Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απογείωση για τη Ryanair - Πανδαιμόνιο για ένα «μαγικό χαρτάκι» μέχρι...

Χαμός με τις κρατήσεις!

18 Ιανουαρίου 2023 17:19
Απογείωση για τη Ryanair - Πανδαιμόνιο για ένα «μαγικό χαρτάκι» μέχρι...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ryanair σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων αυτόν τον Ιανουάριο και ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει πέντε εκατομμύρια κρατήσεις σε μια εβδομάδα για πρώτη φορά, με την ισχυρή ζήτηση να ανεβάζει τους ναύλους.

Ο Michael O’Leary, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ryanair, ανακοίνωσε «δύο εβδομάδες κρατήσεων ρεκόρ» το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, ενώ είχαμε και οριστικές εξελίξεις με την εταιρεία - Κλείνει οριστικά...

Ρεκόρ κρατήσεων

Όπως είπε «το περασμένο Σαββατοκύριακο κάναμε περισσότερες από δύο εκατομμύρια κρατήσεις για πρώτη φορά. Το προηγούμενο ρεκόρ μας ήταν 1,6 εκατομμύρια στις αρχές του 2019, όταν είχαμε μια προσφορά buy-one-get-one-free. Κάθε μέρα την περασμένη εβδομάδα ήταν μια μέρα ρεκόρ για κρατήσεις».

Πριν από την περασμένη εβδομάδα η εβδομάδα ρεκόρ ήταν 4,1 εκατομμύρια κρατήσεις το 2019. Την περασμένη εβδομάδα οι κρατήσει ήταν 4,95 εκατομμύρια και αυτήν την εβδομάδα ο Michael O’Leary εκτιμά ότι θα φτάσουν τα πέντε εκατομμύρια για πρώτη φορά.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση, σημείωσε. Οι ταξιδιώτες ανησυχούν για την άνοδο των τιμών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών. Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι αισθητά υψηλότερες φέτος και οι παραθεριστές θέλουν να κάνουν τις κρατήσεις τους για την άνοιξη και το καλοκαίρι».

Πανικός με κρατήσεις στην Ryanair

Σε άνοδο οι κρατήσεις για Πάσχα και καλοκαίρι | Δεύτερη χρονιά αύξησης ναύλων

Ο Michael O’Leary πρόσθεσε ότι «οι εξερχόμενες κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ανακάμψει πολύ έντονα. Οι ισχυρότερες κρατήσεις την περασμένη εβδομάδα ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Πάσχα είναι πολύ δυνατό, όπως και το καλοκαίρι και οι τιμές αυξάνονται.

Δεν βλέπουμε ακόμη σημάδια επιπτώσεων της ύφεσης. Υπάρχουν πολλά έξοδα. Αναμένουμε ότι αυτή θα είναι μια δεύτερη χρονιά αυξήσεων ναύλων, με υψηλή μονοψήφια αύξηση για δεύτερη συνεχή χρονιά, κάτι που δεν έχω ξαναδεί στην 30χρονη καριέρα μου.

Ο μέσος ναύλος μας πήγε από 40 ευρώ σε 50 πέρυσι και θα ανέλθει στα 54 με 55 ευρώ φέτος. Θα μπορούσε να είναι περισσότερα.»

Εύθραυστη ανάκαμψη

Ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρεία εκτιμά ότι η ισχυρή ανάπτυξη είναι μπροστά «εφόσον δεν υπάρχουν αρνητικά νέα για τον Covid ή την Ουκρανία. Δεν μπορούμε να προσθέσουμε αρκετή χωρητικότητα».

Και πρόσθεσε μια επιφυλακτικότητα, ότι «φαινόταν τόσο καλό το κλίμα πέρυσι και μετά ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία. Είναι μια ισχυρή ανάκαμψη, αλλά εξακολουθεί να είναι εύθραυστη».

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share