Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

4 + 1 πράγματα να κάνεις στα Καλαβρύτα

Ένας δημοφιλής χειμερινός προορισμός!

7 Φεβρουαρίου 2023 10:54
4 + 1 πράγματα να κάνεις στα Καλαβρύτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Καλάβρυτα είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά σημεία της Ελλάδας. Απέχει δυόμιση περίπου ώρες από την Αθήνα και είναι το ιδανικό μέρος, για να απολαύσεις μαγική θέα στη φύση, βόλτα σε γραφικά στενά, ηρεμία, παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και φυσικά αποτελεί σημείο συνάντησης τόσο για τους σκιέρ όσο και για αυτούς που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία των χειμερινών σπορ στο χιόνι, λόγω του χιονοδρομικού που διαθέτει.

Το AthensMagazine, επισκέφτηκε τα Καλάβρυτα και σου παρουσιάζει τα 5 πράγματα που αξίζει να κάνεις στα Καλάβρυτα.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε το εντυπωσιακό κάστρο που απέχει μία ώρα από την Αθήνα και αξίζει να επισκεφτείς.

Να κάνεις βόλτα στα γραφικά στενά και την πλατεία

Τα Καλάβρυτα είναι ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς της Πελοποννήσου και το ιδανικό μέρος για να κάνεις μια όμορφη και γαλήνια βόλτα σε γραφικά στενά. Τα όμορφα στενά με τα λιθόκτιστα σπίτια, οι μικρές πλατείες, οι πεζόδρομοι και τα γραφικά καφέ και μαγαζάκια δίπλα σε σκιερά πλατάνια και όμορφα λουλούδια, συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο.

Αξίζει να σηκωθείς το πρωί και να κάνεις μια όμορφη βόλτα στα γραφικά στενά, να επισκεφτείς την εκκλησία και να κάνεις βόλτα στην πλατεία.

Παράλληλα, μην παραλείψεις να επισκεφτείς το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου θα μάθετε για την τραγική ιστορία των εκτελέσεων και των καταστροφών που προκάλεσαν στα Καλάβρυτα οι Γερμανοί κατακτητές το 1943.

Καλάβρυτα Πλατεία

Να μείνεις σε ξενοδοχείο με θέα

Πολλά από τα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων βρίσκονται στο κέντρο και έχουν μαγική θέα στα γραφικά Καλάβρυτα και την φύση. Διάλεξε ένα δωμάτιο με θέα, ώστε να απολαύσεις την απέραντη ομορφιά με του που ξυπνήσεις το πρωί.

Βόλτα με τον Οδοντωτό

Η γραμμή του οδοντωτού πρωτολειτούργησε το 1896 και είναι μια από τις έξι διασημότερες στον κόσμο με εύρος γραμμής μόλις 0,75 μ.

Πρόκειται για μια διαδρομή κατά την οποία μπορείς να απολαύσεις την άγρια ομορφιά του φαραγγιού, την θέα του ποταμιού και να θαυμάσεις τις θέσεις που λέγονται «Δικαστήρια», «Πόρτες», «Καταρράκτης» και «Μετέωρα της Ζαχλωρούς».

Μια μαγική διαδρομή περίπου μιας ώρας.

Εισιτήριο:

Κανονικό: 9,50€ ή 19,00€ (με επιστροφή)

Παιδικό: 4,80€ ή 9,60€ (με επιστροφή)

Φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα

Στα Καλάβρυτα υπάρχουν πολυάριθμες ταβέρνες στις οποίες μπορείς να απολαύσεις παραδοσιακό φαγητό. Χειροποίητες πίτες, παραδοσιακές ελληνικές συνταγές από μοσχάρι με ρύζι μέχρι φασολάδα και νόστιμες σαλάτες.

Επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο

To Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων ή Χιονοδρομικό κέντρο Χελμού βρίσκεται στο όρος Χελμός, κοντά στα Καλάβρυτα.

Διαθέτει έντεκα πίστες διαφόρων βαθμών δυσκολίας, που βρίσκονται σε υψόμετρο μεταξύ 2.330 μέτρων και 1.700 μέτρων και αποτελεί σημείο συνάντησης για όσους θέλουν να απολαύσουν τα χειμερινά σπορ στο χιόνι.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Παράλληλα, μπορείς να απολαύσεις την μαγική θέα με τα χιονισμένα δέντρα και να καθίσεις σε ένα από τα τραπεζάκια που βρίσκονται πάνω στο χιόνι, έξω από το σαλέ.

Να σημειώσουμε ότι μπορείς να απολαύσεις ζεστά ή κρύα σνακ, καφέ, ζεστή σοκολάτα ή κρασόμελο - τσιπορόμελο, καθώς απολαμβάνεις τη θέα.

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στα όσα μπορείς να κάνεις στα Καλάβρυτα:

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share