Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τριήμερο των Θεοφανείων: Mini απόδραση στον ιδανικό προορισμό με την παράδοση στην γιορτή των "Φώτων"

Μια ανάσα από την Αθήνα

3 Ιανουαρίου 2023 10:27
Τριήμερο των Θεοφανείων: Mini απόδραση στον ιδανικό προορισμό με την παράδοση στην γιορτή των
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί τα Χριστούγεννα φέτος να μη μας χάρισαν πολλές ημέρες ξεκούρασης, τα Θεοφάνεια, όμως, μας επιφυλάσσουν ένα όμορφο τριήμερο, πριν μπούμε για τα καλά στις υποχρεώσεις που μας φέρνει το 2023. Με την ευκαιρία, δείτε 3 χωριά δίπλα στην Αθήνα για απόδραση το Σαββατοκύριακο.

Απόδραση στην Ερμιόνη με την παράδοση στον εορτασμό των Φώτων

Υπάρχει έναν value for money προορισμός μια ανάσα από την Αθήνα ιδανικός για να αποδράσετε το τριήμερο των Θεοφανείων. Ο λόγος για την Ερμιόνη.

Στην Ερμιόνη, στα 85 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ναυπλίου, θα πάτε για να ζήσετε από κοντά έθιμα και παραδόσεις των «Φώτων» που θα σας είναι πρωτόγνωρα. Εκεί, οι κάτοικοι τηρούν το έθιμο «Γιάλα-Γιάλα», όπου οι νέοι της περιοχής, που έχουν σειρά να καταταγούν στο στρατό, φορούν παραδοσιακές ναυτικές στολές και το βράδυ της παραμονής, σχεδόν ξημέρωμα της 6ης Ιανουαρίου, τραγουδούν στα σοκάκια και δέχονται κεράσματα. Ανήμερα των Φώτων επιβιβάζονται σε στολισμένες βάρκες, πίνουν κονιάκ και τραγουδούν, κουνώντας τες με δύναμη, μέχρι να βουτήξουν για να πιάσουν το Σταυρό. Τα έθιμα αυτά προέρχονται από τους εορτασμούς της επιστροφής των ναυτικών, οι οποίοι με το πέρασμα των χρόνων ταυτίστηκαν με τα Θεοφάνεια. Για να ζήσετε την εμπειρία στο φουλ, θα πρέπει να βρίσκεστε ήδη εκεί από σήμερα το βράδυ.

Τριήμερο των Θεοφανείων: Mini απόδραση στον ιδανικό προορισμό με την παράδοση στην γιορτή των 'Φώτων'

«Κορινθιακή Ελβετία»: Απέχει δύο ώρες από την Αθήνα και μοιάζει με παράδεισο

Είναι η Ελβετία της Κορίνθου, απέχει δύο ώρες από την Αθήνα, το τοπίο είναι απαράμιλλης ομορφιάς και είναι πόλος έλξης για χιλιάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Ο λόγος για τη λίμνη Δόξα στην Ορεινή Κορινθία. Με την ευκαιρία ανακάλυψε ακόμα μία παραμυθένια λίμνη.

Πρόκειται για μία τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Φενεού Κορινθίας, στις υπώρειες του όρους Πεντέλεια (Ντουρντουβάνας) και Αροανίων (Χελμού) πλησίον των οικισμών Αρχαίας Φενεού (Καλύβια) και Πανοράματος (Φονιά) και σε μικρή απόσταση από τη Μονή Αγίου Γεωργίου.

Η κατασκευή του φράγματος ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και η λίμνη σχηματίζεται από τα νερά που ρέουν από τα παραπάνω βουνά.

Το όνομα Δόξα το πήρε από το μικρό ποτάμι που ξεκινούσε απο την περοχή και κατέληγε σε καταβόθρες κοντά στο όρος Σαιτά, στα Νότια του οροπεδίου του Φενεού. Αλλά και η ίδια περιοχή ήταν γνωστή ως "Στού Δόξα" Το ποτάμι και η περιοχή το όνομα Δόξα πρέπει να το έχει πάρει από κάποιο οικισμό με το ίδιο όνομα που υπήρχε στην περιοχή.

Το τοπίο είναι πραγματικά μαγικό, τόσο που μπορείς να κάθεσαι για ώρες και να το θαυμάζεις.

Μπορείς να περπατήσεις κατά μήκος της λίμνης, όπου θα βρεις διάφορους τεχνίτες και παραγωγούς να πουλάνε δικά τους ντόπια και ποιοτικά προϊόντα, ενώ λίγο πιο κάτω θα συναντήσεις το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου.

Παράλληλα, μπορείς να κάνεις θαλάσσια ποδηλατάδα με τους φίλους σου και να απολαύσεις το εντυπωσιακό τοπίο μέσα από την ίσια τη λίμνη.

Δείτε εδώ το εντυπωσιακό βίντεο:

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share