Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

Κίνηση-ματ από την Aegean: «Γιγάντωση» για την εταιρεία από τη νέα απόφαση!

Ασταμάτητος ο ελληνικός κολοσσός!

6 Φεβρουαρίου 2023 14:06
Κίνηση-ματ από την Aegean: «Γιγάντωση» για την εταιρεία από τη νέα απόφαση!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενίσχυση του δικτύου εξωτερικού με περαιτέρω άνοιγμα στις αγορές των Βαλκανίων επιχειρεί τώρα ο όμιλος της Aegean, έχοντας, παράλληλα, ήδη ανακοινώσει αύξηση των δρομολογίων σε υφιστάμενες «δυνατές» αγορές, καταρχάς στη Γαλλία αλλά και το Ισραήλ.

Ειδικότερα, η εταιρεία επιχειρεί σε αυτή τη συγκυρία την ενίσχυση της παρουσίας της στις γειτονικές αγορές και είναι ένας από τους τρείς αερομεταφορείς, μαζί με τη Lufthansa και τη Wizz Air, που έχουν υποβάλει φακέλους στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βόρειας Μακεδονίας στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιδοτήσεις ώστε να δοθούν επιπλέον κίνητρα για νέες συνδέσεις στα δύο αεροδρόμια των Σκοπίων και της Οχρίδας.

Η διάρκεια της πρόσκλησης υποβολής προσφορών διήρκησε από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 26 Ιανουαρίου και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από πλευράς του υπουργείου οι σχετικοί φάκελοι θα αξιολογηθούν το επόμενο διάστημα.

Τα κίνητρα για την περίοδο από το 2023 έως το 2025 είναι «σύμφωνα με τους κανόνες ανταγωνισμού
που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση» και «στοχεύουν στην τόνωση της επιβατικής κίνησης στη χώρα», καθώς και «στην ανάπτυξη της πολιτικής αεροπορίας, καθιερώνοντας πιο ανταγωνιστικές και προσιτές τιμές εισιτηρίων και ανοίγοντας νέους προορισμούς για κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής».

Αεροπλάνο της Aegean

Η στήριξη θα χορηγείται ανάλογα με την περίοδο λειτουργίας, τον αριθμό των εβδομαδιαίων πτήσεων, την ελκυστικότητα του αεροδρομίου και τον αριθμό των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων. Από τους τρείς αερομεταφορείς που έχουν υποβάλει φακέλους, η Wizz Air έχει μερίδιο πάνω από το ήμισυ της αγοράς στη χώρα,
διάθετοντας και βάση εκεί, με 25 συνδέσεις από τα Σκόπια.

Η Aegean Airlines έχει τη σύνδεση με την Αθήνα, ενώ η Lufthansa δεν πετάει η ίδια στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά οι συνδεδεμένες εταιρείες Austrian Airlines και Swiss, εξυπηρετώντας τα Σκόπια και για τη χειμερινή περίοδο. Η Wizz Air επίσης πετάει και στην Οχρίδα.

Από πλευράς της Aegean, το όνομα του μεγαλύτερου εγχώριου αερομεταφορέα έχει ακουστεί πρόσφατα και στην Κροατία, όπου η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προβεί εκ νέου στη διαδικασία για την ανακεφαλαιοποίηση της Croatia Airlines, με στόχο τη διατήρηση της οικονομικής δραστηριότητας της εταιρείας και την εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας.

Το σύνολο της ανακεφαλαιοποίησης θα πραγματοποιηθεί από το κροατικό δημόσιο, το οποίο κατέχει το 98,76% των μετοχών της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Aegean είχε καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά στη σχετική διαδικασία που είχε γίνει προ κορωνοϊού, το 2019, ενώ αρχικό ενδιαφέρον είχε εκδηλώσει και προγενέστερα.

Σημειωτέον ότι η Κροατία το 2022 για πρώτη φορά εκτόπισε από το τοπ 5 των καλοκαιρινών προορισμών την Πορτογαλία, μετά τις Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Ελλάδα, σύμφωνα με τις αναλύσεις που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (European Travel Commission) και το ταξιδιωτικό κοινό της έχει πολλά κοινά στοιχεία με τους ταξιδιώτες της χώρας μας.

Η Aegean επιχειρεί συνολικά την ενίσχυση του δικτύου της στο εξωτερικό σε νέες αλλά και υφιστάμενες «δυνατές» αγορές για τον ελληνικό τουρισμό.

Πολύ πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διευρύνει την παρουσία της στο Ισραήλ, με την προσθήκη τριών νέων απευθείας τακτικών δρομολογίων από τα Ιωάννινα, τα Χανιά και την Καλαμάτα προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ και ότι, επίσης, αυξάνει τις πτήσεις της από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα τρία νέα δρομολόγια θα προστεθούν στο θερινό πρόγραμμα της εταιρείας (το οποίο τη φετινή χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα) και θα εμφανιστούν στα συστήματα κρατήσεων τις προσεχείς ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η AEGEAN διασυνδέει το Ισραήλ με τακτικές εβδομαδιαίες πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ενώ κατά τη θερινή περίοδο, θα πραγματοποιεί τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις από και προς συνολικά 9 δημοφιλείς προορισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Μύκονο, Ρόδο, Λάρνακα, Ιωάννινα, Χανιά, Καλαμάτα).

Παράλληλα, η AEGEAN προκειμένου να ενισχύσει την τουριστική κίνηση από τη συγκεκριμένη αγορά προς την Ελλάδα, υποστηρίζοντας την αυξημένη ελκυστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που καταγράφεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια, αυξάνει τις προσφερόμενες θέσεις κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο
έτος.

Υπενθυμίζεται, ότι η AEGEAN επιχειρεί από και προς το Ισραήλ με τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις ήδη από το 2002 αυξάνοντας διαρκώς τη δραστηριότητά της και έχει μεταφέρει συνολικά 4 εκατομμύρια επιβάτες.

Αντίστοιχα, προ ημέρων ανακοινώθηκε και η νέα 3ετής συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με την TUI France σε μία αγορά όπως η γαλλική που αποτελεί μία από τις βασικές αγορές -στόχους, όχι μόνο για την εταιρεία αλλά και συνολικά για τον ελληνικό τουρισμό.

Το 2022 η εταιρεία πραγματοποίησε ένα ιδιαίτερα εκτεταμένο δίκτυο στη Γαλλία συνδέοντας απευθείας τις μεγαλύτερες πόλεις της Γαλλίας με δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς (Αθήνα, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Μύκονος, Ρόδος και Θεσσαλονίκη) και μετέφερε σε μία χρονιά περισσότερους από 700.000 επιβάτες, έχοντας αυξήσει τις προσφερόμενες θέσεις σε σχέση με το 2019 κατά περίπου 10% και δημιουργώντας και μια περιφερειακή βάση στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle (CDG) του Παρισιού.

Αντίστοιχη θα είναι και η δραστηριότητα τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, προσφέροντας περίπου 1 εκατομμύριο θέσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η έντονη ζήτηση που καταγράφηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε από τη συγκεκριμένη αγορά.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share