότσαλα ενώ το ιδιαίτερο μυστικό τους είναι μια σπηλιά που βρίσκεται κοντά.

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: 3 προτάσεις για απόδραση κοντά στην Αθήνα

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αποτελεί ένα κλασικό τριήμερο για απόδραση κοντά ή λίγο πιο μακριά από την Αθήνα. Οι κοντινές αποδράσεις είναι ό,τι πρέπει για να μην ξοδέψεις μια περιουσία αλλά να περάσεις και πολύ ωραία σαν να έχεις φύγει αρκετά μακριά. Οι επιλογές είναι πολλές, πιο κλασικές αλλά και εναλλακτικές αναλόγως το πώς προτιμάς να περάσεις το τριήμερο και τι δραστηριότητες θες να κάνεις. Με την ευκαιρία, δείτε το χωριό της Ηπείρου που η φύση συναντά την τέχνη.

Τρεις ιδέες για το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας κοντά στην Αθήνα

Γαλαξίδι

Σταθερή και αγαπημένη επιλογή για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα. Το Γαλαξίδι είναι ο κοντινός προορισμός που σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπο, όλες τις εποχές του χρόνου. Η γραφική αυτή περιοχή της Φωκίδας καταφέρνει να σου προσφέρει όλα όσα θες σαν επισκέπτης για να νιώσεις άνετα και να ξεκουραστείς αλλά ταυτόχρονα δεν νιώθεις ποτέ να ασφυκτιάς από τον κόσμο.

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: 3 προτάσεις για απόδραση κοντά στην Αθήνα

Είναι ένας τουριστικός προορισμός που ξέρει να χειρίζεται τον κόσμο που τον επισκέπτεται. Και φυσικά το Γαλαξίδι έχει παράδοση στις Απόκριες, γι’ αυτό και είναι περιζήτητο μιας και εκεί γίνεται το περίφημο έθιμο του αλευρομουτζουρώματος που μετρά περισσότερα από 200 χρόνια ζωής!

Οι βόλτες παραλιακά και το γαστρονομικό ταξίδι στις τοπικές γεύσεις δεν πρέπει να λείπουν!

Σκύρος

Η Σκύρος είναι ο εναλλακτικός προορισμός που σου προτείνουμε για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Μπορεί να μην τον έχεις ακούσει ως έναν δημοφιλή αποκριάτικο προορισμό, αλλά στην πραγματικότητα έχει να δεις κάτι αρκετά ιδιαίτερο. Αυτό λαμβάνει χώρα το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς στη Χώρα της Σκύρου. Αν βρεθείς εκεί και ακούσεις να ηχούν από παντού κουδούνια τότε ξέρεις ότι στο Κάστρο εξελίσσεται το έθιμο που λέγεται «Χορός των Γέρων». Η Σκύρος είναι ιδανικός προορισμός για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αν έχεις παιδιά καθώς θα χαρούν την ελευθερία και τις βόλτες σε ένα ήρεμο νησί. Αν βρεθείς στη Σκύρο μην παραλείψεις να επισκεφθείς μια εντελώς ξεχωριστή εκκλησία.

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: 3 προτάσεις για απόδραση κοντά στην Αθήνα

Ναύπλιο

Ναύπλιο αγαπημένο και all time classic για πολλά τριήμερα και όχι μόνο της Καθαράς Δευτέρας. Πρόκειται για τον προορισμό που ποτέ δεν θα σε εκπλήξει δυσάρεστα και πάντα θα σου αφήνει τις πιο γλυκές αναμνήσεις. Οι καρναβαλικοί εορτασμοί στο Ναύπλιο καλά κρατούν κάθε χρόνο και γι’ αυτό υπάρχουν και σταθεροί επισκέπτες.

Η κοντινή απόσταση από την Αθήνα είναι σίγουρα στα σημαντικά πλεονεκτήματα. Μην παραλείψεις να συμμετέχεις στην κατασκευή χαρταετού που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην πλατεία Συντάγματος και να κάνεις και μια βόλτα στα τριγύρω χωριά στα οποία γίνονται διάφορα δρώμενα από τους πολιτιστικούς συλλόγους. Τα Κούλουμα θα τα κάνεις με φόντο το Παλαμήδι και αυτό από μόνο του είναι ένας καλός λόγος για να ετοιμάσεις βαλίτσες…

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: 3 προτάσεις για απόδραση κοντά στην Αθήνα

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share