Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023

Οριστικές εξελίξεις με την Ryanair - Κλείνει οριστικά...

Τραγικά νέα για την γνωστή αεροπορική εταιρεία

12 Ιανουαρίου 2023 12:32
Οριστικές εξελίξεις με την Ryanair - Κλείνει οριστικά...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι θα κλείσει οριστικά τη βάση που διατηρούσε στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών, γιατί σύμφωνα με την εταιρεία έχουν αυξηθεί σημαντικά τα ναύλα και οι φόροι.

Συγκεκριμένα, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, τονίζει ότι η απόφαση αυτή οφείλεται «στην απόφαση του αεροδρομίου Zaventem να αυξήσει τις τιμές του κατά 11% από τον Απρίλιο του 2023». Τονίζει, επίσης, ότι: «Σε αντίθεση με πολλά άλλα αεροδρόμια στην ΕΕ που μειώνουν τις τιμές τους για να ανακτήσουν τη χαμένη κίνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid ή που παγώνουν τις χρεώσεις για να τονώσουν την αύξηση του αριθμού των επιβατών, το Brussels Zaventem επέλεξε να αυξήσει ξανά τις τιμές κατά 11% για αεροπορικές εταιρείες και επιβάτες από τον Απρίλιο του 2023, γεγονός που το καθιστά ακόμη λιγότερο ανταγωνιστικό σε σύγκριση με άλλα βελγικά και ευρωπαϊκά αεροδρόμια».

Δείτε επίσης: Πανδαιμόνιο με την έκτακτη απόφαση της Ryanair - Ανακοίνωσε τα σπουδαία

Η Ryanair εξηγεί ότι θα συνεχίσει να εκτελεί δώδεκα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών το καλοκαίρι του 2023 με αεροσκάφη που εδρεύουν εκτός Βελγίου. Οι εν λόγω τοποθεσίες είναι: Βαρκελώνη, Μαγιόρκα, Βερολίνο, Μαρακές, Δουβλίνο, Πίζα, Χιρόνα, Πόρτο, Μαδρίτη, Ρώμη, Μάλαγα, Βαλένθια. Η αεροπορική εταιρεία διευκρινίζει επίσης ότι οι πτήσεις της από και προς το αεροδρόμιο του Σαρλερουά δεν θα επηρεαστούν από αυτήν την απόφαση.

Έκτακτες εξελίξεις στην Ryanair

Πανικός με την απόφαση της Ryanair - Οριστικό «μαχαίρι» στα 10ευρα εισιτήρια

Τέλος τα φτηνά εισιτήρια από τη Ryanair, η οποία δεν θα προσφέρει πλέον πτήσεις σε χαμηλές τιμές λόγω του αυξανόμενου κόστους των καυσίμων, όπως παραδέχτηκε και το αφεντικό της αεροπορικής εταιρείας. Ο διευθύνων σύμβουλος Michael O’Leary είπε συγκεκριμένα ότι η εποχή του εισιτηρίου των 10 ευρώ έχει τελειώσει.

Ο μέσος ναύλος της εταιρείας θα αυξηθεί από περίπου 40 ευρώ πέρυσι σε περίπου 50 ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως δήλωσε στο BBC ο Michael O’Leary, ο οποίος πάντως είναι αισιόδοξος ότι “οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πετούν συχνά, παρά το αυξανόμενο κόστος ζωής”.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο χαμηλότερο άκρο της αγοράς, ναύλους του ενός ευρώ, των 0,99 ευρώ, ακόμη και των 9,99 ευρώ, νομίζω ότι δεν θα δείτε για τα επόμενα χρόνια”. Παρά το γεγονός ότι η αύξηση του κόστους των καυσίμων που αυξάνει τους αεροπορικούς ναύλους, αυξάνει επίσης και τους λογαριασμούς της ενέργειας των νοικοκυριών, ο επικεφαλής της Ryanair αναμένει από τους πελάτες να αναζητήσουν επιλογές χαμηλότερου κόστους αντί να περιορίσουν τις πτήσεις.

Όπως αναφέρει το BBC, καθώς τα αεροπορικά εισιτήρια έγιναν φθηνότερα τις τελευταίες δεκαετίες, ο αριθμός των πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν αυξήθηκε, με περισσότερους ανθρώπους να κάνουν μικρά διαλείμματα στο εξωτερικό, εκτός από τις ετήσιες διακοπές τους. Αεροπορικές εταιρείες όπως η Ryanair, η Easyjet, η Vueling και η Wizz Air έχουν ανταγωνιστεί για να προσφέρουν χαμηλού κόστους υπηρεσίες χωρίς περιθώρια.

Οι εμπορικές πτήσεις αντιπροσωπεύουν τώρα περίπου το 2,4% των παγκόσμιων εκπομπών CO2 και ο κλάδος αντιμετωπίζει πιέσεις να μειώσει τον αντίκτυπό του στο περιβάλλον. Ο ίδιος ο O’Leary πάντως υποστήριξε ότι η Ryanair επενδύει σε αεροσκάφη με μεγαλύτερη απόδοση καυσίμου και πως μεγαλύτερες μειώσεις στη χρήση ορυκτών καυσίμων θα προκύψουν από τη μετάβαση από τη βενζίνη και το ντίζελ στα ηλεκτρικά οδικά οχήματα.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share